Manisa’da ilk kez ’Kalıpçılık Zirvesi’ yapıldı

MANİSA (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 14.03.2018 - 18:07, Güncelleme: 14.03.2018 - 18:07
 

Manisa’da ilk kez ’Kalıpçılık Zirvesi’ yapıldı

Manisa Kalıp ve Makine İmalatçıları Derneği’nin (MAKİM) Koordinatörlüğünde Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer’in katılımlarıyla ilk kez Manisa Kalıpçılık Zirvesi düzenlendi. Zirvede bir konuşma yapan Manisa Valisi Mustafa Hakan...
Manisa Kalıp ve Makine İmalatçıları Derneği’nin (MAKİM) Koordinatörlüğünde Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer’in katılımlarıyla ilk kez Manisa Kalıpçılık Zirvesi düzenlendi. Zirvede bir konuşma yapan Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, "Ülke olarak ve Manisa olarak ciddi bir birikimimiz var ama kalıpçılık konusunda yeterli değiliz, daha iyi olmak zorundayız. Manisa büyümeye devam edecek" dedi.Anemon Hotel’de gerçekleşen Kalıpçılık Zirvesi’nde Manisa kalıpçılık sektöründeki firmalar, Manisa Celal Bayar Üniversitesi akademisyenleri, Zafer Kalkınma Ajansı ve KOSGEB temsilcileri, ana ve yan sanayi yetkilileri bir araya geldi. Zirvede, Manisa’da 2018 yılı itibarıyla kalıpçılık sektörünün dinamikleri, teknolojik gelişmeler, sektöre yönelik ulusal ve uluslararası destekler ve uygulamalar, Manisa’nın coğrafi konumu gereği avantaj ve dezavantajları tartışıldı.Sektörel farkındalığın arttırılması ve katılımcıların da desteğiyle hazırlanacak sonuç raporu Manisa Kalıp ve Makine İmalatçıları Derneği’nin Manisa Valiliğinin de desteği ile gerçekleştirilmesi planlanan Ortak Kullanım Merkezi projesinin kapsamının belirlenmesinde büyük rol oynayacağı bildirildi.Rakip firmalar artık birlikte hareket ediyorManisa Kalıp ve Makine İmalatçıları Derneği (MAKİM) Yönetim Kurulu Başkanı Abdurrahim Arslan, derneğin Manisa’daki kalıp sektörünün yüzde 70’ine hitap ettiğini kaydetti. Yurt içi ve yurt dışı fuarlara katıldıklarını kaydeden Arslan, ikili ilişkiler geliştirdiklerini söyledi. Arslan, pastadaki payı artırmak için rakip olan firmaların bugün yan yana yürüdüğünü belirterek, bunun faydalarını gördüklerini kaydetti."MAKİM’i önemsiyorum"Zirvede bir konuşma yapan Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer de hem Manisa için hem de ülke için aydınlık bir geleceği gördüğünü belirterek, “Gücümüzün, kabiliyetlerimizin, imkanlarımızın farkında olmak zorundayız. Bu manada gerek gelişme, gerek büyüme, gerek sanayileşme, teknolojiye ulaşma ve giderek kendi teknolojisini oluşturma mücadelesini veren Türkiye’de, özellikle sınai gelişme ve teknolojik gelişme ayağında konumuz olan makine üreticiliği ve onun parçası olan kalıpçılığın hem Türkiye için hem de Manisa için öneminin farkındayım. Bu sektöre önem veriyorum. Bu sektördeki kuruluşlarının üretim çabalarını, pazarlama çabalarını bir örgütsel hale getiren ve bunun somut adı olan MAKİM’i önemsiyorum” diye konuştu.Kendi teknolojisini oluşturma bakımından kalıpçılık sektörünün temel sektörlerden biri olduğunu belirten Vali Güvençer, “Ciddi bir birikimimiz var. Ülke olarak, Manisa olarak. Ama kalıpçılık konusunda yeterli değiliz, daha iyi olmak zorundayız. Manisa büyümeye devam edecek” dedi.
Manisa Kalıp ve Makine İmalatçıları Derneği’nin (MAKİM) Koordinatörlüğünde Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer’in katılımlarıyla ilk kez Manisa Kalıpçılık Zirvesi düzenlendi. Zirvede bir konuşma yapan Manisa Valisi Mustafa Hakan...

