Manisa’da yetimleri sevindirecek proje

MANİSA (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 08.11.2016 - 16:21, Güncelleme: 08.11.2016 - 16:21
 

Manisa’da yetimleri sevindirecek proje

Manisa’nın Yunusemre ilçesinde Üzümcüler İsa Artunç İmam Hatip ve Ortaokulu’nda düzenlenen toplantıyla “Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var” projesi başladı.Dünyanın dört bir yanındaki milyonlarca yetim çocuk aile şefkatinden uzak,...
Manisa’nın Yunusemre ilçesinde Üzümcüler İsa Artunç İmam Hatip ve Ortaokulu’nda düzenlenen toplantıyla “Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var” projesi başladı.Dünyanın dört bir yanındaki milyonlarca yetim çocuk aile şefkatinden uzak, açlık ve şiddetle iç içe yaşıyor. Yetim çocukların korunabilmesi ve sağlıklı bireyler olarak yetiştirilebilmesi için çalışmalara başlayan İHH İnsani Yardım Vakfı, “Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var” projesiyle yetimlere sahip çıkıyor. 2013 yılında başlayan ve Milli Eğitim Bakanlığı, Eğitim-Bir-Sen ve Diyanet İşleri Başkanlığının destek verdiği kampanya vesilesiyle 8 bin 848 kurumdaki 1 milyondan fazla iyiliksever öğrenci, 2016 itibariyle Türkiye ve dünya genelinde 24 binden fazla yetim çocuğun bakımını üstlendi.Bu kapsamda Manisa’da 17 ilçe temsilcisinin katımıyla bir toplantı düzenlendi. Üzümcüler İsa Artunç Ortaokulu Toplantı Salonunda yapılan toplantı öncesi gazetecilere açıklamada bulunan İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı ve İnsani Yardım Vakfı (İHH) Manisa Şube Başkanı Necmettin Okumuş, projesinin 2016-2017 eğitim öğretim döneminde devam edeceğini belirterek, “Geçtiğimiz yıl bu alanda yüzde 400’lük bir başarıya ulaştık. 100’lü rakamlarda olan okulların baktığı yetim sayısı 600’lü rakamlara ulaştık. Tabi yaz döneminde sponsorluklar bittiği için şu an 500 öğrenciye bu sponsorluk sağlanmakta. Bu toplantıyla da inşallah bu sene başlıyoruz. Hedefimiz bu yıl için bütün okullarda toplam bin yetimin üzerinde sponsorluk hedefliyoruz. Manisa’daki öğrencilerimiz bu yıl bittiğinde binin üzerindeki yetime sponsor olacaklar. Bu yetimler İHH’nın bünyesinde bulunan belirlenmiş sponsor olacak yetimlerden belirleniyor. Yani sisteme girdiğiniz zaman sizin yetimler karşınızda. Bunun içinden siz istediğinizi seçebiliyorsunuz. İstediğiniz yetime sponsor olabiliyorsunuz. Hangi ülkeden istiyorsanız. Türkiye’den yetim bulamıyoruz. Çünkü Türkiye’de hem devlet tarafından hem de bu tarz sivil toplum kuruluşları tarafından yetimler anında sahipleniliyor. Bu yıl Manisa’nın yetimlerini de sisteme dahil ettik. Manisalı öğrenciler Manisa’nın yetimlerine baksın istiyoruz ama biz yetimlerle sponsorları bir araya getirmemek istiyoruz. Birbirlerini bilsinler istemiyoruz. Bu anlamda Manisa’nın yetimlerini başka illerden bakacaklar” dedi.Eğitim Bir-Sen Manisa Şube Başkanı Mesut Öner, sendika olarak böyle bir projede olmaktan dolayı çok mutlu olduklarını belirterek, “Diyanet İşleri Başkanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve Eğitim Bir-Sen olarak paydaş olduğumuz ‘Her sınıfın yetim bir kardeşi var’ projesine bu yıl da destek veriyoruz. Yetimlere sahip çıkılması gerektiğine inanıyoruz. Yetimlerin başını okşayan yetimlere sahip çıkan bir peygamberin ümmeti olarak merhamet eksenli bir sendikacılık prensibini belirleyen Eğitim Bir-Sen olarak bütün üyelerimizi, bütün öğrencilerimizi, velilerimizi yetimlere sahip çıkmaya davet ediyorum” diye konuştu.
