Sarıgöl’de üzüm bağlarına dolu önlemi

MANİSA (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 06.04.2019 - 13:52, Güncelleme: 06.04.2019 - 13:52
 

Sarıgöl’de üzüm bağlarına dolu önlemi

Manisa’nın dünyaca ünlü çekirdeksiz sofralık Sultaniye üzümü ile diğer üzüm türlerinde dolu yağışlarına karşı önlem alınmaya başlandı.Manisa’nın Sarıgöl ilçesinde üzüm bağlarında dolu yağışlarına karşı önlem alınmaya...
Manisa’nın dünyaca ünlü çekirdeksiz sofralık Sultaniye üzümü ile diğer üzüm türlerinde dolu yağışlarına karşı önlem alınmaya başlandı.Manisa’nın Sarıgöl ilçesinde üzüm bağlarında dolu yağışlarına karşı önlem alınmaya başlandı. Üzüm bağlarının üzerilerine kullanımlı file örtülerle kaplamaya başlayan üzüm üreticileri örtü çalışmalarını aralıksız olarak yapılıyor. Sarıgöl’ün Emcelli Mahallesinden üzüm üreticisi Yusuf Aydınalp, "Üzüm bağlarında doluya karşı en garantili sistem tülü örtü. Bu nedenle bağlarımın üzerlerini örtmeye başladım. Beş dekarlık Red Globbe üzüm bağının örtü masrafı 12 bin 500 TL. Örtüleri beş ve sekiz yıl kullanımı var. Dolu yağdığında zarar görmüyoruz" dedi.Sarıgöl Ziraat Odası başkanı Ali İhsan Ülgen ise üzüm bağlarının yazın kışında korunduğunu dile getirdi.
Manisa’nın dünyaca ünlü çekirdeksiz sofralık Sultaniye üzümü ile diğer üzüm türlerinde dolu yağışlarına karşı önlem alınmaya başlandı.Manisa’nın Sarıgöl ilçesinde üzüm bağlarında dolu yağışlarına karşı önlem alınmaya...

Manisa’nın dünyaca ünlü çekirdeksiz sofralık Sultaniye üzümü ile diğer üzüm türlerinde dolu yağışlarına karşı önlem alınmaya başlandı.

Manisa’nın Sarıgöl ilçesinde üzüm bağlarında dolu yağışlarına karşı önlem alınmaya başlandı. Üzüm bağlarının üzerilerine kullanımlı file örtülerle kaplamaya başlayan üzüm üreticileri örtü çalışmalarını aralıksız olarak yapılıyor. Sarıgöl’ün Emcelli Mahallesinden üzüm üreticisi Yusuf Aydınalp, "Üzüm bağlarında doluya karşı en garantili sistem tülü örtü. Bu nedenle bağlarımın üzerlerini örtmeye başladım. Beş dekarlık Red Globbe üzüm bağının örtü masrafı 12 bin 500 TL. Örtüleri beş ve sekiz yıl kullanımı var. Dolu yağdığında zarar görmüyoruz" dedi.

Sarıgöl Ziraat Odası başkanı Ali İhsan Ülgen ise üzüm bağlarının yazın kışında korunduğunu dile getirdi.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.