Manisa Kalıp ve Makine İmalatçıları Derneği’nin (MAKİM) Koordinatörlüğünde Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer’in katılımlarıyla ilk kez Manisa Kalıpçılık Zirvesi düzenlendi. Zirvede bir konuşma yapan Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, "Ülke olarak ve Manisa olarak ciddi bir birikimimiz var ama kalıpçılık konusunda yeterli değiliz, daha iyi olmak zorundayız. Manisa büyümeye devam edecek" dedi.

Anemon Hotel’de gerçekleşen Kalıpçılık Zirvesi’nde Manisa kalıpçılık sektöründeki firmalar, Manisa Celal Bayar Üniversitesi akademisyenleri, Zafer Kalkınma Ajansı ve KOSGEB temsilcileri, ana ve yan sanayi yetkilileri bir araya geldi. Zirvede, Manisa’da 2018 yılı itibarıyla kalıpçılık sektörünün dinamikleri, teknolojik gelişmeler, sektöre yönelik ulusal ve uluslararası destekler ve uygulamalar, Manisa’nın coğrafi konumu gereği avantaj ve dezavantajları tartışıldı.

Sektörel farkındalığın arttırılması ve katılımcıların da desteğiyle hazırlanacak sonuç raporu Manisa Kalıp ve Makine İmalatçıları Derneği’nin Manisa Valiliğinin de desteği ile gerçekleştirilmesi planlanan Ortak Kullanım Merkezi projesinin kapsamının belirlenmesinde büyük rol oynayacağı bildirildi.

Rakip firmalar artık birlikte hareket ediyor

Manisa Kalıp ve Makine İmalatçıları Derneği (MAKİM) Yönetim Kurulu Başkanı Abdurrahim Arslan, derneğin Manisa’daki kalıp sektörünün yüzde 70’ine hitap ettiğini kaydetti. Yurt içi ve yurt dışı fuarlara katıldıklarını kaydeden Arslan, ikili ilişkiler geliştirdiklerini söyledi. Arslan, pastadaki payı artırmak için rakip olan firmaların bugün yan yana yürüdüğünü belirterek, bunun faydalarını gördüklerini kaydetti.

"MAKİM’i önemsiyorum"

Zirvede bir konuşma yapan Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer de hem Manisa için hem de ülke için aydınlık bir geleceği gördüğünü belirterek, “Gücümüzün, kabiliyetlerimizin, imkanlarımızın farkında olmak zorundayız. Bu manada gerek gelişme, gerek büyüme, gerek sanayileşme, teknolojiye ulaşma ve giderek kendi teknolojisini oluşturma mücadelesini veren Türkiye’de, özellikle sınai gelişme ve teknolojik gelişme ayağında konumuz olan makine üreticiliği ve onun parçası olan kalıpçılığın hem Türkiye için hem de Manisa için öneminin farkındayım. Bu sektöre önem veriyorum. Bu sektördeki kuruluşlarının üretim çabalarını, pazarlama çabalarını bir örgütsel hale getiren ve bunun somut adı olan MAKİM’i önemsiyorum” diye konuştu.

Kendi teknolojisini oluşturma bakımından kalıpçılık sektörünün temel sektörlerden biri olduğunu belirten Vali Güvençer, “Ciddi bir birikimimiz var. Ülke olarak, Manisa olarak. Ama kalıpçılık konusunda yeterli değiliz, daha iyi olmak zorundayız. Manisa büyümeye devam edecek” dedi.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.