Türkiye’nin tek Jeoparkı daha da geliştirilecek

MANİSA (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 13.03.2018 - 10:50, Güncelleme: 13.03.2018 - 10:50
 

Türkiye’nin tek Jeoparkı daha da geliştirilecek

Jeopark Belediyeler Birliği, Kula’dan Salihli’ye kadar uzanan 300 kilometrelik alandaki volkanik doğal zenginliklerin daha iyi tanıtılarak turizm potansiyelinin geliştirilmesi amacıyla yeni bir projenin hazırlığına başladı. Bu kapsamda dünyaca...
Jeopark Belediyeler Birliği, Kula’dan Salihli’ye kadar uzanan 300 kilometrelik alandaki volkanik doğal zenginliklerin daha iyi tanıtılarak turizm potansiyelinin geliştirilmesi amacıyla yeni bir projenin hazırlığına başladı. Bu kapsamda dünyaca ünlü Jeomorfolog Prof. Dr. Darrel Maddy, birliğin konuğu olarak Manisa’ya geldi ve jeopark’ın geliştirilebilmesi için yapılabilecek çalışmalar hakkında birlik üyelerine bir sunum gerçekleştirdi.Manisa Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde Salihli Belediyesi ve Kula Belediyesi işbirliğinde kurulan Türkiye’nin ilk ve tek Jeopark Belediyeler Birliği, Manisa’daki volkanik yapının turizm destinasyonları arasında yer alması için, çalışma başlattı. Bu kapsamda Manisa Büyükşehir Belediyesi Encümen Salonu’nda bir toplantı düzenlendi. Toplantıya Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Aytaç Yalçınkaya, Salihli Belediye Başkanı Zeki Kayda, dünyaca ünlü İngiliz Jeomorfolog Prof. Dr. Darrel Maddy, Jeopark Koordinatörü Prof. Dr. Tuncer Demir, Jeopark Sorumlu Mühendisi Yiğit Karakuzu, Harran Üniversitesi’nden Öğretim Üyesi Serdar Aytaç da katıldı. Jeoparkların gelişimi noktasında hayata geçirdiği çalışmalarla adından bahsettiren Maddy, Kula ve Salihli arasındaki 300 kilometrelik alandaki volkanik doğal zenginliklerin tanıtımı açısından neler yapılabileceği hakkında görüşlerini belirtti. Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Aytaç Yalçınkaya ve Salihli Belediye Başkanı Zeki Kayda, Türkiye’nin ilk ve tek jeoparkının geliştirilmesi için çalışmaların sürdürüleceğini dile getirdi.
Jeopark Belediyeler Birliği, Kula’dan Salihli’ye kadar uzanan 300 kilometrelik alandaki volkanik doğal zenginliklerin daha iyi tanıtılarak turizm potansiyelinin geliştirilmesi amacıyla yeni bir projenin hazırlığına başladı. Bu kapsamda dünyaca...

Jeopark Belediyeler Birliği, Kula’dan Salihli’ye kadar uzanan 300 kilometrelik alandaki volkanik doğal zenginliklerin daha iyi tanıtılarak turizm potansiyelinin geliştirilmesi amacıyla yeni bir projenin hazırlığına başladı. Bu kapsamda dünyaca ünlü Jeomorfolog Prof. Dr. Darrel Maddy, birliğin konuğu olarak Manisa’ya geldi ve jeopark’ın geliştirilebilmesi için yapılabilecek çalışmalar hakkında birlik üyelerine bir sunum gerçekleştirdi.

Manisa Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde Salihli Belediyesi ve Kula Belediyesi işbirliğinde kurulan Türkiye’nin ilk ve tek Jeopark Belediyeler Birliği, Manisa’daki volkanik yapının turizm destinasyonları arasında yer alması için, çalışma başlattı. Bu kapsamda Manisa Büyükşehir Belediyesi Encümen Salonu’nda bir toplantı düzenlendi. Toplantıya Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Aytaç Yalçınkaya, Salihli Belediye Başkanı Zeki Kayda, dünyaca ünlü İngiliz Jeomorfolog Prof. Dr. Darrel Maddy, Jeopark Koordinatörü Prof. Dr. Tuncer Demir, Jeopark Sorumlu Mühendisi Yiğit Karakuzu, Harran Üniversitesi’nden Öğretim Üyesi Serdar Aytaç da katıldı. Jeoparkların gelişimi noktasında hayata geçirdiği çalışmalarla adından bahsettiren Maddy, Kula ve Salihli arasındaki 300 kilometrelik alandaki volkanik doğal zenginliklerin tanıtımı açısından neler yapılabileceği hakkında görüşlerini belirtti. Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Aytaç Yalçınkaya ve Salihli Belediye Başkanı Zeki Kayda, Türkiye’nin ilk ve tek jeoparkının geliştirilmesi için çalışmaların sürdürüleceğini dile getirdi.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.