Manisa’nın Yunusemre ilçesinde Üzümcüler İsa Artunç İmam Hatip ve Ortaokulu’nda düzenlenen toplantıyla “Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var” projesi başladı.Dünyanın dört bir yanındaki milyonlarca yetim çocuk aile şefkatinden uzak,...
Manisa’nın Yunusemre ilçesinde Üzümcüler İsa Artunç İmam Hatip ve Ortaokulu’nda düzenlenen toplantıyla “Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var” projesi başladı.
Dünyanın dört bir yanındaki milyonlarca yetim çocuk aile şefkatinden uzak, açlık ve şiddetle iç içe yaşıyor. Yetim çocukların korunabilmesi ve sağlıklı bireyler olarak yetiştirilebilmesi için çalışmalara başlayan İHH İnsani Yardım Vakfı, “Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var” projesiyle yetimlere sahip çıkıyor. 2013 yılında başlayan ve Milli Eğitim Bakanlığı, Eğitim-Bir-Sen ve Diyanet İşleri Başkanlığının destek verdiği kampanya vesilesiyle 8 bin 848 kurumdaki 1 milyondan fazla iyiliksever öğrenci, 2016 itibariyle Türkiye ve dünya genelinde 24 binden fazla yetim çocuğun bakımını üstlendi.
Bu kapsamda Manisa’da 17 ilçe temsilcisinin katımıyla bir toplantı düzenlendi. Üzümcüler İsa Artunç Ortaokulu Toplantı Salonunda yapılan toplantı öncesi gazetecilere açıklamada bulunan İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı ve İnsani Yardım Vakfı (İHH) Manisa Şube Başkanı Necmettin Okumuş, projesinin 2016-2017 eğitim öğretim döneminde devam edeceğini belirterek, “Geçtiğimiz yıl bu alanda yüzde 400’lük bir başarıya ulaştık. 100’lü rakamlarda olan okulların baktığı yetim sayısı 600’lü rakamlara ulaştık. Tabi yaz döneminde sponsorluklar bittiği için şu an 500 öğrenciye bu sponsorluk sağlanmakta. Bu toplantıyla da inşallah bu sene başlıyoruz. Hedefimiz bu yıl için bütün okullarda toplam bin yetimin üzerinde sponsorluk hedefliyoruz. Manisa’daki öğrencilerimiz bu yıl bittiğinde binin üzerindeki yetime sponsor olacaklar. Bu yetimler İHH’nın bünyesinde bulunan belirlenmiş sponsor olacak yetimlerden belirleniyor. Yani sisteme girdiğiniz zaman sizin yetimler karşınızda. Bunun içinden siz istediğinizi seçebiliyorsunuz. İstediğiniz yetime sponsor olabiliyorsunuz. Hangi ülkeden istiyorsanız. Türkiye’den yetim bulamıyoruz. Çünkü Türkiye’de hem devlet tarafından hem de bu tarz sivil toplum kuruluşları tarafından yetimler anında sahipleniliyor. Bu yıl Manisa’nın yetimlerini de sisteme dahil ettik. Manisalı öğrenciler Manisa’nın yetimlerine baksın istiyoruz ama biz yetimlerle sponsorları bir araya getirmemek istiyoruz. Birbirlerini bilsinler istemiyoruz. Bu anlamda Manisa’nın yetimlerini başka illerden bakacaklar” dedi.
Eğitim Bir-Sen Manisa Şube Başkanı Mesut Öner, sendika olarak böyle bir projede olmaktan dolayı çok mutlu olduklarını belirterek, “Diyanet İşleri Başkanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve Eğitim Bir-Sen olarak paydaş olduğumuz ‘Her sınıfın yetim bir kardeşi var’ projesine bu yıl da destek veriyoruz. Yetimlere sahip çıkılması gerektiğine inanıyoruz. Yetimlerin başını okşayan yetimlere sahip çıkan bir peygamberin ümmeti olarak merhamet eksenli bir sendikacılık prensibini belirleyen Eğitim Bir-Sen olarak bütün üyelerimizi, bütün öğrencilerimizi, velilerimizi yetimlere sahip çıkmaya davet ediyorum” diye konuştu.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.