Projedeki mahalle sayısı 130’a çıktı

MANİSA (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 02.04.2017 - 14:11, Güncelleme: 02.04.2017 - 14:11
 

Projedeki mahalle sayısı 130’a çıktı

MASKİ Genel Müdürlüğü, ‘114 Mahalle Projesi’ni geliştirerek mahalle sayısını 130’a çıkardı. Projenin yaklaşık maliyeti ise tam tamına 175 milyon TL olarak belirlendi.Manisa Büyükşehir Belediyesi Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi...
MASKİ Genel Müdürlüğü, ‘114 Mahalle Projesi’ni geliştirerek mahalle sayısını 130’a çıkardı. Projenin yaklaşık maliyeti ise tam tamına 175 milyon TL olarak belirlendi.Manisa Büyükşehir Belediyesi Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, altyapı dönüşüm hamlesi kapsamında 130 mahallenin daha dönüşümüne imza atacak. Proje kapsamında içme suyu ve kanalizasyon hatları modern bir yapıya kavuşacak. İhtiyaç duyulan noktalarda da taşkın sorunlarını ortadan kaldırmak için dere ıslahı ve içme suyunda kullanılmak üzere enerji temini projeleri de hayata geçirilecek. Mahallelerde ikamet eden vatandaşlar ise daha sağlıklı ve modern bir yapılanma sayesinde Büyükşehir farkını yaşayacak. Proje için öngörülen proje bedeli ise 175 milyon TL olarak hesaplandı.Köyden mahalleye dönüşen yerleşim yerleri için hazırlanan ‘130 Mahalle Projesi’ ile vatandaşlar uzun yıllar kullanabilecekleri sağlıklı altyapı ağlarına kavuşacaklar. Proje hazırlık çalışmaları hızlı bir şekilde devam eden projede, Projeler Dairesi Başkanlığı ekipleri yoğun mesai harcıyor. Öncelik sırasına göre altyapı projesi hazırlanan mahallelerin yıllardır yaşadığı sıkıntılar ortadan kaldırılarak, mahallelerin yepyeni bir görünüme sahip olması sağlanacak.Manisa Büyükşehir Belediyesi ve MASKİ Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Ergün, ’95 Mahalle Projesi’nin ardından ‘130 Mahalle Projesi’ni hayata geçirecek olmanın heyecanını yaşadıklarını belirterek, 1088 mahalleye de hizmet götürmenin gayreti içerisinde olduklarını ifade etti. Başkan Ergün, “Yeni altyapı hamlemiz kapsamında ‘114 Mahalle Projesi’ olarak yola çıktık. Ekiplerimizin sahada yaptıkları incelemeler sonrasında kurumumuzda gerçekleştirdiğimiz haftalık olağan yönetim kurulu toplantımızda bu sayıyı 130’a taşıdık. Projemizin öngörülen maliyeti de 152 milyon TL’den 175 Milyon TL’ye ulaştı. Projemiz kapsamında ek olarak dere ıslahı ve enerji temini işleri de var. MASKİ Genel Müdürümüz Yaşar Coşkun ve ekibine de hazırladıkları titiz ve önemli projeye verdikleri emek nedeniyle teşekkür ediyorum. Hemşerilerimiz için daha yaşanabilir bir Manisa inşa edeceğiz” dedi.
MASKİ Genel Müdürlüğü, ‘114 Mahalle Projesi’ni geliştirerek mahalle sayısını 130’a çıkardı. Projenin yaklaşık maliyeti ise tam tamına 175 milyon TL olarak belirlendi.Manisa Büyükşehir Belediyesi Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi...

MASKİ Genel Müdürlüğü, ‘114 Mahalle Projesi’ni geliştirerek mahalle sayısını 130’a çıkardı. Projenin yaklaşık maliyeti ise tam tamına 175 milyon TL olarak belirlendi.

Manisa Büyükşehir Belediyesi Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, altyapı dönüşüm hamlesi kapsamında 130 mahallenin daha dönüşümüne imza atacak. Proje kapsamında içme suyu ve kanalizasyon hatları modern bir yapıya kavuşacak. İhtiyaç duyulan noktalarda da taşkın sorunlarını ortadan kaldırmak için dere ıslahı ve içme suyunda kullanılmak üzere enerji temini projeleri de hayata geçirilecek. Mahallelerde ikamet eden vatandaşlar ise daha sağlıklı ve modern bir yapılanma sayesinde Büyükşehir farkını yaşayacak. Proje için öngörülen proje bedeli ise 175 milyon TL olarak hesaplandı.

Köyden mahalleye dönüşen yerleşim yerleri için hazırlanan ‘130 Mahalle Projesi’ ile vatandaşlar uzun yıllar kullanabilecekleri sağlıklı altyapı ağlarına kavuşacaklar. Proje hazırlık çalışmaları hızlı bir şekilde devam eden projede, Projeler Dairesi Başkanlığı ekipleri yoğun mesai harcıyor. Öncelik sırasına göre altyapı projesi hazırlanan mahallelerin yıllardır yaşadığı sıkıntılar ortadan kaldırılarak, mahallelerin yepyeni bir görünüme sahip olması sağlanacak.

Manisa Büyükşehir Belediyesi ve MASKİ Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Ergün, ’95 Mahalle Projesi’nin ardından ‘130 Mahalle Projesi’ni hayata geçirecek olmanın heyecanını yaşadıklarını belirterek, 1088 mahalleye de hizmet götürmenin gayreti içerisinde olduklarını ifade etti. Başkan Ergün, “Yeni altyapı hamlemiz kapsamında ‘114 Mahalle Projesi’ olarak yola çıktık. Ekiplerimizin sahada yaptıkları incelemeler sonrasında kurumumuzda gerçekleştirdiğimiz haftalık olağan yönetim kurulu toplantımızda bu sayıyı 130’a taşıdık. Projemizin öngörülen maliyeti de 152 milyon TL’den 175 Milyon TL’ye ulaştı. Projemiz kapsamında ek olarak dere ıslahı ve enerji temini işleri de var. MASKİ Genel Müdürümüz Yaşar Coşkun ve ekibine de hazırladıkları titiz ve önemli projeye verdikleri emek nedeniyle teşekkür ediyorum. Hemşerilerimiz için daha yaşanabilir bir Manisa inşa edeceğiz” dedi.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.