Vali Güvençer gümrükçüleri ağırladı

MANİSA (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 26.01.2018 - 18:33, Güncelleme: 26.01.2018 - 18:33
 

Vali Güvençer gümrükçüleri ağırladı

Dünya Gümrük Günü nedeniyle Manisa Gümrük Müdürü Nebi Köse ve personeli Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer’i makamında ziyaret etti.Ziyarette kendilerini kabul ettiği için Vali Güvençer’e teşekkür eden Manisa Gümrük Müdürü Nebi...
Dünya Gümrük Günü nedeniyle Manisa Gümrük Müdürü Nebi Köse ve personeli Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer’i makamında ziyaret etti.Ziyarette kendilerini kabul ettiği için Vali Güvençer’e teşekkür eden Manisa Gümrük Müdürü Nebi Köse, 26 Ocak Dünya Gümrük Gününü kutladıklarını belirtti. Köse, “1950 yılında Gümrük İş Birliği Konseyi Sözleşmesi imzalandı. İmzalayan ülkelerden biriside Türkiye. 1952 yılında yürürlüğe girmiş, konsey ilk toplantısını 26 Ocak 1953 yılında gerçekleştirmiş. 1994 yılında adını Dünya Gümrük Örgütü olarak değiştirmiş ve o günden bu yana 26 Ocak günü, alınan bir kararla Dünya Gümrük Günü olarak kutlanıyor. Bu örgütün kurulma amacı uluslararası ticarette formaliteleri azaltmak ve tüm üye ülkelerdeki formalitelerin aynı olmasını sağlamak, karşılaşılan sorunlara öneriler ile çözüm sunmak ve ticaretin kurallarının üye ülkeler arasında aynı olmasını sağlamak. Şu anda 180 ülke bu topluluğa üye ve dünya ticaretinin yüzde 98’ini bu üye ülkeler yapıyor.Her yıl farklı bir sloganla kutluyoruz, bu yılki sloganımız ‘Ekonomik Kalkınma İçin Güvenli İş Ortamı’ bu sloganı seçip öne çıkarmaktaki amaç tacirlerin bir yıl içerisinde ticarette yapmaları gerekenleri bilmelerini sağlamak, yapılan kanunları buna göre açık yapmak, yasa dışı işlemlerin önünü kesmek. Güvenli bir ekonomi, yatırımcı için, ticaret için çok önemli. Güvenli bir çalışma ortamı sağlandığında vergi kayıplarını önlüyoruz, iyi kontrol yapmış oluyoruz. Ülkeye yasa dışı girecek olan eşyaların insanlığa ve çevreye vereceği zararın önünü kesmiş oluyoruz.Vergi kaybını önlenip ekonomik sürdürülebilirliğini sağlıyoruz. Bakanlık olarak da bu kolaylaştırmalarda, sadeleştirmelerde önemli adımlar attık. Tek pencere sistemi diye bir sistem kurduk, diğer bakanlıklar arasında izinleri otomatik olarak sistem üzerinde görüyoruz artık. GETAP projesini geliştirdik, bunda tacir işleminin hangi aşamada olduğu takip edilebiliyor. Bu yıl da Gümrük olarak üzerimize düşeni yapıyoruz, ihracatımız arttı, bizde bu çarkın bir dişlisi olmaktan mutluyuz” dedi.Vali Güvençer de ziyaretleri nedeniyle teşekkür ederek, 26 Ocak Dünya Gümrük Gününü kutladı ve Manisa olarak ülke ekonomisine önemli katkılar sunduklarını söyledi.
Dünya Gümrük Günü nedeniyle Manisa Gümrük Müdürü Nebi Köse ve personeli Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer’i makamında ziyaret etti.Ziyarette kendilerini kabul ettiği için Vali Güvençer’e teşekkür eden Manisa Gümrük Müdürü Nebi...

Dünya Gümrük Günü nedeniyle Manisa Gümrük Müdürü Nebi Köse ve personeli Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer’i makamında ziyaret etti.

Ziyarette kendilerini kabul ettiği için Vali Güvençer’e teşekkür eden Manisa Gümrük Müdürü Nebi Köse, 26 Ocak Dünya Gümrük Gününü kutladıklarını belirtti. Köse, “1950 yılında Gümrük İş Birliği Konseyi Sözleşmesi imzalandı. İmzalayan ülkelerden biriside Türkiye. 1952 yılında yürürlüğe girmiş, konsey ilk toplantısını 26 Ocak 1953 yılında gerçekleştirmiş. 1994 yılında adını Dünya Gümrük Örgütü olarak değiştirmiş ve o günden bu yana 26 Ocak günü, alınan bir kararla Dünya Gümrük Günü olarak kutlanıyor. Bu örgütün kurulma amacı uluslararası ticarette formaliteleri azaltmak ve tüm üye ülkelerdeki formalitelerin aynı olmasını sağlamak, karşılaşılan sorunlara öneriler ile çözüm sunmak ve ticaretin kurallarının üye ülkeler arasında aynı olmasını sağlamak. Şu anda 180 ülke bu topluluğa üye ve dünya ticaretinin yüzde 98’ini bu üye ülkeler yapıyor.Her yıl farklı bir sloganla kutluyoruz, bu yılki sloganımız ‘Ekonomik Kalkınma İçin Güvenli İş Ortamı’ bu sloganı seçip öne çıkarmaktaki amaç tacirlerin bir yıl içerisinde ticarette yapmaları gerekenleri bilmelerini sağlamak, yapılan kanunları buna göre açık yapmak, yasa dışı işlemlerin önünü kesmek. Güvenli bir ekonomi, yatırımcı için, ticaret için çok önemli. Güvenli bir çalışma ortamı sağlandığında vergi kayıplarını önlüyoruz, iyi kontrol yapmış oluyoruz. Ülkeye yasa dışı girecek olan eşyaların insanlığa ve çevreye vereceği zararın önünü kesmiş oluyoruz.Vergi kaybını önlenip ekonomik sürdürülebilirliğini sağlıyoruz. Bakanlık olarak da bu kolaylaştırmalarda, sadeleştirmelerde önemli adımlar attık. Tek pencere sistemi diye bir sistem kurduk, diğer bakanlıklar arasında izinleri otomatik olarak sistem üzerinde görüyoruz artık. GETAP projesini geliştirdik, bunda tacir işleminin hangi aşamada olduğu takip edilebiliyor. Bu yıl da Gümrük olarak üzerimize düşeni yapıyoruz, ihracatımız arttı, bizde bu çarkın bir dişlisi olmaktan mutluyuz” dedi.

Vali Güvençer de ziyaretleri nedeniyle teşekkür ederek, 26 Ocak Dünya Gümrük Gününü kutladı ve Manisa olarak ülke ekonomisine önemli katkılar sunduklarını söyledi.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.