ALINAN ÖNLEMLER BOŞUNA

ÖZEL HABER (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 25.11.2016 - 10:38, Güncelleme: 25.11.2016 - 10:38
 

ALINAN ÖNLEMLER BOŞUNA

Turgut Özal Mahallesi’nde bulunan Şahin Tepesi yıllardır kayıyor. Mahalle sakinleri için büyük bir tehlike oluşturan tepede, bugüne kadar alınan önlemler yeterli olmadı, Şahin Tepesi’ndeki kaymanın önüne geçilemedi. Şahin tepesi metre metre Turgut Özal Mahallesi’nin üstüne doğru kayıyor.
 Turan Işık Denge Gazetesi konuyu 22 Kasım tarihli sayısında yeniden gündeme getirdi.  Denge’nin, ‘Şahin Tepesi Mahallenin üstüne üstüne geliyor’ başlıklı haberinin ardından İl AFAD  İşleri Müdürlüğü ekipleri tepede yeni bir inceleme daha yaptı. Ekipler tepenin son durumu ile ilgili bir rapor hazırlayacaklarını ve ilgili makamlara göndererek acil önlem alınmasının sağlayacaklarını bildirdi. AFAD ekiplerinin yaptığı inceleme sonucunda istinat duvarının çok yüzeyde yapılmış olduğunu, tonlarca demir kullanılmış olmasına rağmen  kaymayı önleyici hiç  bir tedbirin alınmadığını tespit etti. AFAD ekiplerinin tespitine göre kaymayı önlemenin tek, yolu istinat duvarının kayalık sert zemine yapılması.   Denge Gazetesi 22 Kasım tarihli sayısında yer verdiği, ‘Şahin Tepesi mahallenin üstüne üstüne geliyor’ haberinin ardından harekete geçen İl AFAD işleri ekipleri, araziye giderek yıkılmakta olan istinat duvarı ve çevresinde inceleme yaptı. İnceleme sırasında ekipler bölgede acil önlem alınması gerektiğini duyurdu.   İSTİNAT DUVARI VE ALINAN ÖNLEMLER BOŞUNA  AFAD ekiplerinin yaptığı inceleme sonucunda istinat duvarının çok yüzeyde yapılmış olduğunu, tonlarca demir kullanılmış olmasına rağmen  kaymayı önleyici hiç  bir tedbirin alınmadığını tespit etti. AFAD ekiplerinin tespitine göre kaymayı önlemenin tek yolu istinat duvarının kayalık sert zemine yapılması. Ayrıca üst kısımlara fora kazık çakılması.    ÖNLEM ALINMAZSA KAYMA DEVAM EDECEK AFAD yetkilileri konu hakkında; “yapılan istinat duvarı yeterli değil. Çünkü yukarılarda yapılması gereken ve kaymayı önleyici hiçbir tedbir alınmamış. Kayalık sert zemine girilmediği  için Şahin Tepesi’nde  sürekli kayma oluyor. Şahin Tepesi daha da büyük kütleler halinde aşağı gelebilir.  O nedenle de istinat duvarının zemini daha güçlü yapılmalı. Ayrıca üst kısımlarda önlem alınmalı. Bununla ilgili gerekli raporları acil olarak hazırlayıp ilgili makamlara ileteceğiz. Şu an itibarıyla evlere zararı yok, ancak ileriki yağmurlar da neler gösterir bilemeyiz. İyice incelenmeli. Önlem alınmazsa kayma devam edecek” denildi.    DENGE GAZETESİ’NE TEŞEKKÜR  İl AFAD İşleri Müdürlüğü ekipleri DENGE Gazetesi’ne  Şahin Tepesi’ndeki kaymanın önüne geçilebilmesi için, acil önlem alınmasının  anlatıldığı haber için teşekkür ederek,  yetkili makamların müdahalede geciktiğine vurgu yaptı.  Ekipler tepenin son durumu ile ilgili bir rapor hazırlayacaklarını ve ilgili makamlara göndererek acil önlem alınmasının sağlayacaklarını bildirdi.    
Turgut Özal Mahallesi’nde bulunan Şahin Tepesi yıllardır kayıyor. Mahalle sakinleri için büyük bir tehlike oluşturan tepede, bugüne kadar alınan önlemler yeterli olmadı, Şahin Tepesi’ndeki kaymanın önüne geçilemedi. Şahin tepesi metre metre Turgut Özal Mahallesi’nin üstüne doğru kayıyor.
 Turan Işık
Denge Gazetesi konuyu 22 Kasım tarihli sayısında yeniden gündeme getirdi.  Denge’nin, ‘Şahin Tepesi Mahallenin üstüne üstüne geliyor’ başlıklı haberinin ardından İl AFAD  İşleri Müdürlüğü ekipleri tepede yeni bir inceleme daha yaptı. Ekipler tepenin son durumu ile ilgili bir rapor hazırlayacaklarını ve ilgili makamlara göndererek acil önlem alınmasının sağlayacaklarını bildirdi.
AFAD ekiplerinin yaptığı inceleme sonucunda istinat duvarının çok yüzeyde yapılmış olduğunu, tonlarca demir kullanılmış olmasına rağmen  kaymayı önleyici hiç  bir tedbirin alınmadığını tespit etti. AFAD ekiplerinin tespitine göre kaymayı önlemenin tek, yolu istinat duvarının kayalık sert zemine yapılması.
 
