2’NCİ KEZ İHALEYE ÇIKIYOR

ÖZEL HABER (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 21.03.2017 - 10:21, Güncelleme: 21.03.2017 - 10:21
 

2’NCİ KEZ İHALEYE ÇIKIYOR

Manisa'nın dereceleriyle adından söz ettiren başarılı okulu Sosyal Bilimler Lisesi, yaklaşık 5 yıldır bina sorunuyla gündemde. Lisenin öğrencileri, velileri ve öğretmenlerinin bir türlü çözüme kavuşmayan mağduriyeti yine uzadı. Okul için yapımına başlanan bina inşaatı durduruldu. Gazetemiz konuyu gündeme taşıdı. İl Milli Eğitim’den açıklama geldi.
HABER TURAN IŞIK Geçtiğimiz eğitim öğretim dönemlerini farklı farklı binalarda sürdüren Manisa Sosyal Bilimler Lisesi, son olarak Bülent Koşmaz Fen Lisesi binasında öğrenimlerine devam ediyor. Geçici değil, net ve kesin çözüm beklenmesinin ardından başlatılan çalışmalar sonrası, öğrenciler ve velileri yine bir şok yaşadı.   OKUL BİNASI İNŞAATI GEÇTİĞİMİZ YIL BAŞLAMIŞTI Türkiye Odalar Borsalar Birliği tarafından Manisa TSO’nun eski Başkanı Bülent Koşmaz adına Muradiye Mahallesinde yaptırılan Fen Lisesi binasının Manisa’nın 6’ıncı, Yunusemre İlçesinin 2’nci Fen Lisesi olarak eğitim ve öğretime devam edileceğinin belirtilmesinden sonra gözler, bina sorunu bir türlü bitmeyen Sosyal Bilimler Lisesi’nin (SBL) hangi binayı kullanacağına çevrilmişti. Manisa SBL için belirlenen noktada okul binası inşaatı geçtiğimiz yıl başlamıştı.   İKİNCİ KATA GEÇİLDİ ÇALIŞMALAR KESİLDİ Yunusemre İlçesi Güzelyurt Mahallesi İngolstadt Bulvarı üzerinde bulunan İMKB Lise bahçesinde, Sosyal Bilimler Lisesi için yapılmakta olan 24 derslikli, 5 katlı okul binasının kaba inşaatı, ikinci katına geçilmesinin ardından, mütahit firma tarafından çalışmalar durdurularak kaderine terk edildi. Manisa Sosyal Bilimler Lisesi binasının 2017 yılında tamamlanarak Manisa’nın tam donanımlı modern bir eğitim binasına kavuşacağı defalarca ifade edilse de, öğrenci velileri inşaatın durmasından sonra tedirginlik yaşamaya başladı.   DENGE YAZDI MİLLİ EĞİTİM AÇIKLADI 2017 Mart ayında tamamlanarak eğitim öğretime açılması planlanan Sosyal Bilimler Lisesi inşaatının kaderine terk edilmesi ve içler acısı durumu, gazetemiz tarafından 16 Mart tarihli nüshasında, manşetten yer verilerek gündeme taşınmıştı. “Yılan Hikâyesine Döndü” başlıklı haberimizin ardından ilk açıklama Manisa İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden geldi. FİRMA MADDİ SIKINTILARINDAN DOLAYI İŞİ BIRAKTI Yapılan açıklamaya göre; Sosyal Bilimler Lisesi inşaatı yapımcı firmanın maddi sıkıntıları nedeniyle durduruldu. İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün işi terk eden firma ile işin feshine gidecek ve daha sonra inşaatın tümüyle bitirilmesi için; gerekli inceleme ve maliyetler çıkarıldıktan sonra ihale aşamasına geçilecek. Tahmini olara Nisan ayının sonlarına doğru Sosyal Bilimler Lisesi inşaatının yapımı için ikinci ihale yapılarak, okulun bitirilmesi sağlanacak.   5 MİLYON 58 BİN TL MALİYETİ Öte yandan, daha önceden yapılan açıklamalara göre; 2016 yılında Manisa’da Milli Eğitime bina bazında ayrılan yatırım bütçesinin 191 Milyon TL olduğunu belirtilmişti. 2017 yılında tamamlanacağı hedeflenen okul binası maliyetinin toplam 5 Milyon 58 Bin TL’ye mal olacağı da kaydedilmişti. Ancak 2017 hedefi suya düştü ve yaşanan bu durumdan sonra okul binasının 2018 yılında eğitim öğretime kazandırılması planlanıyor.    
Manisa'nın dereceleriyle adından söz ettiren başarılı okulu Sosyal Bilimler Lisesi, yaklaşık 5 yıldır bina sorunuyla gündemde. Lisenin öğrencileri, velileri ve öğretmenlerinin bir türlü çözüme kavuşmayan mağduriyeti yine uzadı. Okul için yapımına başlanan bina inşaatı durduruldu. Gazetemiz konuyu gündeme taşıdı. İl Milli Eğitim’den açıklama geldi.
HABER
TURAN IŞIK

