Oğlunun hobisini çiftliğe dönüştürdü

MANİSA (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 27.10.2016 - 12:16, Güncelleme: 27.10.2016 - 12:16
 

Oğlunun hobisini çiftliğe dönüştürdü

Manisa’nın Sarıgöl ilçesinde çiftçilikle uğraşan Mehmet Ali Marangoz, oğlunun süs tavuklarına olan ilgisi üzerine bir çiftlik kurarak süs tavukları yetiştirmeye başladı. Başlarda yumurtaları dışarıdan getirttiğini anlatan Marangoz...
Manisa’nın Sarıgöl ilçesinde çiftçilikle uğraşan Mehmet Ali Marangoz, oğlunun süs tavuklarına olan ilgisi üzerine bir çiftlik kurarak süs tavukları yetiştirmeye başladı. Başlarda yumurtaları dışarıdan getirttiğini anlatan Marangoz şimdi kendisinin yumurta göndermeye başladığını ve üzüm bağı içinde kurduğu çiftliğinde 18 farklı süs tavuğunun bulunduğunu dile getirdi.Sarıgöllü çiftçi Mehmet Ali Marangoz, 14 yaşındaki oğlu Alper Marangoz’un süs tavukları merakı nedeniyle süs tavukları yetiştiriciliğine başladığını belirterek, "Oğlum Alper, İnternet’ten süs tavuklarını incelemiş bana, ’Baba, bizde yapalım çok güzel tavuklar’ dedi. Ben de oğluma kıramadım ve Avusturya’dan 10 adet Astrolop ırkının yumurtasından getirdim. Bir arkadaşın kuluçka makinesinde yavruların çıkmasını sağladım." dedi.Yumurtalardan yavrular çıkması üzerine kendisinde de süs tavuğu hobisi başladığını kaydeden Mehmet Ali Marangoz, "Ben de İnternet araştırmaya başladım. Bu kez Muğla, Aydın, Erzurum ve Adana’daki süs tavukları çiftliklerinden yumurta getirtmeye başladım. Evimin altındaki depoda kuluçka makinesini kurarak süs tavuklarını çoğaltmaya başladım. Üzüm bağının 1500 metrekaresini süs tavuklarına ayırdım. Buraya barınaklar yaparak açık hava yerleri hazırladım. Şimdi, her gün buraya oğlum Alper’le giderek tavuklarımıza bakıyorum. Babam zaten bağ evinde devamlı başlarında kalıyor." diye konuştu."Yumurta getirtirken şimdi yumurta yolluyorum"Mehmet Ali Marangoz, ilk zamanlar süs tavuklarının yumurtalarını siparişlerle getirdiğini, şimdilerde ise kendisinin çevreye yumurta göndermeye başladığını söyledi. Kurduğu çiftlikte 18 farklı süs tavuğu olduğunu kaydeden Marangoz, "Elimde 18 tür süs tavuğu türü var. Şimdi ben çevreye süs tavukları yumurtaları göndermeye başladım. Süs tavuklarının bulunduğu çiftliğimize çok sayıda meraklı gelmeye başladı. İçlerinde en çok Osmanlı Saraylarında yetiştirilen ’Osmanlı Tavukları’ görünümü ile dikkat çekiyor. İsteyenlere yumurtalarından, isteyenlere de yavrularından veriyorum." diyerek, hobi olarak başladığı süs tavuklarına gözü gibi baktığını söyledi.
Manisa’nın Sarıgöl ilçesinde çiftçilikle uğraşan Mehmet Ali Marangoz, oğlunun süs tavuklarına olan ilgisi üzerine bir çiftlik kurarak süs tavukları yetiştirmeye başladı. Başlarda yumurtaları dışarıdan getirttiğini anlatan Marangoz...
Manisa’nın Sarıgöl ilçesinde çiftçilikle uğraşan Mehmet Ali Marangoz, oğlunun süs tavuklarına olan ilgisi üzerine bir çiftlik kurarak süs tavukları yetiştirmeye başladı. Başlarda yumurtaları dışarıdan getirttiğini anlatan Marangoz şimdi kendisinin yumurta göndermeye başladığını ve üzüm bağı içinde kurduğu çiftliğinde 18 farklı süs tavuğunun bulunduğunu dile getirdi.
Sarıgöllü çiftçi Mehmet Ali Marangoz, 14 yaşındaki oğlu Alper Marangoz’un süs tavukları merakı nedeniyle süs tavukları yetiştiriciliğine başladığını belirterek, "Oğlum Alper, İnternet’ten süs tavuklarını incelemiş bana, ’Baba, bizde yapalım çok güzel tavuklar’ dedi. Ben de oğluma kıramadım ve Avusturya’dan 10 adet Astrolop ırkının yumurtasından getirdim. Bir arkadaşın kuluçka makinesinde yavruların çıkmasını sağladım." dedi.
Yumurtalardan yavrular çıkması üzerine kendisinde de süs tavuğu hobisi başladığını kaydeden Mehmet Ali Marangoz, "Ben de İnternet araştırmaya başladım. Bu kez Muğla, Aydın, Erzurum ve Adana’daki süs tavukları çiftliklerinden yumurta getirtmeye başladım. Evimin altındaki depoda kuluçka makinesini kurarak süs tavuklarını çoğaltmaya başladım. Üzüm bağının 1500 metrekaresini süs tavuklarına ayırdım. Buraya barınaklar yaparak açık hava yerleri hazırladım. Şimdi, her gün buraya oğlum Alper’le giderek tavuklarımıza bakıyorum. Babam zaten bağ evinde devamlı başlarında kalıyor." diye konuştu.
"Yumurta getirtirken şimdi yumurta yolluyorum"
Mehmet Ali Marangoz, ilk zamanlar süs tavuklarının yumurtalarını siparişlerle getirdiğini, şimdilerde ise kendisinin çevreye yumurta göndermeye başladığını söyledi. Kurduğu çiftlikte 18 farklı süs tavuğu olduğunu kaydeden Marangoz, "Elimde 18 tür süs tavuğu türü var. Şimdi ben çevreye süs tavukları yumurtaları göndermeye başladım. Süs tavuklarının bulunduğu çiftliğimize çok sayıda meraklı gelmeye başladı. İçlerinde en çok Osmanlı Saraylarında yetiştirilen ’Osmanlı Tavukları’ görünümü ile dikkat çekiyor. İsteyenlere yumurtalarından, isteyenlere de yavrularından veriyorum." diyerek, hobi olarak başladığı süs tavuklarına gözü gibi baktığını söyledi.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.