Salihli’de kıraathaneler aslına dönüyor

MANİSA (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 16.11.2016 - 10:05, Güncelleme: 16.11.2016 - 10:05
 

Salihli’de kıraathaneler aslına dönüyor

Manisa’nın Salihli ilçesindeki Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü, Osmanlı dönemindeki kıraathane kültürünü yeniden canlandırmak amacıyla, kıraathanede kitap okuma faaliyeti düzenledi.Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından...
Manisa’nın Salihli ilçesindeki Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü, Osmanlı dönemindeki kıraathane kültürünü yeniden canlandırmak amacıyla, kıraathanede kitap okuma faaliyeti düzenledi.Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından uygulamaya konulan "Kıraathaneler Aslına Dönüyor" projesi kapsamında Salihli’de Gençlik Merkezi üyeleri Kurtuluş Mahallesindeki kıraathanede bir araya gelerek kitap okudu. Bakanlığın başlattığı proje ile Osmanlı döneminde çay, kahve içilerek gazete, dergi ve kitap okunan kıraathaneleri yeniden aslına kavuşturmak istediklerini ifade eden Salihli Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Oktay Ayaz, “Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından bu yıl startı verilen ’Kıraathaneler Aslına Dönüyor’ projesini biz de Salihli’de, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü olarak başlatmış bulunuyoruz” dedi.“Kıraathanelere kütüphane kazandırmak istiyoruz”Salihli’de her ay düzenli olarak kahvehanelerde kitap okuma etkinliği düzenleyip, yine her kıraathaneye bir kütüphane kazandırmak istediklerini vurgulayan Ayaz “Osmanlı döneminde kıraathaneler çay, kahve içilirken gazete, dergi okunan mekanlardı. Kıraathanelerin sadece kağıt veya şans oyunlarının oynandığı mekanlar olmasını istemiyoruz. Gençlik ve Spor Bakanlığının başlattığı proje ile kahvehanelerde vakit geçiren gençler başta olmak üzere vatandaşların çay, kahve eşliğinde kitap okuması sağlanacak" dedi."Kıraathaneler Aslına Dönüyor" projesi kapsamında Kurtuluş Mahallesinde bulunan Master Kafe’de bir araya gelen öğrenci, veliler ve müşteriler Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından gönderilen kitapları okudu.
Manisa’nın Salihli ilçesindeki Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü, Osmanlı dönemindeki kıraathane kültürünü yeniden canlandırmak amacıyla, kıraathanede kitap okuma faaliyeti düzenledi.Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından...
Manisa’nın Salihli ilçesindeki Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü, Osmanlı dönemindeki kıraathane kültürünü yeniden canlandırmak amacıyla, kıraathanede kitap okuma faaliyeti düzenledi.
Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından uygulamaya konulan "Kıraathaneler Aslına Dönüyor" projesi kapsamında Salihli’de Gençlik Merkezi üyeleri Kurtuluş Mahallesindeki kıraathanede bir araya gelerek kitap okudu. Bakanlığın başlattığı proje ile Osmanlı döneminde çay, kahve içilerek gazete, dergi ve kitap okunan kıraathaneleri yeniden aslına kavuşturmak istediklerini ifade eden Salihli Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Oktay Ayaz, “Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından bu yıl startı verilen ’Kıraathaneler Aslına Dönüyor’ projesini biz de Salihli’de, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü olarak başlatmış bulunuyoruz” dedi.
“Kıraathanelere kütüphane kazandırmak istiyoruz”
Salihli’de her ay düzenli olarak kahvehanelerde kitap okuma etkinliği düzenleyip, yine her kıraathaneye bir kütüphane kazandırmak istediklerini vurgulayan Ayaz “Osmanlı döneminde kıraathaneler çay, kahve içilirken gazete, dergi okunan mekanlardı. Kıraathanelerin sadece kağıt veya şans oyunlarının oynandığı mekanlar olmasını istemiyoruz. Gençlik ve Spor Bakanlığının başlattığı proje ile kahvehanelerde vakit geçiren gençler başta olmak üzere vatandaşların çay, kahve eşliğinde kitap okuması sağlanacak" dedi.
"Kıraathaneler Aslına Dönüyor" projesi kapsamında Kurtuluş Mahallesinde bulunan Master Kafe’de bir araya gelen öğrenci, veliler ve müşteriler Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından gönderilen kitapları okudu.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.