Manisa’da FAO Projesi meyvelerini vermeye başladı

MANİSA (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 19.10.2020 - 13:47, Güncelleme: 19.10.2020 - 13:47
 

Manisa’da FAO Projesi meyvelerini vermeye başladı

BİRLEŞMİŞ MİLLETLER GIDA VE TARIM ÖRGÜTÜ TÜRKİYE TEMSİLCİLİĞİ İLE MANİSA İL TARIM VE ORMAN MÜDÜRLÜĞÜ TARAFINDAN YÜRÜTÜLEN FAO PROJESİ KAPSAMINDA DEMİRCİ İLÇESİNDE “TIBBİ VE AROMATİK BİTKİLERİN YETİŞTİRİCİLİĞİ” KONUSUNDA EĞİTİM ALAN VE KURSA KATILAN KADIN KURSİYERLERLE ZEYTİNYAĞI FABRİKASINDA TIBBI AROMATİK BİTKİ KARIŞIMLARI İLE SABUN ÜRETİMİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ.
Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü Türkiye Temsilciliği ile Manisa İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yürütülen FAO Projesi kapsamında Demirci ilçesinde “Tıbbi ve Aromatik Bitkilerin Yetiştiriciliği” konusunda eğitim alan ve kursa katılan kadın kursiyerlerle zeytinyağı fabrikasında tıbbı aromatik bitki karışımları ile sabun üretimi gerçekleştirildi. Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü Türkiye Temsilciliği ile Manisa İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yürütülen FAO Projesinde çalışmalar aralıksız devam ediyor. Proje kapsamında Demirci ilçesinde “Tıbbi ve Aromatik Bitkilerin Yetiştiriciliği” konusunda eğitim alan ve kursa katılan kadın kursiyerlerle zeytinyağı fabrikasında tıbbı aromatik bitki karışımları ile sabun üretimi gerçekleştirildi. Yürütülen çalışmalara ilişkin bilgilendirmelerde bulunan Manisa İl Tarım ve Orman Müdürü Metin Öztürk, “Gerçekleştirdiğimiz proje ile Demircili üretici kadınlarımızın aile bütçesine katkıda bulunmak, yaşamlarını kendi imkanlarıyla sürdürebilmelerini sağlamak, tarım sektöründe istihdam edilme kapasitelerini artırmayı hedefliyoruz. Demirci ilçemizde 25 kişiye ‘Tıbbi ve Aromatik Bitki Yetiştiriciliği Mesleki Eğitimi’ verilmesinin yanı sıra kursiyerlerimize kekik yetiştiriciliği, kurutma ve işlemesi, organik meyvelerden elde edilmiş sirke yapımı ve ürünlerin pazarlanması hususunda da e-ticaret eğitimleri veriyoruz. Bakanlığımız kırsalda yaşayan kadın çiftçilere yönelik eğitici, istihdam sağlayıcı, sosyal ve ekonomik gelir seviyelerini arttırmaya yönelik birçok projeler üretmekte ve bunları desteklemektedir. İl Müdürlüğü olarak bizlerde projelerimizde ve faaliyetlerimizde kadın çiftçilerimize öncelik veriyoruz. Uyguladığımız eğitimler ve etkinliklerle kadın çiftçilerimizin bilgi ve becerilerinin daha da arttırılmasını hedefliyoruz. İl genelinde 150 faydalanıcı ile devam eden projemizde 300 kişiye ulaşmayı hedefliyor ve farklı alanlarda mesleki eğitimler vermeyi planlıyoruz” dedi. FAO izleme ve değerlendirme sorumlusu Barış Uçar, yürütülen faaliyetleri yerinde incelemek amacıyla İlimize bir ziyaret gerçekleştirdi. Eğitim alan kursiyerler ve projede görevli teknik personellerle bir araya gelen Barış Uçar, başarılı bir çalışma yürütüldüğünü ifade ederek İl Müdürlüğümüze teşekkürlerini sundu.
BİRLEŞMİŞ MİLLETLER GIDA VE TARIM ÖRGÜTÜ TÜRKİYE TEMSİLCİLİĞİ İLE MANİSA İL TARIM VE ORMAN MÜDÜRLÜĞÜ TARAFINDAN YÜRÜTÜLEN FAO PROJESİ KAPSAMINDA DEMİRCİ İLÇESİNDE “TIBBİ VE AROMATİK BİTKİLERİN YETİŞTİRİCİLİĞİ” KONUSUNDA EĞİTİM ALAN VE KURSA KATILAN KADIN KURSİYERLERLE ZEYTİNYAĞI FABRİKASINDA TIBBI AROMATİK BİTKİ KARIŞIMLARI İLE SABUN ÜRETİMİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ.

Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü Türkiye Temsilciliği ile Manisa İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yürütülen FAO Projesi kapsamında Demirci ilçesinde “Tıbbi ve Aromatik Bitkilerin Yetiştiriciliği” konusunda eğitim alan ve kursa katılan kadın kursiyerlerle zeytinyağı fabrikasında tıbbı aromatik bitki karışımları ile sabun üretimi gerçekleştirildi.

Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü Türkiye Temsilciliği ile Manisa İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yürütülen FAO Projesinde çalışmalar aralıksız devam ediyor. Proje kapsamında Demirci ilçesinde “Tıbbi ve Aromatik Bitkilerin Yetiştiriciliği” konusunda eğitim alan ve kursa katılan kadın kursiyerlerle zeytinyağı fabrikasında tıbbı aromatik bitki karışımları ile sabun üretimi gerçekleştirildi.

Yürütülen çalışmalara ilişkin bilgilendirmelerde bulunan Manisa İl Tarım ve Orman Müdürü Metin Öztürk, “Gerçekleştirdiğimiz proje ile Demircili üretici kadınlarımızın aile bütçesine katkıda bulunmak, yaşamlarını kendi imkanlarıyla sürdürebilmelerini sağlamak, tarım sektöründe istihdam edilme kapasitelerini artırmayı hedefliyoruz. Demirci ilçemizde 25 kişiye ‘Tıbbi ve Aromatik Bitki Yetiştiriciliği Mesleki Eğitimi’ verilmesinin yanı sıra kursiyerlerimize kekik yetiştiriciliği, kurutma ve işlemesi, organik meyvelerden elde edilmiş sirke yapımı ve ürünlerin pazarlanması hususunda da e-ticaret eğitimleri veriyoruz. Bakanlığımız kırsalda yaşayan kadın çiftçilere yönelik eğitici, istihdam sağlayıcı, sosyal ve ekonomik gelir seviyelerini arttırmaya yönelik birçok projeler üretmekte ve bunları desteklemektedir. İl Müdürlüğü olarak bizlerde projelerimizde ve faaliyetlerimizde kadın çiftçilerimize öncelik veriyoruz. Uyguladığımız eğitimler ve etkinliklerle kadın çiftçilerimizin bilgi ve becerilerinin daha da arttırılmasını hedefliyoruz. İl genelinde 150 faydalanıcı ile devam eden projemizde 300 kişiye ulaşmayı hedefliyor ve farklı alanlarda mesleki eğitimler vermeyi planlıyoruz” dedi.

FAO izleme ve değerlendirme sorumlusu Barış Uçar, yürütülen faaliyetleri yerinde incelemek amacıyla İlimize bir ziyaret gerçekleştirdi. Eğitim alan kursiyerler ve projede görevli teknik personellerle bir araya gelen Barış Uçar, başarılı bir çalışma yürütüldüğünü ifade ederek İl Müdürlüğümüze teşekkürlerini sundu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.