Salkım güvesiyle mücadele başladı

MANİSA (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 11.03.2017 - 12:20, Güncelleme: 11.03.2017 - 12:20
 

Salkım güvesiyle mücadele başladı

Ege Bölgesi’nin en önemli ihracat ürünü olan çekirdeksiz kuru üzüm bağlarında rekolte kaybına yol açan salkım güvesi zararlısına karşı, Manisa’nın Salihli ilçesindeki bağlara feromon tuzaklar asıldı.Salihli Ziraat Odası Tarım...
Ege Bölgesi’nin en önemli ihracat ürünü olan çekirdeksiz kuru üzüm bağlarında rekolte kaybına yol açan salkım güvesi zararlısına karşı, Manisa’nın Salihli ilçesindeki bağlara feromon tuzaklar asıldı.Salihli Ziraat Odası Tarım Danışmanları Emre Toptepe, Emine Kardaş ve Umut Türkmen, Tarımsal Yayım ve Danışmanlık faaliyetleri kapsamında ilçeye Poyrazdamları, Taytan, Adala, Süleymaniye ve Kapancı mahallelerinde üzüm yetiştiriciliği yapan üreticilerin arazilerine Salkım Güvesi ile mücadele için feromon tuzaklar asma çalışmalarına başladı.Salihli Ziraat Odası Başkanı Necati Aktürk, “Bölgemiz bağcılığında büyük sorunlara yol açan salkım güvesinin takibi ve erken uyarı sistemi için feromon tuzak asım çalışmalarına tarım danışmanlarımız tarafından başlandı. Sezon içerisinde zararlının mücadelesi için ilaçlamalar feromon tuzak sayımı sonucuna göre takibe alınacak” dedi.Aktürk ayrıca tarım danışmanları tarafından sezon içerisinde bölgede yetiştiriciliği yapılan diğer ürünlerin zararlılarına karşı da feromon tuzak asım çalışmalarının yapılacağını söyledi.
Ege Bölgesi’nin en önemli ihracat ürünü olan çekirdeksiz kuru üzüm bağlarında rekolte kaybına yol açan salkım güvesi zararlısına karşı, Manisa’nın Salihli ilçesindeki bağlara feromon tuzaklar asıldı.Salihli Ziraat Odası Tarım...

Ege Bölgesi’nin en önemli ihracat ürünü olan çekirdeksiz kuru üzüm bağlarında rekolte kaybına yol açan salkım güvesi zararlısına karşı, Manisa’nın Salihli ilçesindeki bağlara feromon tuzaklar asıldı.

Salihli Ziraat Odası Tarım Danışmanları Emre Toptepe, Emine Kardaş ve Umut Türkmen, Tarımsal Yayım ve Danışmanlık faaliyetleri kapsamında ilçeye Poyrazdamları, Taytan, Adala, Süleymaniye ve Kapancı mahallelerinde üzüm yetiştiriciliği yapan üreticilerin arazilerine Salkım Güvesi ile mücadele için feromon tuzaklar asma çalışmalarına başladı.

Salihli Ziraat Odası Başkanı Necati Aktürk, “Bölgemiz bağcılığında büyük sorunlara yol açan salkım güvesinin takibi ve erken uyarı sistemi için feromon tuzak asım çalışmalarına tarım danışmanlarımız tarafından başlandı. Sezon içerisinde zararlının mücadelesi için ilaçlamalar feromon tuzak sayımı sonucuna göre takibe alınacak” dedi.

Aktürk ayrıca tarım danışmanları tarafından sezon içerisinde bölgede yetiştiriciliği yapılan diğer ürünlerin zararlılarına karşı da feromon tuzak asım çalışmalarının yapılacağını söyledi.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.