ADIM BAŞI DİLENCİ!

ÖZEL HABER (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 27.05.2017 - 09:28, Güncelleme: 27.05.2017 - 09:28
 

ADIM BAŞI DİLENCİ!

Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Türkiye’ye gelen ve Manisa’da ikamet eden Suriyeli çocukların dilenmek için trafikteki araçların önüne atlaması, araç sürücülerini ve kendilerini tehlikeye atıyor.
HABER CANER KILIÇ  Manisa’da, Mimar Sinan Bulvarı battı çıktılı köprü üzerindeki ışıklı kavşaklarda dilenen, yaşları 7 ila 12 yaşlarında küçük çocuklar, trafik ışıklarının kırmızıya dönüşmesiyle kendilerini yola atarak sürücülerden para istiyor. Kendilerini engellemek için yanlarına gelen vatandaşlardan kaçarak dağılan Suriyeli çocuk dilenciler, eski yerlerine geri dönerek dilenmeye devam ediyorlar. Dilenen çocuklara çarpmamak için kendilerini tehlikeye atan araç sürücüleri ise diğer sürücülerin önlerine doğru manevra yapmak zorunda kalıyor. Olası bir kaza yaşanmaması için çaba gösteren sürücüler, yetkililerden bu tehlikeli uygulamanın sonlandırılması noktasında yardım istediler.   ŞEHİR MERKEZİNDE DE CİRİT ATIYORLAR Öte yandan, genellikle il dışından geldikleri belirtilen ve çoğunluğu kadınlardan oluşan dilencilerin, yanlarında küçük çocuklarıyla şehir içinde adeta cirit atması ve halkın duygularını istismar etmesi de ayrı bir sıkıntı olarak görülüyor. Vatandaşlar, tehlikenin boyutuna dikkat çekerek, "Dilenmeyi adet haline getiren bazı insanlar, şehir içinde gezerken, kafelerde otururken, alışveriş yaparken rahat vermiyorlar. Hele ki küçücük çocukları soğukta sıcakta üstleri açık kaldırım taşlarının üstüne yatırıyorlar. Yazıktır onlara da. Kimi zaman trafiği de zora sokuyorlar ve araçların altında kalabilirler. Yetkililere bu insanları bu noktalardan uzaklaştırmalarını bekliyoruz" dedi.        
Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Türkiye’ye gelen ve Manisa’da ikamet eden Suriyeli çocukların dilenmek için trafikteki araçların önüne atlaması, araç sürücülerini ve kendilerini tehlikeye atıyor.
HABER
CANER KILIÇ 

Manisa’da, Mimar Sinan Bulvarı battı çıktılı köprü üzerindeki ışıklı kavşaklarda dilenen, yaşları 7 ila 12 yaşlarında küçük çocuklar, trafik ışıklarının kırmızıya dönüşmesiyle kendilerini yola atarak sürücülerden para istiyor. Kendilerini engellemek için yanlarına gelen vatandaşlardan kaçarak dağılan Suriyeli çocuk dilenciler, eski yerlerine geri dönerek dilenmeye devam ediyorlar. Dilenen çocuklara çarpmamak için kendilerini tehlikeye atan araç sürücüleri ise diğer sürücülerin önlerine doğru manevra yapmak zorunda kalıyor. Olası bir kaza yaşanmaması için çaba gösteren sürücüler, yetkililerden bu tehlikeli uygulamanın sonlandırılması noktasında yardım istediler.
 
ŞEHİR MERKEZİNDE DE CİRİT ATIYORLAR
Öte yandan, genellikle il dışından geldikleri belirtilen ve çoğunluğu kadınlardan oluşan dilencilerin, yanlarında küçük çocuklarıyla şehir içinde adeta cirit atması ve halkın duygularını istismar etmesi de ayrı bir sıkıntı olarak görülüyor. Vatandaşlar, tehlikenin boyutuna dikkat çekerek, "Dilenmeyi adet haline getiren bazı insanlar, şehir içinde gezerken, kafelerde otururken, alışveriş yaparken rahat vermiyorlar. Hele ki küçücük çocukları soğukta sıcakta üstleri açık kaldırım taşlarının üstüne yatırıyorlar. Yazıktır onlara da. Kimi zaman trafiği de zora sokuyorlar ve araçların altında kalabilirler. Yetkililere bu insanları bu noktalardan uzaklaştırmalarını bekliyoruz" dedi.
 
 
 
 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.