Salihli’nin değerleri ön plana çıkartılacak

MANİSA (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 10.03.2017 - 18:49, Güncelleme: 10.03.2017 - 18:49
 

Salihli’nin değerleri ön plana çıkartılacak

Manisa’nın Salihli ilçesinde, Salihli’nin tarihi değerlerinin korunması ve gün yüzüne çıkarılması amacıyla “Tarihi Kırsal Yerleşimlerin Değerleri, Sorunları ve Korunması” konulu panel düzenlendi.Salihli Belediyesi ve Ortadoğu Teknik...
Manisa’nın Salihli ilçesinde, Salihli’nin tarihi değerlerinin korunması ve gün yüzüne çıkarılması amacıyla “Tarihi Kırsal Yerleşimlerin Değerleri, Sorunları ve Korunması” konulu panel düzenlendi.Salihli Belediyesi ve Ortadoğu Teknik Üniversitesi(ODTÜ) işbirliği ile düzenlenen “Tarihi Kırsal Yerleşimlerin Değerleri, Sorunları ve Korunması” konulu panel gerçekleştirildi. Lidya Sardes Otel Talat Zurnacı Konferans Salonu’nda düzenlenen panele Salihli Belediye Başkanı Zeki Kayda, Salihli İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Mehmet Alşen, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İbrahim Yüksel, Belediye Başkan Yardımcıları İbrahim Karaca ve Mahmut Süreyya Karaoğlu, Büyükşehir Koordinatörü Ali Rıza Ünveren ile daire müdürleri, oda başkanı, mimarlar ile davetlilerin katıldı. Oturum Başkanlığını İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Türk İslam Arkeolojisi Bölüm Başkanı Harun Ürer’in yaptığı panele konuşmacı olarak Prof. Dr. Cevat Erder, Prof. Dr. Ömür Bakırer, Prof. Dr. Neriman Şahin Güçhan, Doç. Dr. Güliz Bilgin Altınöz, Öğretim Görevlileri Dr. Nimet Özgönül, Dr. Sibel Yıldırım Esen, Araştırma Görevlileri Meltem Çetiner, Leyla Etyemez, Betül Kurtuluş, Gökhan Okumuş, Özgün Özçakır, Merve Öztürk ve Mercan Yavuzatmaca ile ODTÜ Kültürel Mirası Koruma Lisansüstü Programı öğrencileri katıldı. Konuşmacılar, Salihli ölçeğinde kültür varlıklarını koruma çabaları, kırsal ve kentsel koruma bağlamında Salihli kısıtlar ve fırsatlar ile bin koruma konusu olarak tarihi kırsal yerleşim konularında bilgiler aktardı.Panelde konuşan Salihli Belediye Başkanı Zeki Kayda, ”Yıllardır hepimizin içinde yaşayıp da, görmediğimiz birçok değerimizi ön plana çıkarmaya çalışıyoruz. Bu paneli düzenlememizin asıl amacı da budur” dedi.“Jeopark projesi değer katacak”Yıllardır tarihi kent Sart’ın sahip çıkılmadığını ifade eden Başkan Kayda “Manisa Büyükşehir Kula ve Salihli Belediyesi olarak Jeopark Belediyeler Birliğini kurduk. Jeopark projesi, tarihi ve kültürel yerlerimizin turizm alanında değer katacak bir projedir” dedi. Kemer Mahallesi’nde köy pazarı oluşturduklarını dile getiren Başkan Kayda “Kemer için amacımız korunmuş tarihi bir doku içersinde yine korunmuş kırsal köy yaşamının sürekliliğini ve özgünlüğünü sağlamaktır. Kemer Mahallemizi tanıtmayı ve turizme kazandırmayı istiyoruz” dedi.
Manisa’nın Salihli ilçesinde, Salihli’nin tarihi değerlerinin korunması ve gün yüzüne çıkarılması amacıyla “Tarihi Kırsal Yerleşimlerin Değerleri, Sorunları ve Korunması” konulu panel düzenlendi.Salihli Belediyesi ve Ortadoğu Teknik...

Manisa’nın Salihli ilçesinde, Salihli’nin tarihi değerlerinin korunması ve gün yüzüne çıkarılması amacıyla “Tarihi Kırsal Yerleşimlerin Değerleri, Sorunları ve Korunması” konulu panel düzenlendi.

Salihli Belediyesi ve Ortadoğu Teknik Üniversitesi(ODTÜ) işbirliği ile düzenlenen “Tarihi Kırsal Yerleşimlerin Değerleri, Sorunları ve Korunması” konulu panel gerçekleştirildi. Lidya Sardes Otel Talat Zurnacı Konferans Salonu’nda düzenlenen panele Salihli Belediye Başkanı Zeki Kayda, Salihli İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Mehmet Alşen, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İbrahim Yüksel, Belediye Başkan Yardımcıları İbrahim Karaca ve Mahmut Süreyya Karaoğlu, Büyükşehir Koordinatörü Ali Rıza Ünveren ile daire müdürleri, oda başkanı, mimarlar ile davetlilerin katıldı. Oturum Başkanlığını İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Türk İslam Arkeolojisi Bölüm Başkanı Harun Ürer’in yaptığı panele konuşmacı olarak Prof. Dr. Cevat Erder, Prof. Dr. Ömür Bakırer, Prof. Dr. Neriman Şahin Güçhan, Doç. Dr. Güliz Bilgin Altınöz, Öğretim Görevlileri Dr. Nimet Özgönül, Dr. Sibel Yıldırım Esen, Araştırma Görevlileri Meltem Çetiner, Leyla Etyemez, Betül Kurtuluş, Gökhan Okumuş, Özgün Özçakır, Merve Öztürk ve Mercan Yavuzatmaca ile ODTÜ Kültürel Mirası Koruma Lisansüstü Programı öğrencileri katıldı. Konuşmacılar, Salihli ölçeğinde kültür varlıklarını koruma çabaları, kırsal ve kentsel koruma bağlamında Salihli kısıtlar ve fırsatlar ile bin koruma konusu olarak tarihi kırsal yerleşim konularında bilgiler aktardı.

Panelde konuşan Salihli Belediye Başkanı Zeki Kayda, ”Yıllardır hepimizin içinde yaşayıp da, görmediğimiz birçok değerimizi ön plana çıkarmaya çalışıyoruz. Bu paneli düzenlememizin asıl amacı da budur” dedi.

“Jeopark projesi değer katacak”

Yıllardır tarihi kent Sart’ın sahip çıkılmadığını ifade eden Başkan Kayda “Manisa Büyükşehir Kula ve Salihli Belediyesi olarak Jeopark Belediyeler Birliğini kurduk. Jeopark projesi, tarihi ve kültürel yerlerimizin turizm alanında değer katacak bir projedir” dedi. Kemer Mahallesi’nde köy pazarı oluşturduklarını dile getiren Başkan Kayda “Kemer için amacımız korunmuş tarihi bir doku içersinde yine korunmuş kırsal köy yaşamının sürekliliğini ve özgünlüğünü sağlamaktır. Kemer Mahallemizi tanıtmayı ve turizme kazandırmayı istiyoruz” dedi.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.