Zahid Kotku ve Esad Coşan Manisa’da anıldı

MANİSA (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 20.11.2016 - 13:15, Güncelleme: 20.11.2016 - 13:15
 

Zahid Kotku ve Esad Coşan Manisa’da anıldı

Sancak Çevre Eğitim Gençlik ve Spor Kulübü Derneği tarafından, 20. yüzyılın Mürşidi kamillerinden Mehmed Zahid Kotku Hocaefendi ile İlim, fikir ve gönül önderlerinden Prof. Dr. Mahmud Esad Coşan Hocaefendiyi anma programı düzenlendi.Laleli...
Sancak Çevre Eğitim Gençlik ve Spor Kulübü Derneği tarafından, 20. yüzyılın Mürşidi kamillerinden Mehmed Zahid Kotku Hocaefendi ile İlim, fikir ve gönül önderlerinden Prof. Dr. Mahmud Esad Coşan Hocaefendiyi anma programı düzenlendi.Laleli Unlu Mamulleri Konferans Salonunda düzenlenen Anma Programına Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, Dernek Başkanı İbrahim Gümüş ve dernek üyeleri katıldı.Programda bir konuşma yapan Sancak Çevre Eğitim Gençlik ve Spor Kulübü Derneği Başkanı İbrahim Gümüş; “Mürşidi Kamil; bulunduğu zamanda en güzel ve en uygun işi yapan kişidir. Peygamber varisidir. Tasavvuf; her zaman o vakitte yapılması en iyi işle meşgul olmaktır. Her devrin hizmet türü, şekli ve önceliği farklıdır. Tasavvufun gayesi, Allah’ı kullara, Kulları da Allah’a sevdirmektir. Gönüller sultanı Mehmed Zahit Koktu, İskenderpaşa Camiinde yapmış olduğu sohbetlerle daha sonra ülkemize hizmet edecek, siyasetçi, ilim adamı, akademisyen mühendis, doktor gibi sahasında uzman binlerce insan yetiştirmiştir. Sanayide Gümüş Motor fabrikası kurulmasına öncülük etmiştir. İlim, fikir ve gönül önderi çağımızın Mevlanası, Yunusu Prof. Dr. Mahmut Esad Coşan gönül insanıydı. Sevgi telkin ederdi. Yenileyiciydi. Çok edebiydi, sohbetleri kuşatıcıydı, dinleyenlerde çok güzel hisler bırakırdı. Ülkesinin ve ümmetin meselelerine çözümler önerir ve bizzat uygulardı. Özellikle siyasi, kültür, fikir, tarih, yayıncılık, iletişim, çevre konularında öncülük etti. Akra FM, İslam, Kadın ve Aile, Gül Çocuk, İlim ve Sanat, Panzehir dergileri ve daha birçok hizmetleri hayata geçirdi. Çağımızın Evliya Çelebi’siydi. Dünyanın birçok ülkesinde konferans, seminer, sohbetler yaptı. Avustralya’da elim bir trafik kazasında şehit oldu.” şeklinde konuştu.Programda konuşan Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi de şunları söyledi:“Çağımızda milli ve manevi değerlere bağlı insanların yetişmesi çok önemlidir. Mehmeh Zahit Koktu ile Prof. Dr. Mahmut Esad Coşan, Peygamberimizi örnek alan ve yetiştirdiği insanlara da onu örnek gösteren alimlerdi”Mehmed Zahit Kotku ve Prof. Dr. Esad Coşan’ın hayatlarının anlatıldığı belgeselin de izlendiği program okunan hatimlerin duasıyla sona erdi.
Sancak Çevre Eğitim Gençlik ve Spor Kulübü Derneği tarafından, 20. yüzyılın Mürşidi kamillerinden Mehmed Zahid Kotku Hocaefendi ile İlim, fikir ve gönül önderlerinden Prof. Dr. Mahmud Esad Coşan Hocaefendiyi anma programı düzenlendi.Laleli...
Sancak Çevre Eğitim Gençlik ve Spor Kulübü Derneği tarafından, 20. yüzyılın Mürşidi kamillerinden Mehmed Zahid Kotku Hocaefendi ile İlim, fikir ve gönül önderlerinden Prof. Dr. Mahmud Esad Coşan Hocaefendiyi anma programı düzenlendi.
Laleli Unlu Mamulleri Konferans Salonunda düzenlenen Anma Programına Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, Dernek Başkanı İbrahim Gümüş ve dernek üyeleri katıldı.
Programda bir konuşma yapan Sancak Çevre Eğitim Gençlik ve Spor Kulübü Derneği Başkanı İbrahim Gümüş; “Mürşidi Kamil; bulunduğu zamanda en güzel ve en uygun işi yapan kişidir. Peygamber varisidir. Tasavvuf; her zaman o vakitte yapılması en iyi işle meşgul olmaktır. Her devrin hizmet türü, şekli ve önceliği farklıdır. Tasavvufun gayesi, Allah’ı kullara, Kulları da Allah’a sevdirmektir. Gönüller sultanı Mehmed Zahit Koktu, İskenderpaşa Camiinde yapmış olduğu sohbetlerle daha sonra ülkemize hizmet edecek, siyasetçi, ilim adamı, akademisyen mühendis, doktor gibi sahasında uzman binlerce insan yetiştirmiştir. Sanayide Gümüş Motor fabrikası kurulmasına öncülük etmiştir. İlim, fikir ve gönül önderi çağımızın Mevlanası, Yunusu Prof. Dr. Mahmut Esad Coşan gönül insanıydı. Sevgi telkin ederdi. Yenileyiciydi. Çok edebiydi, sohbetleri kuşatıcıydı, dinleyenlerde çok güzel hisler bırakırdı. Ülkesinin ve ümmetin meselelerine çözümler önerir ve bizzat uygulardı. Özellikle siyasi, kültür, fikir, tarih, yayıncılık, iletişim, çevre konularında öncülük etti. Akra FM, İslam, Kadın ve Aile, Gül Çocuk, İlim ve Sanat, Panzehir dergileri ve daha birçok hizmetleri hayata geçirdi. Çağımızın Evliya Çelebi’siydi. Dünyanın birçok ülkesinde konferans, seminer, sohbetler yaptı. Avustralya’da elim bir trafik kazasında şehit oldu.” şeklinde konuştu.
Programda konuşan Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi de şunları söyledi:
“Çağımızda milli ve manevi değerlere bağlı insanların yetişmesi çok önemlidir. Mehmeh Zahit Koktu ile Prof. Dr. Mahmut Esad Coşan, Peygamberimizi örnek alan ve yetiştirdiği insanlara da onu örnek gösteren alimlerdi”
Mehmed Zahit Kotku ve Prof. Dr. Esad Coşan’ın hayatlarının anlatıldığı belgeselin de izlendiği program okunan hatimlerin duasıyla sona erdi.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.