Verimli ders çalışmanın yolu günün tekrarından geçiyor

MANİSA (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 23.11.2016 - 16:38, Güncelleme: 23.11.2016 - 16:38
 

Verimli ders çalışmanın yolu günün tekrarından geçiyor

Manisa Şehzadeler Gediz Anadolu Lisesi’nde öğrencilere ders çalışma konusunda en büyük engel olan “Akademik erteleme” konusunda Rehber Öğretmeni Cem Durak tarafından seminer verildi.Rehber Öğretmeni Cem Durak, sınavlar öncesi konu tekrarının...
Manisa Şehzadeler Gediz Anadolu Lisesi’nde öğrencilere ders çalışma konusunda en büyük engel olan “Akademik erteleme” konusunda Rehber Öğretmeni Cem Durak tarafından seminer verildi.Rehber Öğretmeni Cem Durak, sınavlar öncesi konu tekrarının her zaman önemli olduğunu belirterek, özellikle günlük tekrarın olması gerektiğini söyledi. Her öğrencinin bir çalışma düzeni oluşturmasının önemli olacağını vurgulayan Durak, “Herkesin bir çalışma programı olmalıdır. Bu program kişiye göre farklılık gösterebilir. Ama saatli bir program olmasın. Çünkü bazen yaşanan durumlar o saati engelleyebiliyor. Ders çalışırken mutlaka soru çözülmelidir. Soru çözülmezse o ders çalışma eksiktir. Bir yemeğin tuzunu, yağını atmazsanız tat alamazsınız. Soru çözmek bir ölçme değerlendirmedir. Soru çözerken yanlışlara bir daha bakılmalıdır.” dedi.Birbirini destekleyen öğrencilerin daha iyi öğrendiğini kaydeden Durak, “Bu bilinci oluşturun. Ama bu bilinç sohbete dönüşürse bundan ayrılın. Ders çalışma anlamında birleşin. Bu çok önemlidir. Deneme sonuçlarını yargılamadan ele alın. Zamanı iyi değerlendirin. YGS ile birlikte LYS’de dikkate alınmalıdır. Ama ne her şeyden önce bu işe yüreğini koyun. Mutlaka bunun karşılığını alacaksınız. Burada öğretmeniniz olur, veliniz olur, onunla mutlaka ders anlamında irtibata geçilmelidir. Güçlü ve eksik yönlerini her zaman takip edin. Elde ettiğiniz ürünü görün. Bu iş öğrenme odaklı olduğu zaman sonucunu alırsınız” diye konuştu.Şehzadeler Gediz Anadolu Lisesi Müdürü Bülent Tonoz ise, “Öğrencilerimiz yüreklerini, beyinlerini, akıllarını ortaya koyacaklardır. Bunları yaptıkları zaman en güzel yerlere gideceklerinden hiçbir şüphemiz yoktur. Bundan önceki büyükleri gibi” diyerek Cem Durak’a çiçek takdim etti.
Manisa Şehzadeler Gediz Anadolu Lisesi’nde öğrencilere ders çalışma konusunda en büyük engel olan “Akademik erteleme” konusunda Rehber Öğretmeni Cem Durak tarafından seminer verildi.Rehber Öğretmeni Cem Durak, sınavlar öncesi konu tekrarının...
Manisa Şehzadeler Gediz Anadolu Lisesi’nde öğrencilere ders çalışma konusunda en büyük engel olan “Akademik erteleme” konusunda Rehber Öğretmeni Cem Durak tarafından seminer verildi.
Rehber Öğretmeni Cem Durak, sınavlar öncesi konu tekrarının her zaman önemli olduğunu belirterek, özellikle günlük tekrarın olması gerektiğini söyledi. Her öğrencinin bir çalışma düzeni oluşturmasının önemli olacağını vurgulayan Durak, “Herkesin bir çalışma programı olmalıdır. Bu program kişiye göre farklılık gösterebilir. Ama saatli bir program olmasın. Çünkü bazen yaşanan durumlar o saati engelleyebiliyor. Ders çalışırken mutlaka soru çözülmelidir. Soru çözülmezse o ders çalışma eksiktir. Bir yemeğin tuzunu, yağını atmazsanız tat alamazsınız. Soru çözmek bir ölçme değerlendirmedir. Soru çözerken yanlışlara bir daha bakılmalıdır.” dedi.
Birbirini destekleyen öğrencilerin daha iyi öğrendiğini kaydeden Durak, “Bu bilinci oluşturun. Ama bu bilinç sohbete dönüşürse bundan ayrılın. Ders çalışma anlamında birleşin. Bu çok önemlidir. Deneme sonuçlarını yargılamadan ele alın. Zamanı iyi değerlendirin. YGS ile birlikte LYS’de dikkate alınmalıdır. Ama ne her şeyden önce bu işe yüreğini koyun. Mutlaka bunun karşılığını alacaksınız. Burada öğretmeniniz olur, veliniz olur, onunla mutlaka ders anlamında irtibata geçilmelidir. Güçlü ve eksik yönlerini her zaman takip edin. Elde ettiğiniz ürünü görün. Bu iş öğrenme odaklı olduğu zaman sonucunu alırsınız” diye konuştu.
Şehzadeler Gediz Anadolu Lisesi Müdürü Bülent Tonoz ise, “Öğrencilerimiz yüreklerini, beyinlerini, akıllarını ortaya koyacaklardır. Bunları yaptıkları zaman en güzel yerlere gideceklerinden hiçbir şüphemiz yoktur. Bundan önceki büyükleri gibi” diyerek Cem Durak’a çiçek takdim etti.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.