Salihli’de hasat öncesi pestisit denetimi

MANİSA (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 25.07.2019 - 15:56, Güncelleme: 25.07.2019 - 15:56
 

Salihli’de hasat öncesi pestisit denetimi

Bitkisel Ürünlerde Tarladan Sofraya Güvenli Gıdanın Ulaşması Amacıyla, Tarım Ve Orman Bakanlığı Tarafından Hazırlanan “hasat Öncesi Pestisit Denetim Programı” Kapsamında Manisa’nın Salihli İlçesinde Hasat Öncesi Pestisit Denetimi Yapıldı.
Bitkisel ürünlerde tarladan sofraya güvenli gıdanın ulaşması amacıyla, Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından hazırlanan ’Hasat öncesi pestisit denetim programı’ kapsamında Manisa’nın Salihli ilçesinde hasat öncesi pestisit denetimi yapıldı. Hasat Öncesi Pestisit Denetim Programı kapsamında, Salihli İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri temmuz ayı içerisinde bölgede yetiştirilen domates, patlıcan, hıyar, asma yaprağı ve üzümden teknik personel tarafından 30 numune alındı. Bitkisel ürünlerde hatalı veya tavsiye dışı pestisit kullanımı nedeniyle insan sağlığına yönelik oluşabilecek risklerin önlenmesi amacıyla alınan bu numuneler kalıntı analizlerinin yapılması amacıyla İzmir ve Denizli İl Gıda Kontrol Laboratuvarlarına gönderildi. İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, “Gerek halkımızın güvenilir gıda tüketiminin sağlanması, gerek ihracatta sürdürülebilirliğin sağlanması ve gerekse de üreticilerimizin cezai yaptırımlara maruz kalmamaları için, yetiştiriciliğini yaptıkları bitkisel ürünlerde hastalık ve zararlılarla mücadele ederken, öncelikle kültürel önlemleri almaları, daha sonra mekanik, biyolojik ve biyoteknik mücadele yöntemlerini uygulamaları, en son çare olarak kimyasal mücadeleye başvurmaları gerekmektedir. Kimyasal mücadelede ise; öncelikle yasaklanmış ilaçların kullanılmaması, yetiştirilen bitkisel ürüne ruhsatı olmayan ilaçların o üründe kullanılmaması, ruhsatlı ilaçların da dozunda ve zamanında kullanılması, ilaçlama ile hasat arasında geçmesi gereken bekleme sürelerine mutlaka uyulması gerekmektedir” denildi.
Bitkisel Ürünlerde Tarladan Sofraya Güvenli Gıdanın Ulaşması Amacıyla, Tarım Ve Orman Bakanlığı Tarafından Hazırlanan “hasat Öncesi Pestisit Denetim Programı” Kapsamında Manisa’nın Salihli İlçesinde Hasat Öncesi Pestisit Denetimi Yapıldı.

Bitkisel ürünlerde tarladan sofraya güvenli gıdanın ulaşması amacıyla, Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından hazırlanan ’Hasat öncesi pestisit denetim programı’ kapsamında Manisa’nın Salihli ilçesinde hasat öncesi pestisit denetimi yapıldı.

Hasat Öncesi Pestisit Denetim Programı kapsamında, Salihli İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri temmuz ayı içerisinde bölgede yetiştirilen domates, patlıcan, hıyar, asma yaprağı ve üzümden teknik personel tarafından 30 numune alındı. Bitkisel ürünlerde hatalı veya tavsiye dışı pestisit kullanımı nedeniyle insan sağlığına yönelik oluşabilecek risklerin önlenmesi amacıyla alınan bu numuneler kalıntı analizlerinin yapılması amacıyla İzmir ve Denizli İl Gıda Kontrol Laboratuvarlarına gönderildi.

İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, “Gerek halkımızın güvenilir gıda tüketiminin sağlanması, gerek ihracatta sürdürülebilirliğin sağlanması ve gerekse de üreticilerimizin cezai yaptırımlara maruz kalmamaları için, yetiştiriciliğini yaptıkları bitkisel ürünlerde hastalık ve zararlılarla mücadele ederken, öncelikle kültürel önlemleri almaları, daha sonra mekanik, biyolojik ve biyoteknik mücadele yöntemlerini uygulamaları, en son çare olarak kimyasal mücadeleye başvurmaları gerekmektedir. Kimyasal mücadelede ise; öncelikle yasaklanmış ilaçların kullanılmaması, yetiştirilen bitkisel ürüne ruhsatı olmayan ilaçların o üründe kullanılmaması, ruhsatlı ilaçların da dozunda ve zamanında kullanılması, ilaçlama ile hasat arasında geçmesi gereken bekleme sürelerine mutlaka uyulması gerekmektedir” denildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.