30 SAATLİK KURS ALACAKLAR

ÖZEL HABER (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 15.11.2016 - 09:51, Güncelleme: 15.11.2016 - 09:51
 

30 SAATLİK KURS ALACAKLAR

Manisa il Milli Eğitim Müdürlüğü Ar-Ge Birimince düzenlenen Stratejik Planlama Kursu çerçevesinde öğretmenler ve idareciler, gerçekleştirilen sınavda ter döktü. Sınav sonuçlarına göre öğretmen ve idarecilere yönelik 18 Kasım tarihine kadar toplamda 30 saatlik Stratejik Planlama Kursu verilecek.
Caner KILIÇ- Manisa il Milli Eğitim Müdürlüğü Ar-Ge Birimi, öğretmen ve idarecilere yönelik 18 Kasım’a kadar toplamda 30 saatlik Stratejik Planlama Kursu düzenleniyor. İsmet İnönü Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Konferans Salonunda gerçekleştirilmeye başlanan Stratejik Planlama Kursuna öğretmen ve idarecilerden oluşan toplam 30 kursiyer katılıyor. Öğretmen ve idareciler önce Stratejik Planlama alanlarında yapılan sınavlarda ter döküyor, ardından da sonuçlar doğrultusunda eğitime tabi tutuluyor. 5 gün sürecek eğitimlerin ardından öğretmenler ve idareciler tekrardan sınava girecek.   NEREDEYİZ VE NEREYE ULAŞMAK İSTİYORUZ? Manisa il Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Necmettin Okumuş konuya ilişkin yaptığı açıklamalarında şu bilgilere yer verdi; "Bilindiği üzere 2015 – 2019 yıllarını kapsayan II. Stratejik Planımız Hazırlık Çalışmaları neticesinde müdürlüğümüzce Stratejik Planı oluşturulmuştur. Çalışmalarda, kurumumuzun mevcut durumu analiz edilmiş, 2015- 2019 Stratejik Planımıza yön verecek bilgi ve belgeler derlenmiştir. Bunu yaparken de tüm kurum ve okullarımızın katılımıyla "Neredeyiz ve Nereye Ulaşmak istiyoruz? " sorularına, en doğru cevaplar verilmeye çalışılmıştır. Hızlı gelişen ve değişen bir dünyada değişim ve yenilikler hayatın bir parçası haline gelmiştir. Örgütlerde yönetim fonksiyonları altı başlık altında incelenmektedir. Bunlar; planlama, örgütleme, kumanda ve liderlik, koordinasyon, kontrol, yetiştirme ve geliştirmedir. Bunların başında ise planlama gelmektedir. Çünkü her faaliyet önce dikkatli bir şekilde yapılacak planlama ile başlamaktadır.”   STRATEJİK PLANLAMA ORTAK BİR ANLAYIŞI YANSITIR “Çağımızda hızla gelişen bilim ve teknolojiyle birlikte yönetim anlayışı da değişmiştir.” diyerek açıklamalarını sürdüren Okumuş; “Planlı bir yönetim anlayışına uygun olarak gayemiz, amaç ve hedeflerini belirleyip bu doğrultuda faaliyetlerini sürdürerek büyümektir. Ülkemizde de 2003 yılında yürürlüğe giren 5018 Sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu ile tüm kamu kurumlarına stratejik planlama yapma zorunluluğu getirilmiştir. Stratejik planlama bir kurumdaki ortakların geleceklerini hayal etmeleri ve bu geleceğe ulaşmak için gerekli olan işlem ve uygulamaları kapsayan bir süreçtir. Stratejik plan ile kurum gelecekte neler yapacağına karar verir ve önceliklerini belirleyebilir. Stratejik planlama ilerlemeyi kolaylaştıran, amaçlara ulaşmada yol gösterici bir role sahiptir. Çünkü ortak bir anlayışı yansıtır. Gerçekçi olmakla beraber arzulanan ve başarılabilir bir geleceği ortaya koyar. 260.000 öğrencimizle ve 16.000 eğitim çalışanımızla daha gelişmiş bir Manisa ve daha müreffeh bir Türkiye için el ele verip çalışmalarımıza devam etmekteyiz. Öğretmen ve idari personelimizin yetkinliklerini artırarak güçlenmesi bütün bu çalışmalar sonucunda gerçekleşmesi sağlanacaktır" dedi.  
Manisa il Milli Eğitim Müdürlüğü Ar-Ge Birimince düzenlenen Stratejik Planlama Kursu çerçevesinde öğretmenler ve idareciler, gerçekleştirilen sınavda ter döktü. Sınav sonuçlarına göre öğretmen ve idarecilere yönelik 18 Kasım tarihine kadar toplamda 30 saatlik Stratejik Planlama Kursu verilecek.
Caner KILIÇ- Manisa il Milli Eğitim Müdürlüğü Ar-Ge Birimi, öğretmen ve idarecilere yönelik 18 Kasım’a kadar toplamda 30 saatlik Stratejik Planlama Kursu düzenleniyor. İsmet İnönü Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Konferans Salonunda gerçekleştirilmeye başlanan Stratejik Planlama Kursuna öğretmen ve idarecilerden oluşan toplam 30 kursiyer katılıyor. Öğretmen ve idareciler önce Stratejik Planlama alanlarında yapılan sınavlarda ter döküyor, ardından da sonuçlar doğrultusunda eğitime tabi tutuluyor. 5 gün sürecek eğitimlerin ardından öğretmenler ve idareciler tekrardan sınava girecek.
 
