Yunusemre’den Ahmetli ilçesine araç desteği

MANİSA (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 23.11.2016 - 16:58, Güncelleme: 23.11.2016 - 16:58
 

Yunusemre’den Ahmetli ilçesine araç desteği

Yunusemre Belediyesi, temizlik işlerinde kullanılmak üzerine 2 çöp toplama aracını hazırlanan protokolle 3 yıllığına Ahmetli Belediyesi’ne tahsis etti.Yunusemre Belediyesi’nde gerçekleşen protokole Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet...
Yunusemre Belediyesi, temizlik işlerinde kullanılmak üzerine 2 çöp toplama aracını hazırlanan protokolle 3 yıllığına Ahmetli Belediyesi’ne tahsis etti.Yunusemre Belediyesi’nde gerçekleşen protokole Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi ile Ahmetli Belediye Başkanı Ahmet Alhan imza attı. Belediye olarak sıkıntılar yaşadıklarını kaydeden Ahmetli Belediye Başkanı Alhan, bu anlamda Yunusemre Belediyesi’ne gösterdiği ilgi ve desteklerinden dolayı teşekkür etti. Başkan Alhan, “Büyükşehir yasasından sonra bir takım sıkıntılarımız oldu. Bunları aşmamızda Yunusemre Belediye Başkanımız Dr. Mehmet Çerçi’nin ciddi katkıları var. Kendisi kara gün dostu. İmkanları ölçüsünde bizlere yardımcı oluyor. Park yapımında büyük desteğini gördük. Parka da ’Yunus Emre’ ismini verdik. Kendilerine teşekkür ediyorum” dedi.Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi de, Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin AK Partili ilçe belediyelerine karşı tavrını eleştirdi. MHP’li Büyükşehir Belediyesi’nden ilçe belediyelerine yapması gereken yardımlardan istifade edemediklerini belirten Başkan Çerçi, yaşanan sıkıntılar sebebiyle Büyükşehir Yasası’nın da değişmesini beklediklerini söyledi.Seçildikten sonra parti rozaetimizi çıkardıkBaşkan Çerçi şöyle devam etti: “Büyükşehir yasası çıktıktan sonra ilçe belediyelerinin sıkıntıları oluştu. Maalesef Manisa’da da bu hat safhada. Büyükşehir Belediyesi özellikle AK Parti belediyelerinden giden taleplere karşı son derece mesafeli. Burada siyaset yapmıyorum. Biz parti rozetimizi buraya seçildiğimiz gün çıkardık. Oy vermiş ya da vermemiş ilçemizde 220 bin vatandaşımız yaşıyor; hepsinin belediye başkanıyız. Her mahalleye, sokağa hizmet götürmek zorundayız. Büyükşehir Belediyesi’nde AK Partili belediyelerin yaptığı talepler neredeyse hiç karşılanmıyor. İstisnalar olmakla birlikte AK Partili belediyeler ön yargı duvarını aşamıyor, büyükşehirin ilçe belediyelerine aktarması gereken kaynaktan yararlanamıyor. Özellikle nüfusu az, imkanları sınırlı olan Ahmetli, Köprübaşı gibi küçük belediyelerimizin sıkıntıları var. Büyük belediyelerin de sorunları var. Vatandaşın bizden önemli talepleri oluyor. Küçük ilçe belediyelerimizin yardım talepleri geliyor zaman zaman. Büyükşehir yasasında bir revizyon söz konusu. Bildiğimiz kadarıyla hükümetimiz bunu Meclis’e gönderdi. Önümüzdeki dönemde bazı maddelerin değişmesini bekliyoruz. Bu değişiklik olduğunda zannediyorum ilçe belediyelerinin kaynakları biraz daha artacak. Kaynaklar sınırlı ancak beklentiler sınırsız. Hepsini karşılamak zor oluyor. Vatandaşımızın taleplerini de karşılamamız gerekiyor”Başkan Çerçi, ellerinden geldiğinde küçük ilçe belediyelerine yardımcı olmaya devam edeceklerini sözlerine ekledi.
