Toplum Sağlığı’ndan diyabet günü etkinliği

MANİSA (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 14.11.2016 - 17:15, Güncelleme: 14.11.2016 - 17:15
 

Toplum Sağlığı’ndan diyabet günü etkinliği

Manisa Yunusemre Toplum Sağlığı Merkezi tarafından 14 Kasım Dünya Diyabet Günü dolayısıyla etkinlik düzenlendi.Yunusemre Toplum Sağlığı Merkezi tarafından Manisa Forum Magnesia Alışveriş Merkezi ev sahipliğinde etkinlik düzenlendi. Etkinlik...
Manisa Yunusemre Toplum Sağlığı Merkezi tarafından 14 Kasım Dünya Diyabet Günü dolayısıyla etkinlik düzenlendi.Yunusemre Toplum Sağlığı Merkezi tarafından Manisa Forum Magnesia Alışveriş Merkezi ev sahipliğinde etkinlik düzenlendi. Etkinlik kapsamında Toplum Sağlığı Merkezi doktorları tarafından alışveriş merkezi ziyaretçilerine kan testi yapıldı. Öte yandan etkinlikte kurum diyetisyenleri ve personeli vatandaşlara diyabetin önemi ve dikkat edilmesi gerekenleri anlattı. Etkinlikte açıklamalarda bulunan Yunusemre Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı Uzm. Dr. Ümit Atman Dünya Diyabet Atlası verilerini açıkladı. Atman, “Uluslararası Diyabet Federasyonu, 2016 yılı için Dünya Diyabet Günü temasını "Eyes on Diabetes" olarak belirlemiştir. Belirlenen tema ile diyabetin erken teşhisi, tüm diyabet tipleri için oluşabilecek ciddi komplikasyonların önlenmesi ve tedavisi ile diyabetin daha iyi yönetilmesinde erken teşhis, düzenli takip ve kontrolün önemine dikkat çekilmektedir. Dünya Diyabet Atlası verilerine göre; 11 yetişkinden 1’i yani 415 milyon insan diyabetli. 7 doğumdan 1’i gebelik diyabetinden etkileniyor. 542 bin çocuk tip1 diyabet hastası. Her 6 saniyede 1 kişi diyabet hastalığından hayatını kaybediyor. Hayatını kaybedenlerin sayısı ise 5 milyon. Tahminlerine göre diyabet 2040 yılında, 10 yetişkinden 1’i yani 642 milyon insan diyabet hastası olacak. Diyabet ile ilişkili hastalıkların sağlık harcamaları ise 802 milyon ABD dolarını aşacak” dedi.Diyabet tehlikesine karşı tüm dünyada sağlık politikaları geliştirildiğini sözlerine ekleyen Atman, “DSÖ tarafından ulusal eylem planlarının hazırlanması ve hazırlanan planların güncellenmesi önerilmektedir. Diyabetin nedeninin birden fazla faktörden oluşması, mücadelenin de multidisipliner yaklaşımla sürdürülmesi gereğini ortaya koymaktadır. Günümüzde diyabet ile mücadelede, bireysel mücadelenin yanısıra kurumsal mücadele de önem kazanmış ve kurumsal düzeyde çok sektörlü yaklaşımla gerekli önlemlerin alınması zorunlu hale gelmiştir” diye konuştu.Etkinlik hakkında bilgiler veren Atman, “Bu anlayışla bizde Yunusemre Toplum Sağlığı Merkezi olarak; bugün Magnesia AVM de halkımıza yönelik olarak farkındalık standı açtık. Vatandaşlarımızı bilgilendirdik, gönüllü olanların kan şekeri ölçümünü yaptık. Kurum diyetisyenimiz ve personelimiz birebir eğitim verdiler. Broşür dağıtımında Manisa Bağımlılıkla Mücadele Derneğinin gençleri de oradaydı. Broşür dağıtarak bize destek oldular” dedi.
Manisa Yunusemre Toplum Sağlığı Merkezi tarafından 14 Kasım Dünya Diyabet Günü dolayısıyla etkinlik düzenlendi.Yunusemre Toplum Sağlığı Merkezi tarafından Manisa Forum Magnesia Alışveriş Merkezi ev sahipliğinde etkinlik düzenlendi. Etkinlik...
Manisa Yunusemre Toplum Sağlığı Merkezi tarafından 14 Kasım Dünya Diyabet Günü dolayısıyla etkinlik düzenlendi.
Yunusemre Toplum Sağlığı Merkezi tarafından Manisa Forum Magnesia Alışveriş Merkezi ev sahipliğinde etkinlik düzenlendi. Etkinlik kapsamında Toplum Sağlığı Merkezi doktorları tarafından alışveriş merkezi ziyaretçilerine kan testi yapıldı. Öte yandan etkinlikte kurum diyetisyenleri ve personeli vatandaşlara diyabetin önemi ve dikkat edilmesi gerekenleri anlattı. Etkinlikte açıklamalarda bulunan Yunusemre Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı Uzm. Dr. Ümit Atman Dünya Diyabet Atlası verilerini açıkladı. Atman, “Uluslararası Diyabet Federasyonu, 2016 yılı için Dünya Diyabet Günü temasını "Eyes on Diabetes" olarak belirlemiştir. Belirlenen tema ile diyabetin erken teşhisi, tüm diyabet tipleri için oluşabilecek ciddi komplikasyonların önlenmesi ve tedavisi ile diyabetin daha iyi yönetilmesinde erken teşhis, düzenli takip ve kontrolün önemine dikkat çekilmektedir. Dünya Diyabet Atlası verilerine göre; 11 yetişkinden 1’i yani 415 milyon insan diyabetli. 7 doğumdan 1’i gebelik diyabetinden etkileniyor. 542 bin çocuk tip1 diyabet hastası. Her 6 saniyede 1 kişi diyabet hastalığından hayatını kaybediyor. Hayatını kaybedenlerin sayısı ise 5 milyon. Tahminlerine göre diyabet 2040 yılında, 10 yetişkinden 1’i yani 642 milyon insan diyabet hastası olacak. Diyabet ile ilişkili hastalıkların sağlık harcamaları ise 802 milyon ABD dolarını aşacak” dedi.
Diyabet tehlikesine karşı tüm dünyada sağlık politikaları geliştirildiğini sözlerine ekleyen Atman, “DSÖ tarafından ulusal eylem planlarının hazırlanması ve hazırlanan planların güncellenmesi önerilmektedir. Diyabetin nedeninin birden fazla faktörden oluşması, mücadelenin de multidisipliner yaklaşımla sürdürülmesi gereğini ortaya koymaktadır. Günümüzde diyabet ile mücadelede, bireysel mücadelenin yanısıra kurumsal mücadele de önem kazanmış ve kurumsal düzeyde çok sektörlü yaklaşımla gerekli önlemlerin alınması zorunlu hale gelmiştir” diye konuştu.
Etkinlik hakkında bilgiler veren Atman, “Bu anlayışla bizde Yunusemre Toplum Sağlığı Merkezi olarak; bugün Magnesia AVM de halkımıza yönelik olarak farkındalık standı açtık. Vatandaşlarımızı bilgilendirdik, gönüllü olanların kan şekeri ölçümünü yaptık. Kurum diyetisyenimiz ve personelimiz birebir eğitim verdiler. Broşür dağıtımında Manisa Bağımlılıkla Mücadele Derneğinin gençleri de oradaydı. Broşür dağıtarak bize destek oldular” dedi.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.