7 YILDIR SÜREKLİ KAYMA YAŞANIYOR

ÖZEL HABER (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 22.11.2016 - 08:49, Güncelleme: 22.11.2016 - 08:49
 

7 YILDIR SÜREKLİ KAYMA YAŞANIYOR

Şehzadeler İlçesi Turgut Özal Mahallesi yakınlarında bulunan Şahin Tepesi, yaklaşık 7 yıldır adeta mahallenin üstüne üstüne gelmeye devam ediyor. Mahalledeki evleri tehdit eder durumda olan tepesinin önüne 3 metre genişliğinde 90 metre uzunluğunda aşamalı istinat duvarı yapıldı, ancak kayma devam edince istinat duvarı da yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya kaldı. En sonunda asfalt yolda patlamalar da olunca yol trafiğe kapatıldı.
TURAN IŞIK  Şahin Tepesi, kaymalara karşı doğabilecek olası tehlikelerin önüne geçmek adına yapılan istinat duvarını ve asfaltı patlattı, evler büyük bir tehlike ile karşı karşıya kaldı. 7 yıl önce ilkbahar yağmurları ile tepe eteklerinden kopan büyük bölümü kaymaya başlamış, mahallenin üst kısımlarındaki evleri tehdit eder duruma gelmişti.  Gazetemiz, Şahin Tepesi’nin kaymaya başladığı gündeme getirmiş, yetkili kurum ve kuruluşları önlem almaya çağırmıştı.   7 YILDIR SÜREKLİ KAYMA YAŞANIYOR Şahin Tepesi’nin sürekli, yağmurlardan dolayı ve alt zemindeki kaynak suların tepeyi gevşetmesi ile kayma yaptığı, ağaçların bile devrildiği gündeme getirilmiş acil önlem alınması istenmişti. Gazetemizin sayfalarına taşıdığı haberlerin ardından Belediye İl Afet İşleri Müdürlüğünce, Şahin Tepesi’nde inceleme yaparak, tepenin kaymasını önlemek için alt kısımlarda 3 metre genişliğinde 90 metre uzunluğunda beton istinat duvarları yapıldı.   İSTİNAT DUVARI DA ÖNLEYEMEDİ Şahin Tepesi’nin alt kısmında aşamalı yüksekliğe sahip olarak yapılan istinat duvarı da tepenin kaymasını önleyemedi. Zeminden derin kaymalar olunca istinat duvarı devrilme tehlikesiyle karşı karşıya kaldı. Ayrıca yapılan yol ve asfaltlar patladı, evler büyük bir tehlikenin eşiğinde kaldı.   İSTİNAT DUVARI İÇİN 25 TON DEMİR KULLANILMIŞTI Tepenin kaymasını önlemek adına yapılan istinat duvarına 25 ton demir kullanıldı. Kayma olan tepeye ve bölgelere fora kazıklar çakılmadığı için tepe sürekli olarak kaymaya devam etti. Ayrıca istinat duvarı sonrasında asfaltlanarak araç trafiğine açılan yolda asfalt patlayınca, yol kullanılamaz duruma geldi. Öte yandan bu yola araçların geçmemesi için plastik dubalar konuldu.   ACİL ÖNLEM ALINMALI!  Gazetemiz, yıllardır kayma yapan bölgeye giderek son durumu görüntülerken, tepede tonlarca toprak hareketliliğinin sürdüğü gözlerden kaçmadı. Acil önlem alınmadığı taktirde, ani hareketlenmeler büyük tehlike ve facialara neden olabilir.        
Şehzadeler İlçesi Turgut Özal Mahallesi yakınlarında bulunan Şahin Tepesi, yaklaşık 7 yıldır adeta mahallenin üstüne üstüne gelmeye devam ediyor. Mahalledeki evleri tehdit eder durumda olan tepesinin önüne 3 metre genişliğinde 90 metre uzunluğunda aşamalı istinat duvarı yapıldı, ancak kayma devam edince istinat duvarı da yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya kaldı. En sonunda asfalt yolda patlamalar da olunca yol trafiğe kapatıldı.
TURAN IŞIK 
Şahin Tepesi, kaymalara karşı doğabilecek olası tehlikelerin önüne geçmek adına yapılan istinat duvarını ve asfaltı patlattı, evler büyük bir tehlike ile karşı karşıya kaldı.
7 yıl önce ilkbahar yağmurları ile tepe eteklerinden kopan büyük bölümü kaymaya başlamış, mahallenin üst kısımlarındaki evleri tehdit eder duruma gelmişti.  Gazetemiz, Şahin Tepesi’nin kaymaya başladığı gündeme getirmiş, yetkili kurum ve kuruluşları önlem almaya çağırmıştı.
 
7 YILDIR SÜREKLİ KAYMA YAŞANIYOR
Şahin Tepesi’nin sürekli, yağmurlardan dolayı ve alt zemindeki kaynak suların tepeyi gevşetmesi ile kayma yaptığı, ağaçların bile devrildiği gündeme getirilmiş acil önlem alınması istenmişti. Gazetemizin sayfalarına taşıdığı haberlerin ardından Belediye İl Afet İşleri Müdürlüğünce, Şahin Tepesi’nde inceleme yaparak, tepenin kaymasını önlemek için alt kısımlarda 3 metre genişliğinde 90 metre uzunluğunda beton istinat duvarları yapıldı.
 
İSTİNAT DUVARI DA ÖNLEYEMEDİ
Şahin Tepesi’nin alt kısmında aşamalı yüksekliğe sahip olarak yapılan istinat duvarı da tepenin kaymasını önleyemedi. Zeminden derin kaymalar olunca istinat duvarı devrilme tehlikesiyle karşı karşıya kaldı. Ayrıca yapılan yol ve asfaltlar patladı, evler büyük bir tehlikenin eşiğinde kaldı.
 
İSTİNAT DUVARI İÇİN 25 TON DEMİR KULLANILMIŞTI
Tepenin kaymasını önlemek adına yapılan istinat duvarına 25 ton demir kullanıldı. Kayma olan tepeye ve bölgelere fora kazıklar çakılmadığı için tepe sürekli olarak kaymaya devam etti. Ayrıca istinat duvarı sonrasında asfaltlanarak araç trafiğine açılan yolda asfalt patlayınca, yol kullanılamaz duruma geldi. Öte yandan bu yola araçların geçmemesi için plastik dubalar konuldu.
 
ACİL ÖNLEM ALINMALI!
 Gazetemiz, yıllardır kayma yapan bölgeye giderek son durumu görüntülerken, tepede tonlarca toprak hareketliliğinin sürdüğü gözlerden kaçmadı. Acil önlem alınmadığı taktirde, ani hareketlenmeler büyük tehlike ve facialara neden olabilir.
 
 
 
 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.