Salihli’de fidan satış yerleri denetlendi

MANİSA (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 02.02.2018 - 12:45, Güncelleme: 02.02.2018 - 12:45
 

Salihli’de fidan satış yerleri denetlendi

Salihli Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğüne bağlı teknik ekipler ile Salihli Belediyesi Zabıta ekipleri Salihli’de pazaryerinde yapılan fidan satışlarını ve fidanları denetledi.Yapılan denetlemelerle ilgili olarak Salihli Gıda,...
Salihli Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğüne bağlı teknik ekipler ile Salihli Belediyesi Zabıta ekipleri Salihli’de pazaryerinde yapılan fidan satışlarını ve fidanları denetledi.Yapılan denetlemelerle ilgili olarak Salihli Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Ali Demir, “Bakanlığımızın “Tohumculuk Hizmetleri Uygulama Talimatı” gereği, pazaryerlerindeki fidan satış yerleri denetlenmektedir. Fide,fidan üretim materyali satışları fide/fidanın üreticileri veya kooperatif üyesi olan fidan üreticileri tarafından ya da, İlgili kooperatif adına sertifikalandırılmış kendi fidanlarını kooperatiften alınacak üyelik ve fidan üreticisi olduğuna dair belge ile yapılabilmektedir. Ayrıca talimat gereği fide, fidan ve üretim materyalinin üreticisi veya tohumluk bayi dışındaki kişilerce pazarlanmasına, sertifikasız, etiketsiz ve bitki pasaportsuz fide,fidan üretim materyali satışına izin verilmemektedir. Ayrıca yapılan denetimlerde satışı yapılan fide, fidan, üretim materyalinin sertifika, etiket ve bitki pasaportu olsa dahi iç karantinaya tabi hastalık ve zararlılarla bulaşık olduğu tespit edilenler imha edilmektedir” dedi.
Salihli Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğüne bağlı teknik ekipler ile Salihli Belediyesi Zabıta ekipleri Salihli’de pazaryerinde yapılan fidan satışlarını ve fidanları denetledi.Yapılan denetlemelerle ilgili olarak Salihli Gıda,...

Salihli Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğüne bağlı teknik ekipler ile Salihli Belediyesi Zabıta ekipleri Salihli’de pazaryerinde yapılan fidan satışlarını ve fidanları denetledi.

Yapılan denetlemelerle ilgili olarak Salihli Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Ali Demir, “Bakanlığımızın “Tohumculuk Hizmetleri Uygulama Talimatı” gereği, pazaryerlerindeki fidan satış yerleri denetlenmektedir. Fide,fidan üretim materyali satışları fide/fidanın üreticileri veya kooperatif üyesi olan fidan üreticileri tarafından ya da, İlgili kooperatif adına sertifikalandırılmış kendi fidanlarını kooperatiften alınacak üyelik ve fidan üreticisi olduğuna dair belge ile yapılabilmektedir. Ayrıca talimat gereği fide, fidan ve üretim materyalinin üreticisi veya tohumluk bayi dışındaki kişilerce pazarlanmasına, sertifikasız, etiketsiz ve bitki pasaportsuz fide,fidan üretim materyali satışına izin verilmemektedir. Ayrıca yapılan denetimlerde satışı yapılan fide, fidan, üretim materyalinin sertifika, etiket ve bitki pasaportu olsa dahi iç karantinaya tabi hastalık ve zararlılarla bulaşık olduğu tespit edilenler imha edilmektedir” dedi.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.