Saruhanlı’da 68 deve kıran kırana güreşti

MANİSA (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 12.03.2018 - 15:32, Güncelleme: 12.03.2018 - 15:32
 

Saruhanlı’da 68 deve kıran kırana güreşti

Saruhanlı Yörük ve Güreş Sevenler Derneği tarafından Yörük kültürünü geliştirme yararına yapılan 6. Geleneksel Deve Güreşleri Saruhanlı’nın Kepenekli Mahallesinde gerçekleştirildi. 68 devenin kıran kıran mücadele ettiği yarışlar...
Saruhanlı Yörük ve Güreş Sevenler Derneği tarafından Yörük kültürünü geliştirme yararına yapılan 6. Geleneksel Deve Güreşleri Saruhanlı’nın Kepenekli Mahallesinde gerçekleştirildi. 68 devenin kıran kıran mücadele ettiği yarışlar büyük ilgi gördü.Saruhanlı’nın Kepenekli Mahallesinde gerçekleştirilen 6. Geleneksel Deve Güreşlerinde binlerce vatandaş yoğun ilgi gösterdi. Deve güreşlerine, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ahmet Emin Kenez, Manisa Büyükşehir Belediyesi Saruhanlı Koordinatör Müdürü Aybars Özbilgin, Cumhuriyet Halk Partisi Saruhanlı İlçe Başkanı Zeki Bilgin ve vatandaşlar katıldı.Develerin kıyasıya yarıştığı güreşler renkli görüntülere sahne oldu. Güreşlerin sonunda dereceye giren deve sahiplerine kupa verildi. Saruhanlı Yörük ve Güreş Sevenler Derneği Başkanı Fahri Kayhan, yaptığı açıklamada, Yörük ve Güreş Sevenler Derneği tarafından bu yıl 6. Geleneksel Deve güreşi şenliklerini gerçekleştirdiklerini kaydetti. Düzenlenen güreşin şenlik havasında geçtiğini ifade eden Kayhan, "Deveciler arasında dostluk ve kardeşliği pekiştirmek ve güreş severlere güzel bir güreş sunmak için yaptığımız etkinliğe katılımın büyük olması bizleri çok mutlu etti. Bu geleneğimizi önümüzdeki yıllarda da devam ettireceğiz" dedi.Güreşte kupa alan develer, Turgutlu’dan Çamdereli, Selçuk’tan Çılgın Hasan, İncirliova’dan İmparator, Bergama’dan Engin, Süper Kupada ise, Ödemiş’ten Fırat, Turgutlu’dan Yalçın oldu.
Saruhanlı Yörük ve Güreş Sevenler Derneği tarafından Yörük kültürünü geliştirme yararına yapılan 6. Geleneksel Deve Güreşleri Saruhanlı’nın Kepenekli Mahallesinde gerçekleştirildi. 68 devenin kıran kıran mücadele ettiği yarışlar...

Saruhanlı Yörük ve Güreş Sevenler Derneği tarafından Yörük kültürünü geliştirme yararına yapılan 6. Geleneksel Deve Güreşleri Saruhanlı’nın Kepenekli Mahallesinde gerçekleştirildi. 68 devenin kıran kıran mücadele ettiği yarışlar büyük ilgi gördü.

Saruhanlı’nın Kepenekli Mahallesinde gerçekleştirilen 6. Geleneksel Deve Güreşlerinde binlerce vatandaş yoğun ilgi gösterdi. Deve güreşlerine, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ahmet Emin Kenez, Manisa Büyükşehir Belediyesi Saruhanlı Koordinatör Müdürü Aybars Özbilgin, Cumhuriyet Halk Partisi Saruhanlı İlçe Başkanı Zeki Bilgin ve vatandaşlar katıldı.

Develerin kıyasıya yarıştığı güreşler renkli görüntülere sahne oldu. Güreşlerin sonunda dereceye giren deve sahiplerine kupa verildi. Saruhanlı Yörük ve Güreş Sevenler Derneği Başkanı Fahri Kayhan, yaptığı açıklamada, Yörük ve Güreş Sevenler Derneği tarafından bu yıl 6. Geleneksel Deve güreşi şenliklerini gerçekleştirdiklerini kaydetti. Düzenlenen güreşin şenlik havasında geçtiğini ifade eden Kayhan, "Deveciler arasında dostluk ve kardeşliği pekiştirmek ve güreş severlere güzel bir güreş sunmak için yaptığımız etkinliğe katılımın büyük olması bizleri çok mutlu etti. Bu geleneğimizi önümüzdeki yıllarda da devam ettireceğiz" dedi.

Güreşte kupa alan develer, Turgutlu’dan Çamdereli, Selçuk’tan Çılgın Hasan, İncirliova’dan İmparator, Bergama’dan Engin, Süper Kupada ise, Ödemiş’ten Fırat, Turgutlu’dan Yalçın oldu.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.