2016, 2015’İ İKİYE KATLIYOR

ÖZEL HABER (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 09.11.2016 - 08:05, Güncelleme: 09.11.2016 - 08:05
 

2016, 2015’İ İKİYE KATLIYOR

Şehzadeler İlçe Sağlık Müdürlüğü, organ bağışı farkındalık oluşturmak amacıyla yıl boyunca şehrin değişik noktalarında stant açmaya devam ediyor. Öte yandan 2015 yılında organ bağışı sayısı 200 iken, bu yıl sayının 350’yi geçtiği bildirildi.
Caner KILIÇ- Şehzadeler İlçe Sağlık Müdürlüğü, organ bağışı konusunda farkındalık oluşturmak için çalışmalarını yürütürken, diğer yandan da yılbaşında konulan 400 organ bağışı hedefine ulaşmasına da ramak kaldı. Geçtiğimiz yıl 200 olan organ bağışı sayısı, vatandaşların giderek bilinçlenmesiyle de şimdiden 350’yi geçti. Son yıllarda organ nakli ve bağışı konusunda toplumda oluşan yetersizlik konusunda duyarlılığın arttırılması için çalışmalar yürüten Şehzadeler İlçe Sağlık Müdürlüğü böylelikle amacına ulaşıyor.   DOĞRU BİLİNEN YANLIŞLAR DA ANLATILIYOR Bir kişinin hayatta iken serbest iradesi ile tıbben yaşamı sona erdikten sonra doku ve organlarının başka hastaların tedavisi için kullanılmasına izin verilmesi adına toplumu bilinçlendiren Sağlık Müdürlüğü, doğru bilen yanlışlar konusunda da vatandaşı bilgilendiriyor. Organ bağışı konusunda vatandaşlardaki yanlış ön yargıları değiştirebilmek ve bilinçli bir toplum oluşturabilmek amacıyla çalışmalara devam edilirken “Birçok hasta bağışlanmış bir organ için beklerken ölmektedir. Bağışlanmış bir organ, başarılı bir nakilden sonra, gerçek bir yaşam armağanıdır. İnsanlarımız bu konuda yeterince bilinçli değil. Zannediyorlar ki organları kendileri hayattayken alınacak. Organ bağışında bulunmak için belli şartlar taşıyor olmak gerek. En çok sorulan sorulardan biri de ‘Dinen sakıncası var mı?’ Organ bağışı, dinen de insanın insana yapabileceği en büyük yardım olarak tanımlanıyor.” denildi. Organ bağışı sayesinde; bir insanın organlarının bir kısmının veya tamamının, henüz sağlıklıyken beyin ölümünün ardından başka insanlarda yararlanılmak üzere bağışlanıyor.
Şehzadeler İlçe Sağlık Müdürlüğü, organ bağışı farkındalık oluşturmak amacıyla yıl boyunca şehrin değişik noktalarında stant açmaya devam ediyor. Öte yandan 2015 yılında organ bağışı sayısı 200 iken, bu yıl sayının 350’yi geçtiği bildirildi.
Caner KILIÇ- Şehzadeler İlçe Sağlık Müdürlüğü, organ bağışı konusunda farkındalık oluşturmak için çalışmalarını yürütürken, diğer yandan da yılbaşında konulan 400 organ bağışı hedefine ulaşmasına da ramak kaldı. Geçtiğimiz yıl 200 olan organ bağışı sayısı, vatandaşların giderek bilinçlenmesiyle de şimdiden 350’yi geçti. Son yıllarda organ nakli ve bağışı konusunda toplumda oluşan yetersizlik konusunda duyarlılığın arttırılması için çalışmalar yürüten Şehzadeler İlçe Sağlık Müdürlüğü böylelikle amacına ulaşıyor.
 
DOĞRU BİLİNEN YANLIŞLAR DA ANLATILIYOR
Bir kişinin hayatta iken serbest iradesi ile tıbben yaşamı sona erdikten sonra doku ve organlarının başka hastaların tedavisi için kullanılmasına izin verilmesi adına toplumu bilinçlendiren Sağlık Müdürlüğü, doğru bilen yanlışlar konusunda da vatandaşı bilgilendiriyor. Organ bağışı konusunda vatandaşlardaki yanlış ön yargıları değiştirebilmek ve bilinçli bir toplum oluşturabilmek amacıyla çalışmalara devam edilirken “Birçok hasta bağışlanmış bir organ için beklerken ölmektedir. Bağışlanmış bir organ, başarılı bir nakilden sonra, gerçek bir yaşam armağanıdır. İnsanlarımız bu konuda yeterince bilinçli değil. Zannediyorlar ki organları kendileri hayattayken alınacak. Organ bağışında bulunmak için belli şartlar taşıyor olmak gerek. En çok sorulan sorulardan biri de ‘Dinen sakıncası var mı?’

Organ bağışı, dinen de insanın insana yapabileceği en büyük yardım olarak tanımlanıyor.” denildi. Organ bağışı sayesinde; bir insanın organlarının bir kısmının veya tamamının, henüz sağlıklıyken beyin ölümünün ardından başka insanlarda yararlanılmak üzere bağışlanıyor.


Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.