Manisa’da film festivali

MANİSA (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 07.11.2016 - 18:19, Güncelleme: 07.11.2016 - 18:19
 

Manisa’da film festivali

Bu yıl 9. düzenlenecek Sürdürülebilir Yaşam Film Festivali, ilk defa Manisa’da düzenlenecek.Sürdürülebilir Yaşam Film Festivali, 2008 yılından bu yana, sürdürülebilirlik kavramının daha iyi anlaşılması, birbiriyle etkileşim içinde...
Bu yıl 9. düzenlenecek Sürdürülebilir Yaşam Film Festivali, ilk defa Manisa’da düzenlenecek.Sürdürülebilir Yaşam Film Festivali, 2008 yılından bu yana, sürdürülebilirlik kavramının daha iyi anlaşılması, birbiriyle etkileşim içinde olan sistemik sorunların daha iyi algılanması ve ilham veren çözümlerin paylaşılması amacıyla düzenleniyor. Festival ilk defa Manisa’da da gerçekleşecek. Festival 18-19-20 Kasım tarihlerinde Manisa’nın içinde olduğu 20 il ve ilçede eş zamanlı olarak düzenlenecek. Manisa Çölyak ve Organik Beslenme Derneği ile Manisa Girişimciler Derneği tarafından Manisa Büyükşehir Belediyesi Kültür Merkezi Lale Salonunda gerçekleşecek olan tüm gösterimler ve etkinlikler herkese açık ve ücretsiz olacak.Manisa Çölyak ve Organik Beslenme Derneği Başkanı Halim Şivecan, festivalin 8 yıldır Türkiye genelinde düzenlendiğini ifade ederek, “Çevre ve iklim değişikliğini vurgulayarak insanlar üzerinde bir kelebek etkisi yaratmak ve gelecekte sürdürülebilir bir yaşamın devam edebilmesi için bir takım değişikliklerin sağlanması için yapılan bir festivaldir. Bu festivalin amacı dünya üzerinde seçkin olan 100 adet belgeselin 30’unu insanlara 3 gün boyunca ücretsiz olarak sunmaktır. Böyle bir festival Manisa’da ilk kez olacak. Bu belgeseller çevreye ve iklime duyarlı oldukları için ayrı bir güzelliği var. Çünkü herkesi ilgilendiriyor. Belgesellerden sonra konuşmacılarımız ve etkinliklerimiz olacak” dedi.Manisa’da böyle bir festivalin düzenlemesi konusunda destek oldukları için çok mutlu olduklarını belirten Manisa Girişimciler Derneği Başkanı Ayberk Aloğlu ise “Film festivalinin konusu iklimimizle, çevremizle, kirliliğin önüne nasıl geçebileceğimizle ilgili olunca daha da mutlu olduk. Çevreye ne verebiliyorsak bizim için faydadır diye düşünüyorum. İklimimizin sorunlarını hep beraber görüyoruz. Bu şekilde daha ne kadar gidebileceğini de tahmin edemiyoruz. Gün geçtikçe farklı farklı hastalıklar, mikroplar ortaya çıkıyor. Bunların önüne bir şekilde geçilmesi gerektiğine inanıyoruz. Eğer yaşanabilir bir hayat olmazsa paranın, pulun hiçbir değerinin olmayacağını bu festivalle göstereceğiz. Halkımızdan da yüksek bir katılım bekliyoruz” diye konuştu.
Bu yıl 9. düzenlenecek Sürdürülebilir Yaşam Film Festivali, ilk defa Manisa’da düzenlenecek.Sürdürülebilir Yaşam Film Festivali, 2008 yılından bu yana, sürdürülebilirlik kavramının daha iyi anlaşılması, birbiriyle etkileşim içinde...
Bu yıl 9. düzenlenecek Sürdürülebilir Yaşam Film Festivali, ilk defa Manisa’da düzenlenecek.
Sürdürülebilir Yaşam Film Festivali, 2008 yılından bu yana, sürdürülebilirlik kavramının daha iyi anlaşılması, birbiriyle etkileşim içinde olan sistemik sorunların daha iyi algılanması ve ilham veren çözümlerin paylaşılması amacıyla düzenleniyor. Festival ilk defa Manisa’da da gerçekleşecek. Festival 18-19-20 Kasım tarihlerinde Manisa’nın içinde olduğu 20 il ve ilçede eş zamanlı olarak düzenlenecek. Manisa Çölyak ve Organik Beslenme Derneği ile Manisa Girişimciler Derneği tarafından Manisa Büyükşehir Belediyesi Kültür Merkezi Lale Salonunda gerçekleşecek olan tüm gösterimler ve etkinlikler herkese açık ve ücretsiz olacak.
Manisa Çölyak ve Organik Beslenme Derneği Başkanı Halim Şivecan, festivalin 8 yıldır Türkiye genelinde düzenlendiğini ifade ederek, “Çevre ve iklim değişikliğini vurgulayarak insanlar üzerinde bir kelebek etkisi yaratmak ve gelecekte sürdürülebilir bir yaşamın devam edebilmesi için bir takım değişikliklerin sağlanması için yapılan bir festivaldir. Bu festivalin amacı dünya üzerinde seçkin olan 100 adet belgeselin 30’unu insanlara 3 gün boyunca ücretsiz olarak sunmaktır. Böyle bir festival Manisa’da ilk kez olacak. Bu belgeseller çevreye ve iklime duyarlı oldukları için ayrı bir güzelliği var. Çünkü herkesi ilgilendiriyor. Belgesellerden sonra konuşmacılarımız ve etkinliklerimiz olacak” dedi.
Manisa’da böyle bir festivalin düzenlemesi konusunda destek oldukları için çok mutlu olduklarını belirten Manisa Girişimciler Derneği Başkanı Ayberk Aloğlu ise “Film festivalinin konusu iklimimizle, çevremizle, kirliliğin önüne nasıl geçebileceğimizle ilgili olunca daha da mutlu olduk. Çevreye ne verebiliyorsak bizim için faydadır diye düşünüyorum. İklimimizin sorunlarını hep beraber görüyoruz. Bu şekilde daha ne kadar gidebileceğini de tahmin edemiyoruz. Gün geçtikçe farklı farklı hastalıklar, mikroplar ortaya çıkıyor. Bunların önüne bir şekilde geçilmesi gerektiğine inanıyoruz. Eğer yaşanabilir bir hayat olmazsa paranın, pulun hiçbir değerinin olmayacağını bu festivalle göstereceğiz. Halkımızdan da yüksek bir katılım bekliyoruz” diye konuştu.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.