Turgutlu’nun su sıkıntısına çözüm

MANİSA (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 20.11.2016 - 13:49, Güncelleme: 20.11.2016 - 13:49
 

Turgutlu’nun su sıkıntısına çözüm

Manisa Büyükşehir Belediyesi Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, Turgutlu merkezde yaz aylarında yaşanan su sıkıntısı ortadan kaldırmak için Irlamaz Mahallesinde 3 adet sondaj açtı.MASKİ Genel Müdürlüğü, vatandaşların...
Manisa Büyükşehir Belediyesi Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, Turgutlu merkezde yaz aylarında yaşanan su sıkıntısı ortadan kaldırmak için Irlamaz Mahallesinde 3 adet sondaj açtı.MASKİ Genel Müdürlüğü, vatandaşların özellikle yaz aylarında su sıkıntısı yaşanmamaları için il genelinde yürüttüğü sondaj çalışmalarına ara vermeden devam ediyor. Bu kapsamda MASKİ, Turgutlu’nun Irlamaz Mahallesinde 3 adet yeni sondaj kuyusu açtı. Açılan sondajlardan birine ait çalışmalar tamamlanarak, geçici pompası takıldı. Kuyudan elde edilen suyun verimi saniyede 20 litre olarak hesaplandı. Sondajdan çıkan su numunesinin alımları MASKİ Genel Müdürlüğü İçme Suyu Dairesi Başkanlığı’nda jeoloji ve jeofizik mühendisi olarak görev yapan personel tarafından gerçekleştirildi. Alınan su numunesi analiz için İzmir Halk Sağlığı Merkezi’ne teslim edildi. Mahallede açılan diğer iki sondajın ise borulama işlemi gerçekleştirildi. İlerleyen günlerde bu sondaj çalışmaları da hızla tamamlanarak, numune alımları yapılacak. Analiz sonuçlarına göre şebekeye bağlantısı yapılacak olan sondajlarla Turgutlu merkezin uzun yıllar su sorunu yaşamasının önüne geçilecek. MASKİ’nin yürüttüğü çalışmayla, ilçenin merkez mahallelerinde yaz aylarında yaşanan ve vatandaşları mağdur eden su sıkıntısı ortadan kaldırılmış olacak.
Manisa Büyükşehir Belediyesi Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, Turgutlu merkezde yaz aylarında yaşanan su sıkıntısı ortadan kaldırmak için Irlamaz Mahallesinde 3 adet sondaj açtı.MASKİ Genel Müdürlüğü, vatandaşların...
Manisa Büyükşehir Belediyesi Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, Turgutlu merkezde yaz aylarında yaşanan su sıkıntısı ortadan kaldırmak için Irlamaz Mahallesinde 3 adet sondaj açtı.
MASKİ Genel Müdürlüğü, vatandaşların özellikle yaz aylarında su sıkıntısı yaşanmamaları için il genelinde yürüttüğü sondaj çalışmalarına ara vermeden devam ediyor. Bu kapsamda MASKİ, Turgutlu’nun Irlamaz Mahallesinde 3 adet yeni sondaj kuyusu açtı. Açılan sondajlardan birine ait çalışmalar tamamlanarak, geçici pompası takıldı. Kuyudan elde edilen suyun verimi saniyede 20 litre olarak hesaplandı. Sondajdan çıkan su numunesinin alımları MASKİ Genel Müdürlüğü İçme Suyu Dairesi Başkanlığı’nda jeoloji ve jeofizik mühendisi olarak görev yapan personel tarafından gerçekleştirildi. Alınan su numunesi analiz için İzmir Halk Sağlığı Merkezi’ne teslim edildi. Mahallede açılan diğer iki sondajın ise borulama işlemi gerçekleştirildi. İlerleyen günlerde bu sondaj çalışmaları da hızla tamamlanarak, numune alımları yapılacak. Analiz sonuçlarına göre şebekeye bağlantısı yapılacak olan sondajlarla Turgutlu merkezin uzun yıllar su sorunu yaşamasının önüne geçilecek. MASKİ’nin yürüttüğü çalışmayla, ilçenin merkez mahallelerinde yaz aylarında yaşanan ve vatandaşları mağdur eden su sıkıntısı ortadan kaldırılmış olacak.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.