AFGANİSTAN’DAN KAÇIP MANİSA’YA GELEN KİMSESİZ KARDEŞLERİN YÜZÜ GÜLMÜYOR

ÖZEL HABER (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 08.11.2017 - 10:23, Güncelleme: 08.11.2017 - 10:23
 

AFGANİSTAN’DAN KAÇIP MANİSA’YA GELEN KİMSESİZ KARDEŞLERİN YÜZÜ GÜLMÜYOR

Afganistan’da yaşadığı hayatın ve ölüm tehditlerinin ağırlığını taşıyamayan kimsesiz genç kadın, kardeşini ve bebeğini de yanına alarak kurtuluşu ülkeden kaçmakta buldu. 4 ay önce Manisa’ya gelen Afganlıların burada da yaşadığı hayat ise yürek sızlatıyor.
HABER CANER KILIÇ Afganistan’da yaşadığı hayatın ve ölüm tehditlerinin ağırlığını taşıyamayan kimsesiz genç kadın, kardeşini ve bebeğini de yanına alarak kurtuluşu ülkeden kaçmakta buldu. 4 ay önce Manisa’ya gelen Afganlıların burada da yaşadığı hayat ise yürek sızlatıyor. Boşandığı madde bağımlısı eşinin ölüm tehditleri yüzünden Afganistan’dan kaçıp Türkiye’ye gelen genç kadının dramı yürek burkuyor. İddialara göre; yaklaşık 7 yıl önce annesini kaybeden 23 yaşındaki kadın FereshtehSedıqı, annesinin ölümünden sonra Afganistan’dayken babası tarafından kendisinden yaklaşık 20 yaş büyük bir adama verildi. Bir süre sonra madde bağımlısı olduğu iddia edilen eşi tarafından sürekli ağır şekilde darp edilmeye başlanan Afganlı kadın, henüz kucağına yeni aldığı bebeğiyle birlikte baba evinin yolunu tuttu. Aradan çok geçmeden babasını da kaybeden genç kadın, bebeği ve kız kardeşiyle birlikte hayata tutunmaya başladı. Ancak terkedilmeyi hazmedemeyen eski eşi tarafından sürekli ölümle tehdit edildi. Eski eşinin, kendisini öldürüp çocuğunu da alıp gideceği duyumlarını alan Afganlı kadın oğlunu ve kız kardeşini de alarak Afganistan’dan kaçtı, önce İran’a, sonra Türkiye’ye geçti. AYLARDIR DÖRT DUVAR ARASINDA EŞYASIZLAR Manisa’ya 4 ay önce gelen FereshtehSedıqı, bebeği ve kardeşi ile beraber parkta sabahlarken, yine bir Afganistanlı tarafından fark edildi. Genç kadın kendisine yardımcı olmaya çalışan bu kişi sayesinde Manisa’nın Şehzadeler ilçesinde kiralık bir ev buldu. Maddi durumları olmayan ve Türkçe bilmedikleri için kendilerini ifade edemeyen kimsesiz kardeşler ve 1 yaşındaki bebek, aylardır eşyasız evde dört duvar arasında yaşıyor. Soğuk havaların da kendisini iyice hissettirmesiyle zor şartlar geçiren Afganlılar kendilerine uzatılacak yardım elini bekliyor. BU BEBEK BU HAYATA DAYANAMAZ! Çaresiz kardeşlere evini kiralık olarak açanOsman Aras; “Bu kardeşler bebekle birlikte parkta kalmışlar. Başka bir Afganistanlı bunları farketmiş, yanlarına gidip konuşmuş. Tabi onlar da durumlarını anlatıyorlar. Kiralık ev aradılar, bana ulaştılar. Ben de evimi onlara verdim. Maddi durumları hiç yok. Evlerinde hiç eşya yok, bir odaya koyduğumuz halı ve yatağın üzerinde yaşıyorlar. Elimizden gelen yardımı yapmaya çalışıyoruz ama biz de yetersiz kalıyoruz. Havalar fazla soğudu. Bunlar bu soğukları kaldıramazlar. Hele ki küçük çocuk hiç dayanamaz. Türkçe bilmedikleri için buralarda tutunamıyorlar da. Yetkililerden, hayırseverlerimizden bu çaresiz kardeşler ve bebek için yardım bekliyoruz.”diye konuştu. Öte yandan, kimsesiz kardeşleri ziyaret ederek durumları hakkında bilgi alan İHH Yardım Vakfı Manisa Şubesi yetkilileri, yardımda bulunmak isteyen hayırseverleri beklediklerini ifade ettiler.            
Afganistan’da yaşadığı hayatın ve ölüm tehditlerinin ağırlığını taşıyamayan kimsesiz genç kadın, kardeşini ve bebeğini de yanına alarak kurtuluşu ülkeden kaçmakta buldu. 4 ay önce Manisa’ya gelen Afganlıların burada da yaşadığı hayat ise yürek sızlatıyor.
HABER
CANER KILIÇ


