20 YILDIR KAPALI OLAN OKULA GÖZÜ GİBİ BAKIYOR

ÖZEL HABER (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 06.01.2018 - 09:30, Güncelleme: 06.01.2018 - 09:30
 

20 YILDIR KAPALI OLAN OKULA GÖZÜ GİBİ BAKIYOR

Manisa’nın Yunusemre ilçesine bağlı Şamar Mahallesi’nin muhtarı Mehmet Kara, mahalle halkıyla birlikte örnek bir davranışa imza atıyor.
Manisa’nın Yunusemre ilçesine bağlı Şamar Mahallesi’ndeki okul 20 yıldır eğitim-öğretime kapalı. Ancak Şamarlılar kullanılmayan okullarına kendi evlerinden daha fazla önem veriyor.   ŞAMARLILAR SAHİPLENİYOR Yuntdağı bölgesinde, şirin yerleşim alanlarından birisi olan Şamar, hane ve nüfus bakımından küçük bir mahalle. Mahalledeki okul, öğrenci sayısı az olduğu için yaklaşık 20 yıldır eğitim öğretime kapalı. Köyün ortasında bulunan eğitim-öğretim yuvasına zarar verilmemesi için okul bahçesi duvarlarla çevrildi. Gerek derslikler, gerek okul binası, gerekse öğretmenler için yapılan lojman, bu güne kadar Mahalle Muhtarı Mehmet Kara’nın ve mahalle halkının yardım ve destekleri ile boyasıyla badanasıyla, çevre temizliği ile bakımları örnek bina halinde tutuluyor.   KENDİ EVİMİZ GİBİ Mahalle Muhtarı Kara, diğer muhtarlara da seslenerek; “Bu okullar bizlerin parası ile yapılan okullardır. Bunları bizler korumak, kollamak bakımlarını yapmak zorundayız. Ben mahallemdeki 20 yıla yakındır kapalı olan okulumu kendi evim gibi bakıyorum, koruyor, kolluyorum” dedi.  
Manisa’nın Yunusemre ilçesine bağlı Şamar Mahallesi’nin muhtarı Mehmet Kara, mahalle halkıyla birlikte örnek bir davranışa imza atıyor.
Manisa’nın Yunusemre ilçesine bağlı Şamar Mahallesi’ndeki okul 20 yıldır eğitim-öğretime kapalı. Ancak Şamarlılar kullanılmayan okullarına kendi evlerinden daha fazla önem veriyor.
 
ŞAMARLILAR SAHİPLENİYOR

Yuntdağı bölgesinde, şirin yerleşim alanlarından birisi olan Şamar, hane ve nüfus bakımından küçük bir mahalle. Mahalledeki okul, öğrenci sayısı az olduğu için yaklaşık 20 yıldır eğitim öğretime kapalı. Köyün ortasında bulunan eğitim-öğretim yuvasına zarar verilmemesi için okul bahçesi duvarlarla çevrildi. Gerek derslikler, gerek okul binası, gerekse öğretmenler için yapılan lojman, bu güne kadar Mahalle Muhtarı Mehmet Kara’nın ve mahalle halkının yardım ve destekleri ile boyasıyla badanasıyla, çevre temizliği ile bakımları örnek bina halinde tutuluyor.


 
KENDİ EVİMİZ GİBİ
Mahalle Muhtarı Kara, diğer muhtarlara da seslenerek; “Bu okullar bizlerin parası ile yapılan okullardır. Bunları bizler korumak, kollamak bakımlarını yapmak zorundayız. Ben mahallemdeki 20 yıla yakındır kapalı olan okulumu kendi evim gibi bakıyorum, koruyor, kolluyorum” dedi.
 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.