AFGAN DEDE MANİSALILARA DUA EDİYOR

ÖZEL HABER (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 18.04.2017 - 08:49, Güncelleme: 18.04.2017 - 08:49
 

AFGAN DEDE MANİSALILARA DUA EDİYOR

Afganistan'dan kaçarak Manisa'ya gelen ve sokaklarda tespih satarak geçimini sağlamaya çalışan Afgan uyruklu 75 yaşındaki Hacı Hüdadad, Manisa halkının kendisine her konuda sahip çıkarak yardımcı olduğuna vurgu yaptı. Hacı Hüdadad, Manisa halkına kendisine sahip çıktıkları için sürekli dua ettiğini ve Türk insanının gerçek Müslüman olduğunu söyledi.
HABER MUSTAFA ATADİL Geçtiğimiz yıl ailesi ile birlikte Afganistan'dan kaçarak; önce İran'a daha sonra da Manisa'ya gelen 75 yaşındaki Afgan vatandaşı Hacı Hüdadad, ilerleyen yaşına rağmen sokaklarda tespih satarak evine ekmek götürüyor. Şehzadeler ilçesinde çarşı merkezinin hareketli noktalarına her sabah tezgahını kuran Hüdadad, Manisalıların çok merhametli ve yardımsever olduklarını söyledi. “DİN KARDEŞİYİZ AMA BİZİ İSTEMEDİLER” Afganistan'daki yaşam şartlarının zorluklarından kaçarak Türkiye'ye sığınan ve çok az Türkçe bilen Hüdadad; "Yaklaşık 1 yıl önce Türkiye'ye Afganistan'dan çıkarak İran üzerinden geldim. Ben, eşim ve 2 yetişkin çocuğumla 6 bin km yol katederek buralara ulaştım. İlk zamanlar İran'a sığındık ama orada bizi barındırmadılar. Orasıda Müslüman bir ülke, onlarla da din kardeşiyiz ama bizi istemediler. Sonra Türkiye'nin bizim için yaşayabilecek en uygun ülke olduğunun kararını verdik ve Manisa'ya geldik”dedi. “TÜRKLER DÜNYANIN EN İYİ VE EN GERÇEK MÜSLÜMANLARI” Afganistan’da uzun yıllardan beri tespih yaparak satan Hüdadad, Türklerin, dünyanın en iyi Müslümanları olduğu görüşünün önemle altını çizerek; “Ben Afganistan’da da çocukluk yıllarımdan beri ata mesleğim olan bu işi yapıyordum. Orada da tespih ve boncuklara yoğun bir ilgi vardı. Manisa’ya ilk geldiğim zamanlarda burada bu işi yapabileceğim aklımın ucundan bile geçmezdi. Afganistan’dan gelirken yanımda getirdiğim malzemelerden tespih ve bileklik boncukları yaparak gördüğünüz gibi bu küçük tezgahımda satmaya ve evime ekmek götürmeye çalışıyorum. Manisalıların, Türklerin çok iyiliklerini ve faydalarını gördüm. Bana bu güne dek çok yardımcı oldular. Allah razı olsun ki buradan geçerken benim tezgah açtığımı gören yaşlısından gencine, kadınından erkeğine kim varsa yardımları dokunması açısından en az 1 tespih satın alıyorlar. Zaten dinimizde de yardım ve paylaşmak emrediliyor. Allah alan almayan herkesten razı olsun. Türkler dünyanın en iyi ve en gerçek Müslümanları” diye konuştu.  
Afganistan'dan kaçarak Manisa'ya gelen ve sokaklarda tespih satarak geçimini sağlamaya çalışan Afgan uyruklu 75 yaşındaki Hacı Hüdadad, Manisa halkının kendisine her konuda sahip çıkarak yardımcı olduğuna vurgu yaptı. Hacı Hüdadad, Manisa halkına kendisine sahip çıktıkları için sürekli dua ettiğini ve Türk insanının gerçek Müslüman olduğunu söyledi.
HABER
MUSTAFA ATADİL


Geçtiğimiz yıl ailesi ile birlikte Afganistan'dan kaçarak; önce İran'a daha sonra da Manisa'ya gelen 75 yaşındaki Afgan vatandaşı Hacı Hüdadad, ilerleyen yaşına rağmen sokaklarda tespih satarak evine ekmek götürüyor. Şehzadeler ilçesinde çarşı merkezinin hareketli noktalarına her sabah tezgahını kuran Hüdadad, Manisalıların çok merhametli ve yardımsever olduklarını söyledi.

“DİN KARDEŞİYİZ AMA BİZİ İSTEMEDİLER”
Afganistan'daki yaşam şartlarının zorluklarından kaçarak Türkiye'ye sığınan ve çok az Türkçe bilen Hüdadad; "Yaklaşık 1 yıl önce Türkiye'ye Afganistan'dan çıkarak İran üzerinden geldim. Ben, eşim ve 2 yetişkin çocuğumla 6 bin km yol katederek buralara ulaştım. İlk zamanlar İran'a sığındık ama orada bizi barındırmadılar. Orasıda Müslüman bir ülke, onlarla da din kardeşiyiz ama bizi istemediler. Sonra Türkiye'nin bizim için yaşayabilecek en uygun ülke olduğunun kararını verdik ve Manisa'ya geldik”dedi.

TÜRKLER DÜNYANIN EN İYİ VE EN GERÇEK MÜSLÜMANLARI”
Afganistan’da uzun yıllardan beri tespih yaparak satan Hüdadad, Türklerin, dünyanın en iyi Müslümanları olduğu görüşünün önemle altını çizerek; “Ben Afganistan’da da çocukluk yıllarımdan beri ata mesleğim olan bu işi yapıyordum. Orada da tespih ve boncuklara yoğun bir ilgi vardı. Manisa’ya ilk geldiğim zamanlarda burada bu işi yapabileceğim aklımın ucundan bile geçmezdi. Afganistan’dan gelirken yanımda getirdiğim malzemelerden tespih ve bileklik boncukları yaparak gördüğünüz gibi bu küçük tezgahımda satmaya ve evime ekmek götürmeye çalışıyorum. Manisalıların, Türklerin çok iyiliklerini ve faydalarını gördüm. Bana bu güne dek çok yardımcı oldular. Allah razı olsun ki buradan geçerken benim tezgah açtığımı gören yaşlısından gencine, kadınından erkeğine kim varsa yardımları dokunması açısından en az 1 tespih satın alıyorlar. Zaten dinimizde de yardım ve paylaşmak emrediliyor. Allah alan almayan herkesten razı olsun. Türkler dünyanın en iyi ve en gerçek Müslümanları” diye konuştu.
 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.