Afganistan’da yaşadığı hayatın ve ölüm tehditlerinin ağırlığını taşıyamayan kimsesiz genç kadın, kardeşini ve bebeğini de yanına alarak kurtuluşu ülkeden kaçmakta buldu. 4 ay önce Manisa’ya gelen Afganlıların burada da yaşadığı hayat ise yürek sızlatıyor.



Boşandığı madde bağımlısı eşinin ölüm tehditleri yüzünden Afganistan’dan kaçıp Türkiye’ye gelen genç kadının dramı yürek burkuyor. İddialara göre; yaklaşık 7 yıl önce annesini kaybeden 23 yaşındaki kadın FereshtehSedıqı, annesinin ölümünden sonra Afganistan’dayken babası tarafından kendisinden yaklaşık 20 yaş büyük bir adama verildi. Bir süre sonra madde bağımlısı olduğu iddia edilen eşi tarafından sürekli ağır şekilde darp edilmeye başlanan Afganlı kadın, henüz kucağına yeni aldığı bebeğiyle birlikte baba evinin yolunu tuttu. Aradan çok geçmeden babasını da kaybeden genç kadın, bebeği ve kız kardeşiyle birlikte hayata tutunmaya başladı. Ancak terkedilmeyi hazmedemeyen eski eşi tarafından sürekli ölümle tehdit edildi. Eski eşinin, kendisini öldürüp çocuğunu da alıp gideceği duyumlarını alan Afganlı kadın oğlunu ve kız kardeşini de alarak Afganistan’dan kaçtı, önce İran’a, sonra Türkiye’ye geçti.



AYLARDIR DÖRT DUVAR ARASINDA EŞYASIZLAR
Manisa’ya 4 ay önce gelen FereshtehSedıqı, bebeği ve kardeşi ile beraber parkta sabahlarken, yine bir Afganistanlı tarafından fark edildi. Genç kadın kendisine yardımcı olmaya çalışan bu kişi sayesinde Manisa’nın Şehzadeler ilçesinde kiralık bir ev buldu. Maddi durumları olmayan ve Türkçe bilmedikleri için kendilerini ifade edemeyen kimsesiz kardeşler ve 1 yaşındaki bebek, aylardır eşyasız evde dört duvar arasında yaşıyor. Soğuk havaların da kendisini iyice hissettirmesiyle zor şartlar geçiren Afganlılar kendilerine uzatılacak yardım elini bekliyor.



BU BEBEK BU HAYATA DAYANAMAZ!
Çaresiz kardeşlere evini kiralık olarak açanOsman Aras; “Bu kardeşler bebekle birlikte parkta kalmışlar. Başka bir Afganistanlı bunları farketmiş, yanlarına gidip konuşmuş. Tabi onlar da durumlarını anlatıyorlar. Kiralık ev aradılar, bana ulaştılar. Ben de evimi onlara verdim. Maddi durumları hiç yok. Evlerinde hiç eşya yok, bir odaya koyduğumuz halı ve yatağın üzerinde yaşıyorlar. Elimizden gelen yardımı yapmaya çalışıyoruz ama biz de yetersiz kalıyoruz. Havalar fazla soğudu. Bunlar bu soğukları kaldıramazlar. Hele ki küçük çocuk hiç dayanamaz. Türkçe bilmedikleri için buralarda tutunamıyorlar da. Yetkililerden, hayırseverlerimizden bu çaresiz kardeşler ve bebek için yardım bekliyoruz.”diye konuştu. Öte yandan, kimsesiz kardeşleri ziyaret ederek durumları hakkında bilgi alan İHH Yardım Vakfı Manisa Şubesi yetkilileri, yardımda bulunmak isteyen hayırseverleri beklediklerini ifade ettiler.
 
 
 
 
 
 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.