700 HANE GÜNEŞLE AYDINLANACAK

ÖZEL HABER (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 07.10.2017 - 10:11, Güncelleme: 07.10.2017 - 10:11
 

700 HANE GÜNEŞLE AYDINLANACAK

Düsel Enerji firmasının, Manisa’da iki yıl önce yatırımına başladığı 17 bin 500 metrekarelik güneş enerjisi santralini faaliyete geçirdi. Manisa merkezdeki ilk yenilenebilir enerji yatırımı olma özelliği taşıyan santral, yaklaşık 700 hanenin elektriğini karşılayabilecek.
HABER CANER KILIÇ Düsel Enerji firması, 2 yıl önceYunusemre ilçesi Üçpınar Mahallesi mevkiinde yatırımına başladığı güneş enerjisi santralinin kurulumunu tamamladı. Bin 81 kWh elektrik üretme kapasitesine sahip olan güneş enerjisi santrali, Manisa merkezdeki ilk yenilenebilir enerji yatırımı projesi olma özelliği taşıyor. 700 HANENİN ELEKTRİĞİ YENİLENEBİLİR VE TEMİZ ENERJİYLE KARŞILANACAK 404 adet panel ve 20 adet inverterin kullanıldığı Üçpınar güneş enerjisi santrali, yılda ortalama bin 680 kWh saat enerji üreterek, 700 dairenin elektriğini güneş enerjisiyle karşılayacak. 17 bin 500 metrekarelik alana kurulan santralin yatırım süreci tamamlandı.Manisa halkının hizmetine sunulan güneş enerjisi santralinin yapımında açılan istihdam fırsatı bundan sonra da devam edecek. 1,5 MİLYON DOLARLIK YATIRIM Manisa için önemli bir katma değer sağladıklarının altını çizen Düsel Enerji firmasının sahibi Mehmet Güneş, bu projenin Manisa merkezde bir ilk olduğunu söyledi. Yapımı esnasında dünyadaki en iyi uygulamaların göz önünde bulundurulduğunu vurgulayan Mehmet Güneş; “Yaklaşık 2 yıldır büyük uğraş verdiğimiz bir sürecin sonuna geldik. Bugün açılışımızı yapıyoruz. Yaklaşık olarak 1,5 Milyon Dolarlık bir yatırım yaptık. Bu yatırımla beraber, Manisamızdaki yaklaşık 700 hanenin elektriğini karşılamaya başladık. Bununla beraber hem Manisa’daki hem de Üçpınar Mahallesi’ndeki birçok kişiye de istihdam yarattık. Tesis kurulurken de, kurulduktan sonraki aşamada da vatandaşlarımız istihdam alanı bulmuş oldu.Manisamıza hayırlı uğurlu olsun. İnşallah bu santrallerimiz giderek artacak ve Manisa’ya hizmetlerimiz devam edecek.”dedi. TÜRKİYE’NİN YURTDIŞINA BAĞIMLILIĞINI BİTİRECEK TESİSLER Güneş Enerji Santrallerinin ülkemiz için büyük öneme sahip olduğunu vurgulayan Mehmet Güneş; “Çünkü; Türkiye enerji konusunda yurtdışına bağımlı. Enerji yatırımı için yurtdışına aşağı yukarı yıllık 50 Milyar Dolarlık bir para ödüyoruz. Yenilebilir enerjide, Türkiye’nin güneş enerjisi ve rüzgar enerjisi santrali bakımından üst düzeyde olduğunu biliyoruz. Bu çerçevede, yapmış olduğumuz yatırım Türkiye ve Manisa için çok önemli bir yatırım. Tertemiz panellerle ürettiğimiz bir enerjidir. Çevreye hiçbir zararı olmadığı gibi Türkiye’nin yurtdışına bağımlılığını da bitirecek tesislerdir bunlar. Bu tür tesislerin olması elektrik kısıntılarını da ortadan kaldırıyor. Bu tesislerin çoğalması birçok çevreye zararlı olan elektrik üretiminin de önüne geçmiş olacaktır.”diye konuştu.  
Düsel Enerji firmasının, Manisa’da iki yıl önce yatırımına başladığı 17 bin 500 metrekarelik güneş enerjisi santralini faaliyete geçirdi. Manisa merkezdeki ilk yenilenebilir enerji yatırımı olma özelliği taşıyan santral, yaklaşık 700 hanenin elektriğini karşılayabilecek.
HABER
CANER KILIÇ


