Salihlili deveciler genel kurul yaptı

MANİSA (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 26.07.2017 - 10:31, Güncelleme: 26.07.2017 - 10:31
 

Salihlili deveciler genel kurul yaptı

Manisa’nın Salihli ilçesindde kısa süre önce kurulan Öz Salihli Yörükleri Devecilik Kültürü Yaşatma ve Deve Sevenler Derneği ilk olağan genel kurul toplantısını gerçekleştirdi. Tek liste ile gidilen seçimde derneğin başkanlığına...
Manisa’nın Salihli ilçesindde kısa süre önce kurulan Öz Salihli Yörükleri Devecilik Kültürü Yaşatma ve Deve Sevenler Derneği ilk olağan genel kurul toplantısını gerçekleştirdi. Tek liste ile gidilen seçimde derneğin başkanlığına İsmail Yüksel seçildi.Ege ve Akdeniz Bölgesi’nin geleneksel etkinliklerinden biri olan deve güreşlerine gönül veren Salihlili deveciler, Öz Salihli Yörükleri Devecilik Kültürü Yaşatma ve Deve Sevenler Derneğini kurdu. Dernek, olağan genel kurulunu gerçekleştirerek, hem yeni yönetim kurulunu oluşturdu, hem de görev dağılımını gerçekleştirdi.Öz Salihli Yörükleri Devecilik Kültürü Yaşatma ve Deve Sevenler Derneği’nde Başkan İsmail Yüksel olurken, başkan yardımcılığına ise Mevlüt Kılınç seçildi. Derneğin yönetim kurulunda ise Hasan Hüseyin Denk, İslam Budak, Erhan Başyiğit ve Mehmet Ali Çakır’dan oluştu.Amaçlarının Salihli’de devecilik kültürünü yaygınlaştırmak olduğunu ifade eden Dernek Başkanı Yüksel, deve güreşi kültürünü de gelecek nesillere aktarmak olduğunu söyledi. Son yıllarda düzenlenen deve güreşleri ile ilçe deve güreşlerinin büyük rağbet görmeye başladığını belirten Yüksel, Salihli’nin adını tüm Türkiye’ye duyurmak için çalışacaklarını ifade etti. Yüksel, ayrıca tüm devecileri Öz Salihli Yörükleri Devecilik Kültürü Yaşatma ve Deve Sevenler Derneğine üye olmaya davet etti.
Manisa’nın Salihli ilçesindde kısa süre önce kurulan Öz Salihli Yörükleri Devecilik Kültürü Yaşatma ve Deve Sevenler Derneği ilk olağan genel kurul toplantısını gerçekleştirdi. Tek liste ile gidilen seçimde derneğin başkanlığına...

Manisa’nın Salihli ilçesindde kısa süre önce kurulan Öz Salihli Yörükleri Devecilik Kültürü Yaşatma ve Deve Sevenler Derneği ilk olağan genel kurul toplantısını gerçekleştirdi. Tek liste ile gidilen seçimde derneğin başkanlığına İsmail Yüksel seçildi.

Ege ve Akdeniz Bölgesi’nin geleneksel etkinliklerinden biri olan deve güreşlerine gönül veren Salihlili deveciler, Öz Salihli Yörükleri Devecilik Kültürü Yaşatma ve Deve Sevenler Derneğini kurdu. Dernek, olağan genel kurulunu gerçekleştirerek, hem yeni yönetim kurulunu oluşturdu, hem de görev dağılımını gerçekleştirdi.

Öz Salihli Yörükleri Devecilik Kültürü Yaşatma ve Deve Sevenler Derneği’nde Başkan İsmail Yüksel olurken, başkan yardımcılığına ise Mevlüt Kılınç seçildi. Derneğin yönetim kurulunda ise Hasan Hüseyin Denk, İslam Budak, Erhan Başyiğit ve Mehmet Ali Çakır’dan oluştu.

Amaçlarının Salihli’de devecilik kültürünü yaygınlaştırmak olduğunu ifade eden Dernek Başkanı Yüksel, deve güreşi kültürünü de gelecek nesillere aktarmak olduğunu söyledi. Son yıllarda düzenlenen deve güreşleri ile ilçe deve güreşlerinin büyük rağbet görmeye başladığını belirten Yüksel, Salihli’nin adını tüm Türkiye’ye duyurmak için çalışacaklarını ifade etti. Yüksel, ayrıca tüm devecileri Öz Salihli Yörükleri Devecilik Kültürü Yaşatma ve Deve Sevenler Derneğine üye olmaya davet etti.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.