Salihli’de Öğretmenler Günü kutlandı

MANİSA (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 24.11.2016 - 17:02, Güncelleme: 24.11.2016 - 17:02
 

Salihli’de Öğretmenler Günü kutlandı

24 Kasım Öğretmenler Günü tüm yurtta olduğu gibi Manisa’nın Salihli ilçesinde de çeşitli etkinliklerle kutlandı.Salihli’de öğretmenler, 24 Kasım Öğretmenler Günü sebebiyle Atatürk Anıtı’na çelenk sundu. Saygı duruşunda bulunulması...
24 Kasım Öğretmenler Günü tüm yurtta olduğu gibi Manisa’nın Salihli ilçesinde de çeşitli etkinliklerle kutlandı.Salihli’de öğretmenler, 24 Kasım Öğretmenler Günü sebebiyle Atatürk Anıtı’na çelenk sundu. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Belediye Zafer Keskiner Tiyatro Salonu’ndaki programa geçildi. Tören Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’ın 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlama mesajının okunmasıyla başladı. Programa Manisa Vali Yardımcısı Salihli Kaymakam Vekili Ali Osman İşşen, Garnizon Komutanı Binbaşı Kamil Karameşe, Belediye Başkan Yardımcıları Nuri Kaya ve Mahmut Süreyya Karaoğlu, İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Taşcı, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Mehmet Alşen, Müftü Nurullah Sadıç ile okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı İlçe Milli Eğitim Müdürü İsa Dilek yaptı. Öğretmenlik mesleğinin kutsal bir meslek olduğunu dile getiren Dilek, “Öğretmenlik, emek, özveri, sabır ve hoşgörü isteyen, öğreten ve öğrenen arasında güven ve sevgi ilişkisine dayanan bir meslektir. Topluma hizmet veren her mesleğin saygın olduğu mutlaka bir gerçektir. Ancak bütün meslek mensuplarını yetiştirip, hayata hazırlayan, onları topluma kazandıran öğretmenlik mesleği bu yönüyle ayrı bir önem taşımaktadır. Dar ve köhne kalıpları aşarak, modern bir toplumun inşa edilmesinde çok büyük katkıları olan kıymetli öğretmenlerimiz sevgi ve fedakârlık gerektiren bu önemli görevi ilçemizde başarıyla yerine getirmektedir” dedi.Kutlama programında mesleğe yeni başlayan öğretmenler adına konuşmayı Merkez Anadolu Lisesi Rehber Öğretmeni Rıdvan Köse yaparken, emekli öğretmenler adına ise konuşmayı Türkbirliği Anadolu Lisesi Biyoloji Öğretmeni Mecit Aydın yaptı. Türkbirliği Anadolu Lisesi öğrencisi Merve Ulusoy’un “Dünyanın bütün çiçeklerini istiyorum” isimli şiiri okumasının ardından mesleğe yeni giren 4 öğretmen yemin ederken, emekliye ayrılan 16 öğretmene de hizmet şeref belgesi verildi. Emekli öğretmenlere hizmet şeref belgelerini ise Manisa Vali Yardımcısı Salihli Kaymakam Vekili Ali Osman İşşen ve İlçe Milli Eğitim Müdürü İsa Dilek tarafından takdim edildi.Öğretmenler Günü kutlama programı, ödül töreni ve öğrencilerin hazırladığı oratoryo ile son buldu. Salihli’de ayrıca 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde görevi başında şehit olan ve hayatını kaybeden tüm öğretmenler anısına Demokrasi Meydanı’nda lokma hayrı yapıldı.
24 Kasım Öğretmenler Günü tüm yurtta olduğu gibi Manisa’nın Salihli ilçesinde de çeşitli etkinliklerle kutlandı.Salihli’de öğretmenler, 24 Kasım Öğretmenler Günü sebebiyle Atatürk Anıtı’na çelenk sundu. Saygı duruşunda bulunulması...
24 Kasım Öğretmenler Günü tüm yurtta olduğu gibi Manisa’nın Salihli ilçesinde de çeşitli etkinliklerle kutlandı.
Salihli’de öğretmenler, 24 Kasım Öğretmenler Günü sebebiyle Atatürk Anıtı’na çelenk sundu. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Belediye Zafer Keskiner Tiyatro Salonu’ndaki programa geçildi. Tören Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’ın 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlama mesajının okunmasıyla başladı. Programa Manisa Vali Yardımcısı Salihli Kaymakam Vekili Ali Osman İşşen, Garnizon Komutanı Binbaşı Kamil Karameşe, Belediye Başkan Yardımcıları Nuri Kaya ve Mahmut Süreyya Karaoğlu, İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Taşcı, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Mehmet Alşen, Müftü Nurullah Sadıç ile okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı İlçe Milli Eğitim Müdürü İsa Dilek yaptı. Öğretmenlik mesleğinin kutsal bir meslek olduğunu dile getiren Dilek, “Öğretmenlik, emek, özveri, sabır ve hoşgörü isteyen, öğreten ve öğrenen arasında güven ve sevgi ilişkisine dayanan bir meslektir. Topluma hizmet veren her mesleğin saygın olduğu mutlaka bir gerçektir. Ancak bütün meslek mensuplarını yetiştirip, hayata hazırlayan, onları topluma kazandıran öğretmenlik mesleği bu yönüyle ayrı bir önem taşımaktadır. Dar ve köhne kalıpları aşarak, modern bir toplumun inşa edilmesinde çok büyük katkıları olan kıymetli öğretmenlerimiz sevgi ve fedakârlık gerektiren bu önemli görevi ilçemizde başarıyla yerine getirmektedir” dedi.
Kutlama programında mesleğe yeni başlayan öğretmenler adına konuşmayı Merkez Anadolu Lisesi Rehber Öğretmeni Rıdvan Köse yaparken, emekli öğretmenler adına ise konuşmayı Türkbirliği Anadolu Lisesi Biyoloji Öğretmeni Mecit Aydın yaptı. Türkbirliği Anadolu Lisesi öğrencisi Merve Ulusoy’un “Dünyanın bütün çiçeklerini istiyorum” isimli şiiri okumasının ardından mesleğe yeni giren 4 öğretmen yemin ederken, emekliye ayrılan 16 öğretmene de hizmet şeref belgesi verildi. Emekli öğretmenlere hizmet şeref belgelerini ise Manisa Vali Yardımcısı Salihli Kaymakam Vekili Ali Osman İşşen ve İlçe Milli Eğitim Müdürü İsa Dilek tarafından takdim edildi.
Öğretmenler Günü kutlama programı, ödül töreni ve öğrencilerin hazırladığı oratoryo ile son buldu. Salihli’de ayrıca 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde görevi başında şehit olan ve hayatını kaybeden tüm öğretmenler anısına Demokrasi Meydanı’nda lokma hayrı yapıldı.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.