Üzüm bağlarına gözleri gibi bakıyorlar

MANİSA (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 21.10.2016 - 12:00, Güncelleme: 21.10.2016 - 12:00
 

Üzüm bağlarına gözleri gibi bakıyorlar

Manisa’nın Sarıgöl ilçesindeki üreticiler örtü altında tutulan sofralık yaş üzümlere gözleri gibi bakıyor. Sabahın erken saatlerinde bağlarına giden üreticiler salkımları tek tek kontrol ederek daha kaliteli hale getiriyorlar. Öğle...
Manisa’nın Sarıgöl ilçesindeki üreticiler örtü altında tutulan sofralık yaş üzümlere gözleri gibi bakıyor. Sabahın erken saatlerinde bağlarına giden üreticiler salkımları tek tek kontrol ederek daha kaliteli hale getiriyorlar. Öğle saatlerine kadar çalışan üreticiler iş bitiminde demledikleri çayla yorgunlarını atıyor.Sarıgöllü üzüm üreticileri üzümlerinin daha kaliteli olması için sabahın erken saatlerinden ailece veya tarım işçileri ile birlikte üzüm bağlarına girerek, salkımları adeta dantel gibi işleyerek salkımları daha kaliteli hale getiriyorlar. Üzüm bağlarındaki hummalı çalışmalar öğle saatlerine kadar devam ederken, üzüm üreticileri demledikleri çay ile de dinlenme fırsatı buluyor.Üzüm bağlarındaki altın sarısı üzüm asmalarının altında yudumlanan çayların kendilerini dinlendirdiğini kaydeden Emcelli Mahallesinden üzüm üreticisi Alaaddin Akengin, "Bağlarımızı gözümüz gibi bakarak, kaliteli üzümler hazırlarız. Bağlarımızın üzeri koruma amaçlı örtü altında. Salkımlar da bozulan üzümleri almaktayız. İhracat için gereken ne ise yapılmaktadır. Birlikte üzüm bağlarının içinden çıkmıyoruz. Yorulunca da birlikte çay içerek dinleniyoruz. Çay içerken üzümlerin altın sarısı rengi ve kalitesi bizleri dinlendiriyor." dedi.
Manisa’nın Sarıgöl ilçesindeki üreticiler örtü altında tutulan sofralık yaş üzümlere gözleri gibi bakıyor. Sabahın erken saatlerinde bağlarına giden üreticiler salkımları tek tek kontrol ederek daha kaliteli hale getiriyorlar. Öğle...
Manisa’nın Sarıgöl ilçesindeki üreticiler örtü altında tutulan sofralık yaş üzümlere gözleri gibi bakıyor. Sabahın erken saatlerinde bağlarına giden üreticiler salkımları tek tek kontrol ederek daha kaliteli hale getiriyorlar. Öğle saatlerine kadar çalışan üreticiler iş bitiminde demledikleri çayla yorgunlarını atıyor.
Sarıgöllü üzüm üreticileri üzümlerinin daha kaliteli olması için sabahın erken saatlerinden ailece veya tarım işçileri ile birlikte üzüm bağlarına girerek, salkımları adeta dantel gibi işleyerek salkımları daha kaliteli hale getiriyorlar. Üzüm bağlarındaki hummalı çalışmalar öğle saatlerine kadar devam ederken, üzüm üreticileri demledikleri çay ile de dinlenme fırsatı buluyor.
Üzüm bağlarındaki altın sarısı üzüm asmalarının altında yudumlanan çayların kendilerini dinlendirdiğini kaydeden Emcelli Mahallesinden üzüm üreticisi Alaaddin Akengin, "Bağlarımızı gözümüz gibi bakarak, kaliteli üzümler hazırlarız. Bağlarımızın üzeri koruma amaçlı örtü altında. Salkımlar da bozulan üzümleri almaktayız. İhracat için gereken ne ise yapılmaktadır. Birlikte üzüm bağlarının içinden çıkmıyoruz. Yorulunca da birlikte çay içerek dinleniyoruz. Çay içerken üzümlerin altın sarısı rengi ve kalitesi bizleri dinlendiriyor." dedi.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.