Vali Güvençer, Manisa Yazma Eser Kütüphanesinde incelemede bulundu

MANİSA (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 02.02.2018 - 18:30, Güncelleme: 02.02.2018 - 18:30
 

Vali Güvençer, Manisa Yazma Eser Kütüphanesinde incelemede bulundu

Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer kurum ziyaretleri kapsamında Manisa Yazma Eser Kütüphanesine giderek incelemede bulundu.Manisa Yazma Eser Kütüphanesi ziyaretinde İl Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Sudak ve Manisa Yazma Eser Kütüphane...
Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer kurum ziyaretleri kapsamında Manisa Yazma Eser Kütüphanesine giderek incelemede bulundu.Manisa Yazma Eser Kütüphanesi ziyaretinde İl Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Sudak ve Manisa Yazma Eser Kütüphane Müdürü Ali Arı tarafından karşılanan Vali Mustafa Hakan Güvençer kütüphaneyi gezerek eserleri inceledi ve Kütüphane Müdürü Arı’dan bilgi aldı.Müdür Arı, Manisa Muradiye Camii Şerifi Kütüphanesinde bulunan kitapların 1945 yılında kurulan Manisa İl Halk Kütüphanesine devrinden sonra oluşturulan Yazma Eserler Bölümünde hizmet verdiğini, 2010 yılında Manisa Yazma Eser Kütüphanesi Müdürlüğü kurulmasının ardından 12 Kasım 2012 tarihinde mülkiyeti Manisa Valiliği YİKOB’a ait olan Sakarya Mahallesindeki Hıdıroğlu Konağı olarak adlandırılan yere taşındığını ve halen burada hizmet verdiğini söyledi."Kütüphanede 8 binden fazla yazma eser bulunuyor"Manisa Yazma Eser Kütüphanesi’nin Konya Yazma Eserler Bölge Müdürlüğü’ne bağlı olarak görev yapan Türkiye Yazma Eser Kurumu Başkanlığı birimi olduğunu ifade den Arı şunları söyledi: “2017 yılsonu itibariyle Kütüphanemizde 8 bin 159 yazma eser, 9 bin 171 matbu eser, 1 milyon 560 bin 320 dijital kopya mevcuttur. Fiziksel temizlik uygulanan eserler 8 bin 160 adet, 6093 Sayılı Yasa gereği bakanlığa bağlı kütüphane ve müzelerden devir yoluyla 49 adet el yazması eser devir alınmış, 1 adet eser de satın alma yoluyla temin edilmiştir. 8 bin 50 adet eser sayısallaştırılmıştır. Osmanlı Türkçesi 5 bin 250 adet eski basma eser, 950 adet yazma eser, Arapça 6 bin 898 adet yazma eser, 3 bin 758 adet eski basma eser, Farsça 311 adet yazma eser, 163 adet eski basma eser bulunmaktadır.”Öncelikli hedefin vatandaşların ellerinde bulunan eserlerin bağış yoluyla koleksiyona dahil edilerek, yüz yıllar öncesinden günümüze gelen bu bilgi ve tarih kaynaklarının bizden sonraki nesillere sağlıklı bir şekilde ulaştırılması olduğunu dile getiren Arı, araştırmacıların hızlı ve kolay faydalanabilmesi için eserlerin tespit, tasnif ve katalog çalışmalarının yapılarak sayısallaştırılması çalışmalarının sürdürüldüğünü ifade etti. Arı, kütüphanenin pazartesi-cuma arası beş gün 08.00-18.00 saatleri arasında hizmet verdiğini de sözlerine ekledi.Öğrenim durumlarına göre kütüphane kullanıcı sayısını da aktaran Arı, Türk Vatandaşı olan 159 üniversite, 124 yüksek lisans ve üzeri mezuniyeti bulunan toplam 283 kişi ile üniversite mezunu 5 yabancının kütüphaneden yararlandığını bildirdi.Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Manisa Yazma Eser Kütüphanesinde çok değerli eserler bulunduğunu belirterek kütüphanenin Manisa’nın önemli bir değeri olduğunu söyledi ve Müdür Arı ve personele çalışmalarında başarılar diledi.
Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer kurum ziyaretleri kapsamında Manisa Yazma Eser Kütüphanesine giderek incelemede bulundu.Manisa Yazma Eser Kütüphanesi ziyaretinde İl Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Sudak ve Manisa Yazma Eser Kütüphane...

Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer kurum ziyaretleri kapsamında Manisa Yazma Eser Kütüphanesine giderek incelemede bulundu.

Manisa Yazma Eser Kütüphanesi ziyaretinde İl Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Sudak ve Manisa Yazma Eser Kütüphane Müdürü Ali Arı tarafından karşılanan Vali Mustafa Hakan Güvençer kütüphaneyi gezerek eserleri inceledi ve Kütüphane Müdürü Arı’dan bilgi aldı.

Müdür Arı, Manisa Muradiye Camii Şerifi Kütüphanesinde bulunan kitapların 1945 yılında kurulan Manisa İl Halk Kütüphanesine devrinden sonra oluşturulan Yazma Eserler Bölümünde hizmet verdiğini, 2010 yılında Manisa Yazma Eser Kütüphanesi Müdürlüğü kurulmasının ardından 12 Kasım 2012 tarihinde mülkiyeti Manisa Valiliği YİKOB’a ait olan Sakarya Mahallesindeki Hıdıroğlu Konağı olarak adlandırılan yere taşındığını ve halen burada hizmet verdiğini söyledi.

"Kütüphanede 8 binden fazla yazma eser bulunuyor"

Manisa Yazma Eser Kütüphanesi’nin Konya Yazma Eserler Bölge Müdürlüğü’ne bağlı olarak görev yapan Türkiye Yazma Eser Kurumu Başkanlığı birimi olduğunu ifade den Arı şunları söyledi: “2017 yılsonu itibariyle Kütüphanemizde 8 bin 159 yazma eser, 9 bin 171 matbu eser, 1 milyon 560 bin 320 dijital kopya mevcuttur. Fiziksel temizlik uygulanan eserler 8 bin 160 adet, 6093 Sayılı Yasa gereği bakanlığa bağlı kütüphane ve müzelerden devir yoluyla 49 adet el yazması eser devir alınmış, 1 adet eser de satın alma yoluyla temin edilmiştir. 8 bin 50 adet eser sayısallaştırılmıştır. Osmanlı Türkçesi 5 bin 250 adet eski basma eser, 950 adet yazma eser, Arapça 6 bin 898 adet yazma eser, 3 bin 758 adet eski basma eser, Farsça 311 adet yazma eser, 163 adet eski basma eser bulunmaktadır.”

Öncelikli hedefin vatandaşların ellerinde bulunan eserlerin bağış yoluyla koleksiyona dahil edilerek, yüz yıllar öncesinden günümüze gelen bu bilgi ve tarih kaynaklarının bizden sonraki nesillere sağlıklı bir şekilde ulaştırılması olduğunu dile getiren Arı, araştırmacıların hızlı ve kolay faydalanabilmesi için eserlerin tespit, tasnif ve katalog çalışmalarının yapılarak sayısallaştırılması çalışmalarının sürdürüldüğünü ifade etti. Arı, kütüphanenin pazartesi-cuma arası beş gün 08.00-18.00 saatleri arasında hizmet verdiğini de sözlerine ekledi.

Öğrenim durumlarına göre kütüphane kullanıcı sayısını da aktaran Arı, Türk Vatandaşı olan 159 üniversite, 124 yüksek lisans ve üzeri mezuniyeti bulunan toplam 283 kişi ile üniversite mezunu 5 yabancının kütüphaneden yararlandığını bildirdi.

Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Manisa Yazma Eser Kütüphanesinde çok değerli eserler bulunduğunu belirterek kütüphanenin Manisa’nın önemli bir değeri olduğunu söyledi ve Müdür Arı ve personele çalışmalarında başarılar diledi.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.