Denge Gazetesi 22 Kasım tarihli sayısında yer verdiği, ‘Şahin Tepesi mahallenin üstüne üstüne geliyor’ haberinin ardından harekete geçen İl AFAD işleri ekipleri, araziye giderek yıkılmakta olan istinat duvarı ve çevresinde inceleme yaptı. İnceleme sırasında ekipler bölgede acil önlem alınması gerektiğini duyurdu.
 
İSTİNAT DUVARI VE ALINAN ÖNLEMLER BOŞUNA
 AFAD ekiplerinin yaptığı inceleme sonucunda istinat duvarının çok yüzeyde yapılmış olduğunu, tonlarca demir kullanılmış olmasına rağmen  kaymayı önleyici hiç  bir tedbirin alınmadığını tespit etti. AFAD ekiplerinin tespitine göre kaymayı önlemenin tek yolu istinat duvarının kayalık sert zemine yapılması. Ayrıca üst kısımlara fora kazık çakılması.
 
 ÖNLEM ALINMAZSA KAYMA DEVAM EDECEK
AFAD yetkilileri konu hakkında; “yapılan istinat duvarı yeterli değil. Çünkü yukarılarda yapılması gereken ve kaymayı önleyici hiçbir tedbir alınmamış. Kayalık sert zemine girilmediği  için Şahin Tepesi’nde  sürekli kayma oluyor. Şahin Tepesi daha da büyük kütleler halinde aşağı gelebilir.  O nedenle de istinat duvarının zemini daha güçlü yapılmalı. Ayrıca üst kısımlarda önlem alınmalı. Bununla ilgili gerekli raporları acil olarak hazırlayıp ilgili makamlara ileteceğiz. Şu an itibarıyla evlere zararı yok, ancak ileriki yağmurlar da neler gösterir bilemeyiz. İyice incelenmeli. Önlem alınmazsa kayma devam edecek” denildi. 
 
DENGE GAZETESİ’NE TEŞEKKÜR
 İl AFAD İşleri Müdürlüğü ekipleri DENGE Gazetesi’ne  Şahin Tepesi’ndeki kaymanın önüne geçilebilmesi için, acil önlem alınmasının  anlatıldığı haber için teşekkür ederek,  yetkili makamların müdahalede geciktiğine vurgu yaptı.  Ekipler tepenin son durumu ile ilgili bir rapor hazırlayacaklarını ve ilgili makamlara göndererek acil önlem alınmasının sağlayacaklarını bildirdi.
 
 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.