Yunusemre Belediyesi, temizlik işlerinde kullanılmak üzerine 2 çöp toplama aracını hazırlanan protokolle 3 yıllığına Ahmetli Belediyesi’ne tahsis etti.Yunusemre Belediyesi’nde gerçekleşen protokole Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet...
Yunusemre Belediyesi, temizlik işlerinde kullanılmak üzerine 2 çöp toplama aracını hazırlanan protokolle 3 yıllığına Ahmetli Belediyesi’ne tahsis etti.
Yunusemre Belediyesi’nde gerçekleşen protokole Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi ile Ahmetli Belediye Başkanı Ahmet Alhan imza attı. Belediye olarak sıkıntılar yaşadıklarını kaydeden Ahmetli Belediye Başkanı Alhan, bu anlamda Yunusemre Belediyesi’ne gösterdiği ilgi ve desteklerinden dolayı teşekkür etti. Başkan Alhan, “Büyükşehir yasasından sonra bir takım sıkıntılarımız oldu. Bunları aşmamızda Yunusemre Belediye Başkanımız Dr. Mehmet Çerçi’nin ciddi katkıları var. Kendisi kara gün dostu. İmkanları ölçüsünde bizlere yardımcı oluyor. Park yapımında büyük desteğini gördük. Parka da ’Yunus Emre’ ismini verdik. Kendilerine teşekkür ediyorum” dedi.
Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi de, Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin AK Partili ilçe belediyelerine karşı tavrını eleştirdi. MHP’li Büyükşehir Belediyesi’nden ilçe belediyelerine yapması gereken yardımlardan istifade edemediklerini belirten Başkan Çerçi, yaşanan sıkıntılar sebebiyle Büyükşehir Yasası’nın da değişmesini beklediklerini söyledi.
Seçildikten sonra parti rozaetimizi çıkardık
Başkan Çerçi şöyle devam etti: “Büyükşehir yasası çıktıktan sonra ilçe belediyelerinin sıkıntıları oluştu. Maalesef Manisa’da da bu hat safhada. Büyükşehir Belediyesi özellikle AK Parti belediyelerinden giden taleplere karşı son derece mesafeli. Burada siyaset yapmıyorum. Biz parti rozetimizi buraya seçildiğimiz gün çıkardık. Oy vermiş ya da vermemiş ilçemizde 220 bin vatandaşımız yaşıyor; hepsinin belediye başkanıyız. Her mahalleye, sokağa hizmet götürmek zorundayız. Büyükşehir Belediyesi’nde AK Partili belediyelerin yaptığı talepler neredeyse hiç karşılanmıyor. İstisnalar olmakla birlikte AK Partili belediyeler ön yargı duvarını aşamıyor, büyükşehirin ilçe belediyelerine aktarması gereken kaynaktan yararlanamıyor. Özellikle nüfusu az, imkanları sınırlı olan Ahmetli, Köprübaşı gibi küçük belediyelerimizin sıkıntıları var. Büyük belediyelerin de sorunları var. Vatandaşın bizden önemli talepleri oluyor. Küçük ilçe belediyelerimizin yardım talepleri geliyor zaman zaman. Büyükşehir yasasında bir revizyon söz konusu. Bildiğimiz kadarıyla hükümetimiz bunu Meclis’e gönderdi. Önümüzdeki dönemde bazı maddelerin değişmesini bekliyoruz. Bu değişiklik olduğunda zannediyorum ilçe belediyelerinin kaynakları biraz daha artacak. Kaynaklar sınırlı ancak beklentiler sınırsız. Hepsini karşılamak zor oluyor. Vatandaşımızın taleplerini de karşılamamız gerekiyor”
Başkan Çerçi, ellerinden geldiğinde küçük ilçe belediyelerine yardımcı olmaya devam edeceklerini sözlerine ekledi.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.