Manisa’yı Almanya’da temsil ettiler

MANİSA (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 25.10.2016 - 13:40, Güncelleme: 25.10.2016 - 13:40
 

Manisa’yı Almanya’da temsil ettiler

Manisa Murat Germen Ortaokulu öğrencileri, Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığına yaptığı ‘Erasmus+ Okullar Arası Okul Eğitimi Projesi’ kapsamında Almanya’ya gitti.Murat Germen Ortaokulu, 2015 yılı teklif...
Manisa Murat Germen Ortaokulu öğrencileri, Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığına yaptığı ‘Erasmus+ Okullar Arası Okul Eğitimi Projesi’ kapsamında Almanya’ya gitti.Murat Germen Ortaokulu, 2015 yılı teklif çağrısıyla AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığına yaptığı ‘Erasmus+ Okullar Arası Okul Eğitimi Projesi’ kapsamında 4. hareketliliği Almanya’ya gerçekleştirdi. Almanya’nın Malburg kentinde yapılan eğitim ve öğrenme etkinliğine Murat Germen Ortaokulu’ndan 4 öğrenci 3 öğretmen katıldı.DIRES (DisabilityInclusive Schools -Respect-Europe ,SocialDialogue ) adlı proje kapsamında Türkiye, Fransa, İtalya, İrlanda ve Almanya olmak üzere 5 farklı ülkenin öğrencileri müzik, dans, tiyatro, resim, el sanatları ve yöresel oyunlar konularında etkinlikler gerçekleştirerek eğlenceli zaman geçirme fırsatı yakaladılar.Projede farklı kültürlerin kaynaşması, farklılıkların ayrışma değil zenginlik olarak algılanmasının amaçlandığını belirten Proje Sorumlusu Bilişim Teknolojileri Öğretmeni Alper Yorulmaz, “İlk yılını başarılı bir şekilde geride bıraktığımız projemizin ikinci yılının ilk hareketliliğini Almanya’ya gerçekleştirdik. Okulumuzdan bu hareketlilikte 3 öğretmen ve 4 öğrenci ile Almanya’nın Malburg kentinde bulunan Helen Keller Schule (HKS) okulunda hem eğitici hem de öğretici etkinliklerimizi gerçekleştirdik. Bu hareketliliklerde kültürümüzü en iyi şekilde yansıtıp öğrencilerimizin Avrupa okullarındaki öğrencilerle hem yarışmasını hem kaynaşmasını sağladık. Murat Germen Ortaokulu olarak amacımız projemizin en etkili ve verimli şekilde tamamlanmasını sağlamak” dedi.Murat Germen Ortaokulu olarak akademik başarıyı arttırmayı hedeflediklerini söyleyen Murat Germen Ortaokulu Müdürü Levent Çimen ise, “Murat Germen Ortaokulu olarak vizyonumuz akademik, sosyal ve kültürel anlamda öğrencilerimizin eş zamanlı gelişimlerini sağlamak. Akademik başarıyı arttırma çalışmalarımızın yanında bu tarz projeler ile öğrenci, veli ve personel işbirliğini arttırarak sosyal ve kültürel alanda da söz sahibi olmak istiyoruz. Bu kapsamda okulumuz personelinin ve öğrencilerimizin Avrupa okullarındaki eğitim sistemlerini görme, inceleme ve karşılaştırma şansı yakaladığı bu projede emeği geçen tüm öğretmenlerimi, öğrencilerimi ve desteklerini esirgemeyen velilerimi kutluyorum” diye konuştu.Proje kapsamındaki 5. ve son öğrenme hareketliliği Manisa’da Murat Germen Ortaokulu ve Fatih Vefik Kitapçıgil İlkokulunun ev sahipliğinde 06-12 Mart 2017 tarihlerinde gerçekleştirilecek.
Manisa Murat Germen Ortaokulu öğrencileri, Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığına yaptığı ‘Erasmus+ Okullar Arası Okul Eğitimi Projesi’ kapsamında Almanya’ya gitti.Murat Germen Ortaokulu, 2015 yılı teklif...
Manisa Murat Germen Ortaokulu öğrencileri, Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığına yaptığı ‘Erasmus+ Okullar Arası Okul Eğitimi Projesi’ kapsamında Almanya’ya gitti.
Murat Germen Ortaokulu, 2015 yılı teklif çağrısıyla AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığına yaptığı ‘Erasmus+ Okullar Arası Okul Eğitimi Projesi’ kapsamında 4. hareketliliği Almanya’ya gerçekleştirdi. Almanya’nın Malburg kentinde yapılan eğitim ve öğrenme etkinliğine Murat Germen Ortaokulu’ndan 4 öğrenci 3 öğretmen katıldı.
DIRES (DisabilityInclusive Schools -Respect-Europe ,SocialDialogue ) adlı proje kapsamında Türkiye, Fransa, İtalya, İrlanda ve Almanya olmak üzere 5 farklı ülkenin öğrencileri müzik, dans, tiyatro, resim, el sanatları ve yöresel oyunlar konularında etkinlikler gerçekleştirerek eğlenceli zaman geçirme fırsatı yakaladılar.
Projede farklı kültürlerin kaynaşması, farklılıkların ayrışma değil zenginlik olarak algılanmasının amaçlandığını belirten Proje Sorumlusu Bilişim Teknolojileri Öğretmeni Alper Yorulmaz, “İlk yılını başarılı bir şekilde geride bıraktığımız projemizin ikinci yılının ilk hareketliliğini Almanya’ya gerçekleştirdik. Okulumuzdan bu hareketlilikte 3 öğretmen ve 4 öğrenci ile Almanya’nın Malburg kentinde bulunan Helen Keller Schule (HKS) okulunda hem eğitici hem de öğretici etkinliklerimizi gerçekleştirdik. Bu hareketliliklerde kültürümüzü en iyi şekilde yansıtıp öğrencilerimizin Avrupa okullarındaki öğrencilerle hem yarışmasını hem kaynaşmasını sağladık. Murat Germen Ortaokulu olarak amacımız projemizin en etkili ve verimli şekilde tamamlanmasını sağlamak” dedi.
Murat Germen Ortaokulu olarak akademik başarıyı arttırmayı hedeflediklerini söyleyen Murat Germen Ortaokulu Müdürü Levent Çimen ise, “Murat Germen Ortaokulu olarak vizyonumuz akademik, sosyal ve kültürel anlamda öğrencilerimizin eş zamanlı gelişimlerini sağlamak. Akademik başarıyı arttırma çalışmalarımızın yanında bu tarz projeler ile öğrenci, veli ve personel işbirliğini arttırarak sosyal ve kültürel alanda da söz sahibi olmak istiyoruz. Bu kapsamda okulumuz personelinin ve öğrencilerimizin Avrupa okullarındaki eğitim sistemlerini görme, inceleme ve karşılaştırma şansı yakaladığı bu projede emeği geçen tüm öğretmenlerimi, öğrencilerimi ve desteklerini esirgemeyen velilerimi kutluyorum” diye konuştu.
Proje kapsamındaki 5. ve son öğrenme hareketliliği Manisa’da Murat Germen Ortaokulu ve Fatih Vefik Kitapçıgil İlkokulunun ev sahipliğinde 06-12 Mart 2017 tarihlerinde gerçekleştirilecek.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.