6 AY ÖNCE ALDIĞI EVDEN HAYIR GÖRMEDİ

ÖZEL HABER (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 29.03.2017 - 09:24, Güncelleme: 29.03.2017 - 09:24
 

6 AY ÖNCE ALDIĞI EVDEN HAYIR GÖRMEDİ

Manisa’da, bir apartmanda başlatılan yıkım çalışması esnasında, yan apartmandaki dairelerin duvarları da aşağı indi. 8,5 yaşındaki oğlunu evde bırakarak Pazar alışverişine giden anne Hatice Aydın, geri döndüğünde korku ve panik dolu dakikalar yaşadı.
Şehzadeler ilçesi 2. Anafartalar Mahallesi 1509 sokakta, bir binada yapılan yıkım çalışmaları sonrası, yan apartmanlarda büyük hasarlar meydana geldi. Yıkım esnasında, yan taraftaki binada bulunan dairelerin duvarlarının da yıkılmasıyla, bir evde korku dolu dakikalar yaşandı. İddialara göre; apartman sakini Hatice Aydın ile eşi, 8,5 yaşındaki oğullarını evde bırakarak pazar alışverişine çıktılar. Alışveriş sonrası evine dönerken, dairelerinin dış cephesinin yıkıldığını gören anne Hatice Aydın, büyük bir panikle hemen evin bulunduğu kata çıktı. Hatice Aydın, evinin kapısını dakikalarca çalmasına rağmen, içerde bulunan oğlu kapıyı açmadı. Korkuyla yatak odasına kaçıp saklanan küçük çocuk, başlayan bağrışmalar sonrası kapıyı açtı. Olay yerinde yıkım çalışmasını gerçekleştirenler ile apartman sakinleri arasında tartışma yaşandı. Kısa bir gerginlik sonrası taraflar karakolluk oldu. Hasara sebep olan firma, yıkılan duvarları yeniden onaracağını söyleyerek çalışma başlattı. Ancak iki gün sonra dairenin başka odası yıkıldı. Öte yandan, büyük hasarlarla karşı karşıya kalan apartmanın başka dairelerinde yaşayan öğrencilerin yanı sıra, yaşlı bir vatandaşın da mağdur olduğu belirtildi.   “YENİ ALDIĞIM BU EVDEN HAYIR GÖRMEDİM” 6 ay önce aldığı evden bir türlü hayır görmediğini söyleyen Hatice Aydın, yaşanan olayı şöyle anlattı; “Çocuğu eve bırakıp pazara gitmiştik. Bize herhangi bir bilgi vermeden, uyarı yapmadan yan binayı yıkıma başlamışlar. Yan binayı yıkarken bizim evin bir kısmını da yıkmışlar. Eve döndüğümde, dış cepheden bakınca ve bizim evin de yıkıldığını görünce korku ve panikle hızla bizim daireye çıktım. 8 buçuk yaşındaki oğlum da evin duvarlarının yıkıldığını görünce korkuyla yatak odasına kaçmış ve kapıyı üstüne kilitlemiş. Kapıyı dakikalarca çaldım ama açmadı. En sonunda bağırdım çağırdım, açtı. Evin içinde baktım perişan halde, toz duman içinde kalmış. Eşime söyledim evin halini. ‘Git söyle çalışmaları durdursunlar’ dedim. Eşim aşağıya gidip onlara söyleyince tartışma yaşanmış. Sonra karakolluk oldular. Ambulans geldi. Ardından, çocuğumu çocuk şubeye götürdüler. Zararı karşılayacaklarını, evin yıkılan bölümünü onaracaklarını söylediler. Yıktıkları oturma odasını yaptılar ama dün de evin yatak odası bölümünü yıkmışlar. 6 önce aldım bu evi ama bir hayır görmedim. Yeni aldım evi, o kadar masraf ettim üç ay boyunca iç tadilatlarını yenilemelerini yaptım. Bir iki aydır rahata kavuştum derken, şimdide bu hale geldi. Yaşlı bir nene vardı onun dairesini yıktılar. Kız öğrenciler vardı kirada oturanlar, erkek öğrenciler de vardı. Onların da dairesi yıkıldı. Kız öğrenciler şimdi başka bir ev arıyorlar. Yazık onlara da.”  
Manisa’da, bir apartmanda başlatılan yıkım çalışması esnasında, yan apartmandaki dairelerin duvarları da aşağı indi. 8,5 yaşındaki oğlunu evde bırakarak Pazar alışverişine giden anne Hatice Aydın, geri döndüğünde korku ve panik dolu dakikalar yaşadı.
Şehzadeler ilçesi 2. Anafartalar Mahallesi 1509 sokakta, bir binada yapılan yıkım çalışmaları sonrası, yan apartmanlarda büyük hasarlar meydana geldi. Yıkım esnasında, yan taraftaki binada bulunan dairelerin duvarlarının da yıkılmasıyla, bir evde korku dolu dakikalar yaşandı. İddialara göre; apartman sakini Hatice Aydın ile eşi, 8,5 yaşındaki oğullarını evde bırakarak pazar alışverişine çıktılar. Alışveriş sonrası evine dönerken, dairelerinin dış cephesinin yıkıldığını gören anne Hatice Aydın, büyük bir panikle hemen evin bulunduğu kata çıktı. Hatice Aydın, evinin kapısını dakikalarca çalmasına rağmen, içerde bulunan oğlu kapıyı açmadı. Korkuyla yatak odasına kaçıp saklanan küçük çocuk, başlayan bağrışmalar sonrası kapıyı açtı. Olay yerinde yıkım çalışmasını gerçekleştirenler ile apartman sakinleri arasında tartışma yaşandı. Kısa bir gerginlik sonrası taraflar karakolluk oldu. Hasara sebep olan firma, yıkılan duvarları yeniden onaracağını söyleyerek çalışma başlattı. Ancak iki gün sonra dairenin başka odası yıkıldı. Öte yandan, büyük hasarlarla karşı karşıya kalan apartmanın başka dairelerinde yaşayan öğrencilerin yanı sıra, yaşlı bir vatandaşın da mağdur olduğu belirtildi.