Geçtiğimiz eğitim öğretim dönemlerini farklı farklı binalarda sürdüren Manisa Sosyal Bilimler Lisesi, son olarak Bülent Koşmaz Fen Lisesi binasında öğrenimlerine devam ediyor. Geçici değil, net ve kesin çözüm beklenmesinin ardından başlatılan çalışmalar sonrası, öğrenciler ve velileri yine bir şok yaşadı.

 
OKUL BİNASI İNŞAATI GEÇTİĞİMİZ YIL BAŞLAMIŞTI
Türkiye Odalar Borsalar Birliği tarafından Manisa TSO’nun eski Başkanı Bülent Koşmaz adına Muradiye Mahallesinde yaptırılan Fen Lisesi binasının Manisa’nın 6’ıncı, Yunusemre İlçesinin 2’nci Fen Lisesi olarak eğitim ve öğretime devam edileceğinin belirtilmesinden sonra gözler, bina sorunu bir türlü bitmeyen Sosyal Bilimler Lisesi’nin (SBL) hangi binayı kullanacağına çevrilmişti. Manisa SBL için belirlenen noktada okul binası inşaatı geçtiğimiz yıl başlamıştı.
 
İKİNCİ KATA GEÇİLDİ ÇALIŞMALAR KESİLDİ
Yunusemre İlçesi Güzelyurt Mahallesi İngolstadt Bulvarı üzerinde bulunan İMKB Lise bahçesinde, Sosyal Bilimler Lisesi için yapılmakta olan 24 derslikli, 5 katlı okul binasının kaba inşaatı, ikinci katına geçilmesinin ardından, mütahit firma tarafından çalışmalar durdurularak kaderine terk edildi. Manisa Sosyal Bilimler Lisesi binasının 2017 yılında tamamlanarak Manisa’nın tam donanımlı modern bir eğitim binasına kavuşacağı defalarca ifade edilse de, öğrenci velileri inşaatın durmasından sonra tedirginlik yaşamaya başladı.
 
DENGE YAZDI MİLLİ EĞİTİM AÇIKLADI
2017 Mart ayında tamamlanarak eğitim öğretime açılması planlanan Sosyal Bilimler Lisesi inşaatının kaderine terk edilmesi ve içler acısı durumu, gazetemiz tarafından 16 Mart tarihli nüshasında, manşetten yer verilerek gündeme taşınmıştı. “Yılan Hikâyesine Döndü” başlıklı haberimizin ardından ilk açıklama Manisa İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden geldi.

FİRMA MADDİ SIKINTILARINDAN DOLAYI İŞİ BIRAKTI
Yapılan açıklamaya göre; Sosyal Bilimler Lisesi inşaatı yapımcı firmanın maddi sıkıntıları nedeniyle durduruldu. İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün işi terk eden firma ile işin feshine gidecek ve daha sonra inşaatın tümüyle bitirilmesi için; gerekli inceleme ve maliyetler çıkarıldıktan sonra ihale aşamasına geçilecek. Tahmini olara Nisan ayının sonlarına doğru Sosyal Bilimler Lisesi inşaatının yapımı için ikinci ihale yapılarak, okulun bitirilmesi sağlanacak.
 
5 MİLYON 58 BİN TL MALİYETİ
Öte yandan, daha önceden yapılan açıklamalara göre; 2016 yılında Manisa’da Milli Eğitime bina bazında ayrılan yatırım bütçesinin 191 Milyon TL olduğunu belirtilmişti. 2017 yılında tamamlanacağı hedeflenen okul binası maliyetinin toplam 5 Milyon 58 Bin TL’ye mal olacağı da kaydedilmişti. Ancak 2017 hedefi suya düştü ve yaşanan bu durumdan sonra okul binasının 2018 yılında eğitim öğretime kazandırılması planlanıyor.
 
 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.