Personele ilk yardım eğitimi verildi

MANİSA (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 18.11.2016 - 17:10, Güncelleme: 18.11.2016 - 17:10
 

Personele ilk yardım eğitimi verildi

Manisa Büyükşehir Belediyesi Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, ilçelerde görevli personele yönelik temel ilk yardım uygulamaları eğitimi düzenleyerek, acil durumlarda yapılması gereken müdahaleler hakkında personeli...
Manisa Büyükşehir Belediyesi Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, ilçelerde görevli personele yönelik temel ilk yardım uygulamaları eğitimi düzenleyerek, acil durumlarda yapılması gereken müdahaleler hakkında personeli bilgilendirdi.MASKİ Genel Müdürlüğü, bünyesinde çalışanların sorumluluk ve kabiliyet gerektiren konularda daha verimli olmalarını sağlamak amacıyla yürüttüğü eğitim programlarına devam ediyor. Bu kapsamda, MASKİ’nin ilçelerde görev yapan personeline uygulamalı ilk yardım eğitimi verildi. Eğitimin ilk dersine MASKİ Genel Müdür Yardımcıları Mahmut Bilgen ve Burak Aslay ile Abone İşleri Dairesi Başkanı Sevinç Deniz ve Destek Hizmetler Dairesi Başkanı Mustafa Parmaksız da katıldı. 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu gereği verilen eğitimi MOSB-MED’den Deniz Çetinkaya ve MASKİ Sağlık Birimi’nde görevli Hemşire Burçin Savranoğlu gerçekleştirdi. MASKİ ilçe personelleri toplamda 16 saat ilkyardım eğitim aldı.Personele acil bir durum karşısında profesyonel ekipler gelene kadar, amaçsız çözümlerden ve yanlış müdahalelerden kaçınarak, yaralıya çabuk, etkili ve en uygun müdahale için gerekli bilgi ve beceriyi kazandıracak bilgiler aktarıldı. Açık yaralar, boğulmalar, kalp masajı, suni teneffüs gibi hayat kurtaran yöntemler maketler üzerinden uygulamalı olarak anlatıldı.Sınavı geçen personel sertifika alacakİş Sağlığı ve Güvenliği kapsamında verilen ilk yardım eğitimini alan personel sınava tabi tutularak, sınavdan geçer not alanlar sertifika almaya hak kazanacak. İlçe personelinin eğitim sürecinin tamamlanmasının ardından, MASKİ hizmet binasında görev yapan çalışanlara da aynı eğitim verilerek, acil durumlarda etkili müdahale öğretilecek.Eğitimin başlangıcında konuşma yaparak, ilk yardımın önemine değinen MASKİ Genel Müdür Yardımcısı Mahmut Bilgen, “İlk yardım eğitimi son derece önemli. Gruplar halinde çalışıyoruz. Özellikler arazide başımıza neler gelecek bilmiyoruz. Arazide çalışan ekiplerin bu tarz eğitimlere çok ihtiyacı olduğunu biliyoruz. Temennimiz ihtiyaç olmasın; ancak ihtiyaç olması halinde de bunu uygulamamız gerekiyor. Yanımızdaki arkadaşımızın sağlığı bizim için çok önemli” diyerek, ilk yardım eğitiminin herkes için gerekli olduğunu belirtti.
Manisa Büyükşehir Belediyesi Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, ilçelerde görevli personele yönelik temel ilk yardım uygulamaları eğitimi düzenleyerek, acil durumlarda yapılması gereken müdahaleler hakkında personeli...
Manisa Büyükşehir Belediyesi Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, ilçelerde görevli personele yönelik temel ilk yardım uygulamaları eğitimi düzenleyerek, acil durumlarda yapılması gereken müdahaleler hakkında personeli bilgilendirdi.
MASKİ Genel Müdürlüğü, bünyesinde çalışanların sorumluluk ve kabiliyet gerektiren konularda daha verimli olmalarını sağlamak amacıyla yürüttüğü eğitim programlarına devam ediyor. Bu kapsamda, MASKİ’nin ilçelerde görev yapan personeline uygulamalı ilk yardım eğitimi verildi. Eğitimin ilk dersine MASKİ Genel Müdür Yardımcıları Mahmut Bilgen ve Burak Aslay ile Abone İşleri Dairesi Başkanı Sevinç Deniz ve Destek Hizmetler Dairesi Başkanı Mustafa Parmaksız da katıldı. 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu gereği verilen eğitimi MOSB-MED’den Deniz Çetinkaya ve MASKİ Sağlık Birimi’nde görevli Hemşire Burçin Savranoğlu gerçekleştirdi. MASKİ ilçe personelleri toplamda 16 saat ilkyardım eğitim aldı.
Personele acil bir durum karşısında profesyonel ekipler gelene kadar, amaçsız çözümlerden ve yanlış müdahalelerden kaçınarak, yaralıya çabuk, etkili ve en uygun müdahale için gerekli bilgi ve beceriyi kazandıracak bilgiler aktarıldı. Açık yaralar, boğulmalar, kalp masajı, suni teneffüs gibi hayat kurtaran yöntemler maketler üzerinden uygulamalı olarak anlatıldı.
Sınavı geçen personel sertifika alacak
İş Sağlığı ve Güvenliği kapsamında verilen ilk yardım eğitimini alan personel sınava tabi tutularak, sınavdan geçer not alanlar sertifika almaya hak kazanacak. İlçe personelinin eğitim sürecinin tamamlanmasının ardından, MASKİ hizmet binasında görev yapan çalışanlara da aynı eğitim verilerek, acil durumlarda etkili müdahale öğretilecek.
Eğitimin başlangıcında konuşma yaparak, ilk yardımın önemine değinen MASKİ Genel Müdür Yardımcısı Mahmut Bilgen, “İlk yardım eğitimi son derece önemli. Gruplar halinde çalışıyoruz. Özellikler arazide başımıza neler gelecek bilmiyoruz. Arazide çalışan ekiplerin bu tarz eğitimlere çok ihtiyacı olduğunu biliyoruz. Temennimiz ihtiyaç olmasın; ancak ihtiyaç olması halinde de bunu uygulamamız gerekiyor. Yanımızdaki arkadaşımızın sağlığı bizim için çok önemli” diyerek, ilk yardım eğitiminin herkes için gerekli olduğunu belirtti.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.