Düsel Enerji firması, 2 yıl önceYunusemre ilçesi Üçpınar Mahallesi mevkiinde yatırımına başladığı güneş enerjisi santralinin kurulumunu tamamladı. Bin 81 kWh elektrik üretme kapasitesine sahip olan güneş enerjisi santrali, Manisa merkezdeki ilk yenilenebilir enerji yatırımı projesi olma özelliği taşıyor.

700 HANENİN ELEKTRİĞİ YENİLENEBİLİR VE TEMİZ ENERJİYLE KARŞILANACAK
404 adet panel ve 20 adet inverterin kullanıldığı Üçpınar güneş enerjisi santrali, yılda ortalama bin 680 kWh saat enerji üreterek, 700 dairenin elektriğini güneş enerjisiyle karşılayacak. 17 bin 500 metrekarelik alana kurulan santralin yatırım süreci tamamlandı.Manisa halkının hizmetine sunulan güneş enerjisi santralinin yapımında açılan istihdam fırsatı bundan sonra da devam edecek.




1,5 MİLYON DOLARLIK YATIRIM
Manisa için önemli bir katma değer sağladıklarının altını çizen Düsel Enerji firmasının sahibi Mehmet Güneş, bu projenin Manisa merkezde bir ilk olduğunu söyledi. Yapımı esnasında dünyadaki en iyi uygulamaların göz önünde bulundurulduğunu vurgulayan Mehmet Güneş; “Yaklaşık 2 yıldır büyük uğraş verdiğimiz bir sürecin sonuna geldik. Bugün açılışımızı yapıyoruz. Yaklaşık olarak 1,5 Milyon Dolarlık bir yatırım yaptık. Bu yatırımla beraber, Manisamızdaki yaklaşık 700 hanenin elektriğini karşılamaya başladık. Bununla beraber hem Manisa’daki hem de Üçpınar Mahallesi’ndeki birçok kişiye de istihdam yarattık. Tesis kurulurken de, kurulduktan sonraki aşamada da vatandaşlarımız istihdam alanı bulmuş oldu.Manisamıza hayırlı uğurlu olsun. İnşallah bu santrallerimiz giderek artacak ve Manisa’ya hizmetlerimiz devam edecek.”dedi.



TÜRKİYE’NİN YURTDIŞINA BAĞIMLILIĞINI BİTİRECEK TESİSLER
Güneş Enerji Santrallerinin ülkemiz için büyük öneme sahip olduğunu vurgulayan Mehmet Güneş; “Çünkü; Türkiye enerji konusunda yurtdışına bağımlı. Enerji yatırımı için yurtdışına aşağı yukarı yıllık 50 Milyar Dolarlık bir para ödüyoruz. Yenilebilir enerjide, Türkiye’nin güneş enerjisi ve rüzgar enerjisi santrali bakımından üst düzeyde olduğunu biliyoruz. Bu çerçevede, yapmış olduğumuz yatırım Türkiye ve Manisa için çok önemli bir yatırım. Tertemiz panellerle ürettiğimiz bir enerjidir. Çevreye hiçbir zararı olmadığı gibi Türkiye’nin yurtdışına bağımlılığını da bitirecek tesislerdir bunlar. Bu tür tesislerin olması elektrik kısıntılarını da ortadan kaldırıyor. Bu tesislerin çoğalması birçok çevreye zararlı olan elektrik üretiminin de önüne geçmiş olacaktır.”diye konuştu.
 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.