32 YAŞINDA ÇIRAK OLARAK BAŞLADIĞI MESLEĞİN ŞİMDİ İDDİALI USTASI

ÖZEL HABER (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 08.05.2018 - 07:08, Güncelleme: 08.05.2018 - 07:08
 

32 YAŞINDA ÇIRAK OLARAK BAŞLADIĞI MESLEĞİN ŞİMDİ İDDİALI USTASI

Manisalılar, esnafını artık kendi gazetesi Denge’yle tanıyacak. Esnaflar hem kendisini tanıtacak, hem de sıkıntı ve taleplerini dile getirecek. Denge’nin bu anlamlı çalışması kapsamında tanıtılan ilk esnaf ise Tolga Gündüz. Gündüz, 32 yaşında çırak olarak başladığı mesleğin şimdi iddialı ustası.
HABER CANER KILIÇ Manisa’nın esnaflarından Tolga Gündüz, bundan yaklaşık 6 yıl önce, yani 32 yaşındayken çırak olarak başladığı perdecilik mesleğinde önemli ustalardan biri haline geldi. Evli ve 1 kız çocuğu babası olan 38 yaşındaki Tolga Gündüz, ailesinin desteğiyle 6 ay önce Manisa’ya yeni bir iş yeri kazandırdı. Açtığı işyerine de kızı Azra’nın ismini veren Gündüz, şimdi kişiye özel perdeleriyle de dikkat çekiyor.   Manisa’nın Şehzadeleri ilçesine bağlı 1. Anafartalar Mahallesi’nde, Ergen Caddesi üzerinde küçük ve şirin bir işyeri olan Azra Perde’nin sahibi Tolga Gündüz, kendisini ve işini gazetemiz Denge’ye şöyle anlattı; KENDİNİZDEN VE İŞİNİZDEN BİRAZ BAHSEDER MİSİNİZ? Ben Tolga Gündüz. Evli ve 1 çocuk babasıyım. Daha önce pazarlama sektöründe çalışıyordum. Bir süre sonra pazarlama sektöründeki gelişmeler beni mutlu etmemeye başladı. 32 yaşındayken bir kar aldım. Bir işe sıfırdan başlayıp, çıraklığını öğrendikten sonra ustalığına soyunmaktı niyetim. Tekstil Makine Teknikeriyim ben. Pazarlamayla teknikerliği birleştirdiğimde böyle bir işe koyuldum. Ve bir perdeci dükkanında çırak olarak başladım. İşi iyice öğrendikten sonra, hayalim olan bu işyerini açtım. Çıraklık yaptığım dükkanın sahibi sağ olsun bana işi öğretti ve bana çok güvendi. Dükkanının anahtarını teslim etti, işini teslim etti. Ben de kendimi hazır hissettiğim için yaklaşık 6 ay önce kendi işyerimi açtım. SİZİ BU İŞE ÇEKEN VE SİZİ EN ÇOK MUTLU EDEN NEDİR? Bu işe başlarken farklı bir bakış açısıyla başladım. Müşterilere, müşteri gözüyle değil, abi, abla, kardeş gözüyle yaklaşıyoruz. Aslında bu mesleği iş olarak görmekten çok, dost kazanmak olarak değerlendiriyorum. Ben dost kazandığımda, zaten dostlarım bana kazandırır. En çok bu meslekte hoşuma giden de, yeni evlenecek olan çiftlere özel tasarım yaptıktan sonra, onların yüzündeki mutluluğu görmek. Beni en çok zenginleştiren onların yüzündeki gülümsemedir. KİŞİYE ÖZEL Mİ ÇALIŞIYORSUNUZ? Bizim işimiz, özel tasarıma, özel dikime giriyor. Sipariş üzerine çalışıyoruz. Burada yaptığımız tasarımlar, siparişler atölyemize gider ve aynı günün akşamı teslim edilir. Fabrika ürünleri bile aldığımız siparişler doğrultusunda geliyor. MANİSALILAR NEDEN SİZİ TERCİH ETMELİ? Ben bu meslekte iddialıyım. Çünkü en büyük iddiam dost kazanmak. Ben önce kendim yaptığım işten memnun olmayı tercih ederim. Eğer kendi işimden, yaptığımdan memnun olursam, müşterilerimi de memnun ederim. İçime sinmeyen hiçbir şeyi yapmam. Müşterilerim de buna çok şahit olmuşlardır. Her işin bir doğrusu vardır, biz de her zaman doğruya yöneliriz. Her yaptığım işi kendi evime yapıyormuş gibi yaparım.  
Manisalılar, esnafını artık kendi gazetesi Denge’yle tanıyacak. Esnaflar hem kendisini tanıtacak, hem de sıkıntı ve taleplerini dile getirecek. Denge’nin bu anlamlı çalışması kapsamında tanıtılan ilk esnaf ise Tolga Gündüz. Gündüz, 32 yaşında çırak olarak başladığı mesleğin şimdi iddialı ustası.
HABER
CANER KILIÇ