NEREDEYİZ VE NEREYE ULAŞMAK İSTİYORUZ?
Manisa il Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Necmettin Okumuş konuya ilişkin yaptığı açıklamalarında şu bilgilere yer verdi; "Bilindiği üzere 2015 – 2019 yıllarını kapsayan II. Stratejik Planımız Hazırlık Çalışmaları neticesinde müdürlüğümüzce Stratejik Planı oluşturulmuştur. Çalışmalarda, kurumumuzun mevcut durumu analiz edilmiş, 2015- 2019 Stratejik Planımıza yön verecek bilgi ve belgeler derlenmiştir. Bunu yaparken de tüm kurum ve okullarımızın katılımıyla "Neredeyiz ve Nereye Ulaşmak istiyoruz? " sorularına, en doğru cevaplar verilmeye çalışılmıştır. Hızlı gelişen ve değişen bir dünyada değişim ve yenilikler hayatın bir parçası haline gelmiştir. Örgütlerde yönetim fonksiyonları altı başlık altında incelenmektedir. Bunlar; planlama, örgütleme, kumanda ve liderlik, koordinasyon, kontrol, yetiştirme ve geliştirmedir. Bunların başında ise planlama gelmektedir. Çünkü her faaliyet önce dikkatli bir şekilde yapılacak planlama ile başlamaktadır.”
 
STRATEJİK PLANLAMA ORTAK BİR ANLAYIŞI YANSITIR
“Çağımızda hızla gelişen bilim ve teknolojiyle birlikte yönetim anlayışı da değişmiştir.” diyerek açıklamalarını sürdüren Okumuş; “Planlı bir yönetim anlayışına uygun olarak gayemiz, amaç ve hedeflerini belirleyip bu doğrultuda faaliyetlerini sürdürerek büyümektir. Ülkemizde de 2003 yılında yürürlüğe giren 5018 Sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu ile tüm kamu kurumlarına stratejik planlama yapma zorunluluğu getirilmiştir. Stratejik planlama bir kurumdaki ortakların geleceklerini hayal etmeleri ve bu geleceğe ulaşmak için gerekli olan işlem ve uygulamaları kapsayan bir süreçtir. Stratejik plan ile kurum gelecekte neler yapacağına karar verir ve önceliklerini belirleyebilir. Stratejik planlama ilerlemeyi kolaylaştıran, amaçlara ulaşmada yol gösterici bir role sahiptir. Çünkü ortak bir anlayışı yansıtır. Gerçekçi olmakla beraber arzulanan ve başarılabilir bir geleceği ortaya koyar. 260.000 öğrencimizle ve 16.000 eğitim çalışanımızla daha gelişmiş bir Manisa ve daha müreffeh bir Türkiye için el ele verip çalışmalarımıza devam etmekteyiz. Öğretmen ve idari personelimizin yetkinliklerini artırarak güçlenmesi bütün bu çalışmalar sonucunda gerçekleşmesi sağlanacaktır" dedi.
 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.