 
“YENİ ALDIĞIM BU EVDEN HAYIR GÖRMEDİM”
6 ay önce aldığı evden bir türlü hayır görmediğini söyleyen Hatice Aydın, yaşanan olayı şöyle anlattı; “Çocuğu eve bırakıp pazara gitmiştik. Bize herhangi bir bilgi vermeden, uyarı yapmadan yan binayı yıkıma başlamışlar. Yan binayı yıkarken bizim evin bir kısmını da yıkmışlar. Eve döndüğümde, dış cepheden bakınca ve bizim evin de yıkıldığını görünce korku ve panikle hızla bizim daireye çıktım. 8 buçuk yaşındaki oğlum da evin duvarlarının yıkıldığını görünce korkuyla yatak odasına kaçmış ve kapıyı üstüne kilitlemiş. Kapıyı dakikalarca çaldım ama açmadı. En sonunda bağırdım çağırdım, açtı. Evin içinde baktım perişan halde, toz duman içinde kalmış. Eşime söyledim evin halini. ‘Git söyle çalışmaları durdursunlar’ dedim. Eşim aşağıya gidip onlara söyleyince tartışma yaşanmış. Sonra karakolluk oldular. Ambulans geldi. Ardından, çocuğumu çocuk şubeye götürdüler. Zararı karşılayacaklarını, evin yıkılan bölümünü onaracaklarını söylediler. Yıktıkları oturma odasını yaptılar ama dün de evin yatak odası bölümünü yıkmışlar. 6 önce aldım bu evi ama bir hayır görmedim. Yeni aldım evi, o kadar masraf ettim üç ay boyunca iç tadilatlarını yenilemelerini yaptım. Bir iki aydır rahata kavuştum derken, şimdide bu hale geldi. Yaşlı bir nene vardı onun dairesini yıktılar. Kız öğrenciler vardı kirada oturanlar, erkek öğrenciler de vardı. Onların da dairesi yıkıldı. Kız öğrenciler şimdi başka bir ev arıyorlar. Yazık onlara da.”


 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.