Sarıgöl’de şubat ayında bahar yaşanıyor

MANİSA (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 04.02.2018 - 17:12, Güncelleme: 04.02.2018 - 17:12
 

Sarıgöl’de şubat ayında bahar yaşanıyor

Manisa’nın Sarıgöl ilçesi ve çevresinde mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıkları adeta bahar havası yaşatıyor. Badem ve meyve ağaçlarının çiçek açtığı ilçede üreticiler de ılıman hava sayesinde bağlardaki kışlık...
Manisa’nın Sarıgöl ilçesi ve çevresinde mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıkları adeta bahar havası yaşatıyor. Badem ve meyve ağaçlarının çiçek açtığı ilçede üreticiler de ılıman hava sayesinde bağlardaki kışlık bakım çalışmalarını yapıyor.Hava sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi sonucu Sarıgöl ve çevresinde bulunan badem ve meyve ağaçları çiçek açmaya başladı. Ilıman bir havanın yaşandığı Sarıgöl ve çevresinde ise çiftçiler güzel havadan yararlanarak bağ ve bahçelerindeki kışlık bakım çalışmalarına aralıksız devam etme imkanı buldu.Sarıgöllü çiftçi İlhan Baran, "Bugün şubat ayının dördü. Havalar ılık geçmekte, bağımın başındaki badem ağacının tamamı çiçek açtı. Çok garip. Oysa onların yapraklanmasına daha çok var. Bağlarımız yalancı bahara aldanıp da uyanmasa bari. Tek korkumuz bu" dedi.Sarıgöl Ziraat Odası Başkanı Ali İhsan Ülgen ise, ılıman geçen kış aylarının endişe verici olduğunu belirterek, "Barajlarda su azaldı. Erken bahar bağcılarımızı korkutuyor" şeklinde konuştu.
Manisa’nın Sarıgöl ilçesi ve çevresinde mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıkları adeta bahar havası yaşatıyor. Badem ve meyve ağaçlarının çiçek açtığı ilçede üreticiler de ılıman hava sayesinde bağlardaki kışlık...

Manisa’nın Sarıgöl ilçesi ve çevresinde mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıkları adeta bahar havası yaşatıyor. Badem ve meyve ağaçlarının çiçek açtığı ilçede üreticiler de ılıman hava sayesinde bağlardaki kışlık bakım çalışmalarını yapıyor.

Hava sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi sonucu Sarıgöl ve çevresinde bulunan badem ve meyve ağaçları çiçek açmaya başladı. Ilıman bir havanın yaşandığı Sarıgöl ve çevresinde ise çiftçiler güzel havadan yararlanarak bağ ve bahçelerindeki kışlık bakım çalışmalarına aralıksız devam etme imkanı buldu.

Sarıgöllü çiftçi İlhan Baran, "Bugün şubat ayının dördü. Havalar ılık geçmekte, bağımın başındaki badem ağacının tamamı çiçek açtı. Çok garip. Oysa onların yapraklanmasına daha çok var. Bağlarımız yalancı bahara aldanıp da uyanmasa bari. Tek korkumuz bu" dedi.

Sarıgöl Ziraat Odası Başkanı Ali İhsan Ülgen ise, ılıman geçen kış aylarının endişe verici olduğunu belirterek, "Barajlarda su azaldı. Erken bahar bağcılarımızı korkutuyor" şeklinde konuştu.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.