10 LİRALIK FİYATI İLE 50 TL'LİK KIRMIZI ETE RAKİP HEM UCUZ HEM SAĞLIKLI  

ÖZEL HABER (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 10.01.2019 - 12:35, Güncelleme: 10.01.2019 - 12:35
 

10 LİRALIK FİYATI İLE 50 TL'LİK KIRMIZI ETE RAKİP HEM UCUZ HEM SAĞLIKLI  

Besin değeriyle kırmızı ete rakip olan ve kanser ilaçları içeriğinde kullanılan  'istiridye mantarı' pazarda 10 liradan alıcılarını bekliyor.  
Besin değeri ve fiyatıyla vatandaşların gözdesi haline gelen istiridye mantarı bu sene de tezgahlarda yerini aldı. Kısa bir süre önce ucuz maliyetine karşılık iyi kazanç sağlamasıyla gündeme gelince birçok vatandaşın üretmek için yönlendiği istiridye mantarı yerli üretime katkı ve sermaye sağlaması açısından da önem teşkil ediyor.  Manisa pazar  tezgahında mantarlar yarım kilosu 5 TL, kilosu 10 TL olmak üzere alıcılarını bekliyor.   “İLAÇLARININ HAM MADDESİ OLARAK KULLANILIYOR” Uzun süre pazarcılık yaptıktan sonra mantar üretimi işine de başladıklarını ifade eden  pazarcı ve üretici  Mehmet Darıcı,  bu mantar türü içerisinde yüksek ölçüde b vitamini yer aldığını belirterek “ B vitamini eksikliğinden kaynaklı problemleriniz varsa bu mantarı tüketmekte fayda var. Bu mantar kırmızı etten daha da faydalı diyebilirim. Kolestrol ve damar tıkanıklığı ve aynı zamanda damar sertliği ilacının ham maddesi bu mantardır.  Bu mantarı araştırdığınızda  kanser hastalığı ile mücadele konusunda üretilmiş olan birçok ilacın içerisinde istiridye mantarına yer verildiğini görürsünüz.”  şeklinde konuştu.   “AMACIMIZ YERLİ ÜRETİMİ KATKI SUNMAK” İstiridye mantarının üretiminin 3 şekilde gerçekleştiğini ifade eden mantar üreticisi ; “1-Pamuklama, 2- Samanda talaş, 3- Direkt ağaç. Biz direkt ağaçtan yani kavaktan yetiştiriyoruz. Bu da mantarı daha da lezzetli hale getiriyor.  Maliyeti 9 buçuk lirayı buluyor. Biz 10 liradan satıyoruz. Yerli üretime ve piyasaya katkı sunmak amacımız.” dedi. - Özlem ŞAHİN  
Besin değeriyle kırmızı ete rakip olan ve kanser ilaçları içeriğinde kullanılan  'istiridye mantarı' pazarda 10 liradan alıcılarını bekliyor.  
Besin değeri ve fiyatıyla vatandaşların gözdesi haline gelen istiridye mantarı bu sene de tezgahlarda yerini aldı. Kısa bir süre önce ucuz maliyetine karşılık iyi kazanç sağlamasıyla gündeme gelince birçok vatandaşın üretmek için yönlendiği istiridye mantarı yerli üretime katkı ve sermaye sağlaması açısından da önem teşkil ediyor.  Manisa pazar  tezgahında mantarlar yarım kilosu 5 TL, kilosu 10 TL olmak üzere alıcılarını bekliyor. 
 “İLAÇLARININ HAM MADDESİ OLARAK KULLANILIYOR”
Uzun süre pazarcılık yaptıktan sonra mantar üretimi işine de başladıklarını ifade eden  pazarcı ve üretici  Mehmet Darıcı,  bu mantar türü içerisinde yüksek ölçüde b vitamini yer aldığını belirterek “ B vitamini eksikliğinden kaynaklı problemleriniz varsa bu mantarı tüketmekte fayda var. Bu mantar kırmızı etten daha da faydalı diyebilirim. Kolestrol ve damar tıkanıklığı ve aynı zamanda damar sertliği ilacının ham maddesi bu mantardır.  Bu mantarı araştırdığınızda  kanser hastalığı ile mücadele konusunda üretilmiş olan birçok ilacın içerisinde istiridye mantarına yer verildiğini görürsünüz.”  şeklinde konuştu.
 
“AMACIMIZ YERLİ ÜRETİMİ KATKI SUNMAK”
İstiridye mantarının üretiminin 3 şekilde gerçekleştiğini ifade eden mantar üreticisi ; “1-Pamuklama, 2- Samanda talaş, 3- Direkt ağaç. Biz direkt ağaçtan yani kavaktan yetiştiriyoruz. Bu da mantarı daha da lezzetli hale getiriyor.  Maliyeti 9 buçuk lirayı buluyor. Biz 10 liradan satıyoruz. Yerli üretime ve piyasaya katkı sunmak amacımız.” dedi. - Özlem ŞAHİN
 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.