Salihli OSB 2.etapta bacalar tütecek, istihdam artacak

MANİSA (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 05.08.2020 - 12:38, Güncelleme: 05.08.2020 - 12:38
 

Salihli OSB 2.etapta bacalar tütecek, istihdam artacak

MANİSA’NIN SALİHLİ İLÇESİNİN ÖZELLİKLE İSTİHDAM YÖNÜNDEN ÖZLEMLE BEKLENEN YATIRIMLARINDAN BİRİ OLAN ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ(OSB) 2.ETAPTA BACALARIN TÜTMESİ İÇİN GERİ SAYIM BAŞLADI. OSB 2.ETAPTA BACALARIN TÜTMESİ İLE BİRLİKTE İSTİHDAM DA ARTACAK.
Manisa’nın Salihli ilçesinin özellikle istihdam yönünden özlemle beklenen yatırımlarından biri olan Organize Sanayi Bölgesi(OSB) 2.etapta bacaların tütmesi için geri sayım başladı. Son zamanlarda yapılan yatırımlarla Salihli OSB’nin bölgenin sanayi merkezlerinden birisi haline gelirken, OSB 2.etabında üretim için geri sayım başladı. Salihli OSB 2.etabındaki bacaların bu yıl içerisinde tütmesinin beklendiğini belirten Salihli Belediye Başkanı ve aynı zamanda OSB Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Kayda, toplam 925 bin metrekare civarı sanayi parseli alanı olan 2.etap OSB’deki 733 bin metrekaresinin tahsis edildiğini söyledi. Toplam 59 adet sanayi parselinin 43 adedinin 29 farklı firmaya tahsis edildiğini vurgulayan Başkan Kayda, “Tahsis edilen sanayi parsellerinden 13’ü inşaat çalışmalarına başlamış olup diğerleri de proje çalışmalarına devam etmektedir. OSB 2.etapta inşaata başlayan bazı firmaların bazılarının bacaları yılsonu gibi tüterek, üretime geçecek. Şu an 1.etap OSB’de pek çok sektörde üretim yapılırken, 3 bin 500 ila 4 bin kişi istihdam ediyor. Özlemle beklenen 2.etap OSB’deki firmaların üretime geçmesi ile birlikte, hem üretim artacak, hem ekonomik katkı sağladığı gibi hem de istihdam konusunda çalışan sayının 10 binlere ulaşması beklenmektedir” dedi. Doğalgaz çalışmalarının aralıksız devam ettiğini sözlerine ekleyen Başkan Kayda, “Doğalgazın gelmesi OSB’deki yatırımcıları olumlu yönde etkileyecek. Kısacası doğalgaz OSB’ye değer katacak” diye konuştu.
MANİSA’NIN SALİHLİ İLÇESİNİN ÖZELLİKLE İSTİHDAM YÖNÜNDEN ÖZLEMLE BEKLENEN YATIRIMLARINDAN BİRİ OLAN ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ(OSB) 2.ETAPTA BACALARIN TÜTMESİ İÇİN GERİ SAYIM BAŞLADI. OSB 2.ETAPTA BACALARIN TÜTMESİ İLE BİRLİKTE İSTİHDAM DA ARTACAK.

Manisa’nın Salihli ilçesinin özellikle istihdam yönünden özlemle beklenen yatırımlarından biri olan Organize Sanayi Bölgesi(OSB) 2.etapta bacaların tütmesi için geri sayım başladı.

Son zamanlarda yapılan yatırımlarla Salihli OSB’nin bölgenin sanayi merkezlerinden birisi haline gelirken, OSB 2.etabında üretim için geri sayım başladı. Salihli OSB 2.etabındaki bacaların bu yıl içerisinde tütmesinin beklendiğini belirten Salihli Belediye Başkanı ve aynı zamanda OSB Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Kayda, toplam 925 bin metrekare civarı sanayi parseli alanı olan 2.etap OSB’deki 733 bin metrekaresinin tahsis edildiğini söyledi. Toplam 59 adet sanayi parselinin 43 adedinin 29 farklı firmaya tahsis edildiğini vurgulayan Başkan Kayda, “Tahsis edilen sanayi parsellerinden 13’ü inşaat çalışmalarına başlamış olup diğerleri de proje çalışmalarına devam etmektedir. OSB 2.etapta inşaata başlayan bazı firmaların bazılarının bacaları yılsonu gibi tüterek, üretime geçecek. Şu an 1.etap OSB’de pek çok sektörde üretim yapılırken, 3 bin 500 ila 4 bin kişi istihdam ediyor. Özlemle beklenen 2.etap OSB’deki firmaların üretime geçmesi ile birlikte, hem üretim artacak, hem ekonomik katkı sağladığı gibi hem de istihdam konusunda çalışan sayının 10 binlere ulaşması beklenmektedir” dedi.

Doğalgaz çalışmalarının aralıksız devam ettiğini sözlerine ekleyen Başkan Kayda, “Doğalgazın gelmesi OSB’deki yatırımcıları olumlu yönde etkileyecek. Kısacası doğalgaz OSB’ye değer katacak” diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.