Soma’da Döşeme Deresi artık taşmayacak

MANİSA (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 25.11.2016 - 16:33, Güncelleme: 25.11.2016 - 16:33
 

Soma’da Döşeme Deresi artık taşmayacak

Manisa’nın Soma ilçesinde su taşkınlarına sebebiyet veren Soma İstasyon Mahallesi’ndeki Döşeme Deresi, Manisa Büyükşehir Belediyesi Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (MASKİ) ekiplerinin çalışması ile temizlendi.MASKİ...
Manisa’nın Soma ilçesinde su taşkınlarına sebebiyet veren Soma İstasyon Mahallesi’ndeki Döşeme Deresi, Manisa Büyükşehir Belediyesi Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (MASKİ) ekiplerinin çalışması ile temizlendi.MASKİ Genel Müdürlüğü, dereleri daha güvenli bir hale getirmek için il genelinde çalışıyor. Vatandaşlardan gelen talep sonrasında Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı ekipleri, Soma İstasyon Mahallesi’nde bulunan Döşeme Deresi’ndeki çalışmalarını başlattı. 400 metre uzunluğundaki sulu derenin içerisinde yer alan sazlıklar temizlenerek suyun derede birikmesinin önüne geçildi. Temizlik işlemi yapılan deredeki çalışmaları Soma MASKİ Sorumlusu Hüseyin Kocaayan da yerinde takip etti. Yağışlı havalarda günlük hayatın olumsuz etkilendiği İstasyon Mahallesi’nde yaşayan çocuklar da artık sokakta gönül rahatlığıyla oyun oynayabilecek.Soma’da kış aylarında yaşanan taşkınlar sonrasında MASKİ Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Ahmet Ulvi Kaynak’a ulaşan mahalle sakini Hatice Aslan, yapılan çalışma sebebiyle teşekkürlerini sundu. Aslan, “Dere temizlik çalışması sonrası mahalle halkı olarak bu kışı rahat geçireceğimiz için çok mutluyum. Cengiz Başkan’a, MASKİ’ye ve Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı’na teşekkür ediyorum” dedi.“Mahalle için önemli bir çalışma”İstasyon Mahalle Muhtarı İbrahim İlhan, “Mahallemizde bulunan derede baskınlar ve taşkınlar oluyordu. Sokak ve cadde aralarında büyük taşkınlar yaşanmaktaydı. Dere içerisinde ciddi anlamda rusubat ve sazlıklar oluştuğundan yağan yağmurlarda buradaki suyun gitmesi noktasında ciddi sıkıntılar çekilmekteydi. Bu süreçte de yaptığımız temaslarda Büyükşehir Belediyesi tarafından burada önemli bir temizlik yapıldı. Ben burada emeği geçen Büyükşehir Belediyesi çalışanlarına, daire başkanlarına, Soma’daki yetkililerine mahallem adına çok çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Manisa’nın Soma ilçesinde su taşkınlarına sebebiyet veren Soma İstasyon Mahallesi’ndeki Döşeme Deresi, Manisa Büyükşehir Belediyesi Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (MASKİ) ekiplerinin çalışması ile temizlendi.MASKİ...
Manisa’nın Soma ilçesinde su taşkınlarına sebebiyet veren Soma İstasyon Mahallesi’ndeki Döşeme Deresi, Manisa Büyükşehir Belediyesi Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (MASKİ) ekiplerinin çalışması ile temizlendi.
MASKİ Genel Müdürlüğü, dereleri daha güvenli bir hale getirmek için il genelinde çalışıyor. Vatandaşlardan gelen talep sonrasında Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı ekipleri, Soma İstasyon Mahallesi’nde bulunan Döşeme Deresi’ndeki çalışmalarını başlattı. 400 metre uzunluğundaki sulu derenin içerisinde yer alan sazlıklar temizlenerek suyun derede birikmesinin önüne geçildi. Temizlik işlemi yapılan deredeki çalışmaları Soma MASKİ Sorumlusu Hüseyin Kocaayan da yerinde takip etti. Yağışlı havalarda günlük hayatın olumsuz etkilendiği İstasyon Mahallesi’nde yaşayan çocuklar da artık sokakta gönül rahatlığıyla oyun oynayabilecek.
Soma’da kış aylarında yaşanan taşkınlar sonrasında MASKİ Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Ahmet Ulvi Kaynak’a ulaşan mahalle sakini Hatice Aslan, yapılan çalışma sebebiyle teşekkürlerini sundu. Aslan, “Dere temizlik çalışması sonrası mahalle halkı olarak bu kışı rahat geçireceğimiz için çok mutluyum. Cengiz Başkan’a, MASKİ’ye ve Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı’na teşekkür ediyorum” dedi.
“Mahalle için önemli bir çalışma”
İstasyon Mahalle Muhtarı İbrahim İlhan, “Mahallemizde bulunan derede baskınlar ve taşkınlar oluyordu. Sokak ve cadde aralarında büyük taşkınlar yaşanmaktaydı. Dere içerisinde ciddi anlamda rusubat ve sazlıklar oluştuğundan yağan yağmurlarda buradaki suyun gitmesi noktasında ciddi sıkıntılar çekilmekteydi. Bu süreçte de yaptığımız temaslarda Büyükşehir Belediyesi tarafından burada önemli bir temizlik yapıldı. Ben burada emeği geçen Büyükşehir Belediyesi çalışanlarına, daire başkanlarına, Soma’daki yetkililerine mahallem adına çok çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.