Manisa’nın esnaflarından Tolga Gündüz, bundan yaklaşık 6 yıl önce, yani 32 yaşındayken çırak olarak başladığı perdecilik mesleğinde önemli ustalardan biri haline geldi. Evli ve 1 kız çocuğu babası olan 38 yaşındaki Tolga Gündüz, ailesinin desteğiyle 6 ay önce Manisa’ya yeni bir iş yeri kazandırdı. Açtığı işyerine de kızı Azra’nın ismini veren Gündüz, şimdi kişiye özel perdeleriyle de dikkat çekiyor.


 
Manisa’nın Şehzadeleri ilçesine bağlı 1. Anafartalar Mahallesi’nde, Ergen Caddesi üzerinde küçük ve şirin bir işyeri olan Azra Perde’nin sahibi Tolga Gündüz, kendisini ve işini gazetemiz Denge’ye şöyle anlattı;

KENDİNİZDEN VE İŞİNİZDEN BİRAZ BAHSEDER MİSİNİZ?
Ben Tolga Gündüz. Evli ve 1 çocuk babasıyım. Daha önce pazarlama sektöründe çalışıyordum. Bir süre sonra pazarlama sektöründeki gelişmeler beni mutlu etmemeye başladı. 32 yaşındayken bir kar aldım. Bir işe sıfırdan başlayıp, çıraklığını öğrendikten sonra ustalığına soyunmaktı niyetim. Tekstil Makine Teknikeriyim ben. Pazarlamayla teknikerliği birleştirdiğimde böyle bir işe koyuldum. Ve bir perdeci dükkanında çırak olarak başladım. İşi iyice öğrendikten sonra, hayalim olan bu işyerini açtım. Çıraklık yaptığım dükkanın sahibi sağ olsun bana işi öğretti ve bana çok güvendi. Dükkanının anahtarını teslim etti, işini teslim etti. Ben de kendimi hazır hissettiğim için yaklaşık 6 ay önce kendi işyerimi açtım.



SİZİ BU İŞE ÇEKEN VE SİZİ EN ÇOK MUTLU EDEN NEDİR?
Bu işe başlarken farklı bir bakış açısıyla başladım. Müşterilere, müşteri gözüyle değil, abi, abla, kardeş gözüyle yaklaşıyoruz. Aslında bu mesleği iş olarak görmekten çok, dost kazanmak olarak değerlendiriyorum. Ben dost kazandığımda, zaten dostlarım bana kazandırır. En çok bu meslekte hoşuma giden de, yeni evlenecek olan çiftlere özel tasarım yaptıktan sonra, onların yüzündeki mutluluğu görmek. Beni en çok zenginleştiren onların yüzündeki gülümsemedir.



KİŞİYE ÖZEL Mİ ÇALIŞIYORSUNUZ?
Bizim işimiz, özel tasarıma, özel dikime giriyor. Sipariş üzerine çalışıyoruz. Burada yaptığımız tasarımlar, siparişler atölyemize gider ve aynı günün akşamı teslim edilir. Fabrika ürünleri bile aldığımız siparişler doğrultusunda geliyor.



MANİSALILAR NEDEN SİZİ TERCİH ETMELİ?
Ben bu meslekte iddialıyım. Çünkü en büyük iddiam dost kazanmak. Ben önce kendim yaptığım işten memnun olmayı tercih ederim. Eğer kendi işimden, yaptığımdan memnun olursam, müşterilerimi de memnun ederim. İçime sinmeyen hiçbir şeyi yapmam. Müşterilerim de buna çok şahit olmuşlardır. Her işin bir doğrusu vardır, biz de her zaman doğruya yöneliriz. Her yaptığım işi kendi evime yapıyormuş gibi yaparım.
 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.