ALTIN REKORDAN DÖNDÜ

ÖZEL HABER (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 22.07.2016 - 10:17, Güncelleme: 22.07.2016 - 10:17
 

ALTIN REKORDAN DÖNDÜ

15 Temmuz 2016 tarihinde Türk Silahlı Kuvvetleri içinde bir grup tarafından gerçekleşen darbe girişimi, altın piyasasını çok fazla etkilemedi. Darbe girişiminden sonra Dolar, Altın ve Euro’da cumartesi günü artış oldu. Önceki güne kadar Dolar, Altın ve Euro’da eski haline yakın olmasa da, düşüş yaşandı.
Caner KILIÇ- Altın fiyatları ülkede yaşanan gelişmeler ile yükselişe geçti. Altın fiyatlarının yükselmesi yatırım yapan vatandaşı sürekli fiyatları takip etmeye yöneltti. Peki,  altın fiyatlarında son durum ne oldu?   Çeyrek altın dün itibariyle 215 TL’yi buldu. Manisa Kuyumcular Derneği Başkanı Hüseyin Hasacar, darbe piyasada bir tedirginlik yaşatsa da çok büyük dalgalanmalar yaşanmadığını belirtti. Başkan Hasacar; “İlk tepki fiyatı olarak 15 Temmuz sürecinden sonra altın bizim beklediğimizden daha aşağı bir tepki verdi. Altın zaten TL bazından daha önce 130’lu rakamları görmüştü. Daha sonra Merkez Bankası faiz indiriminden kaynaklı olarak, fiyatlar dün ve bu gün olmak üzere tekrardan yukarıya doğru hareketlendi. Türkiye’de bu kadar karışık olduğu bir süreçte, beklediğimiz kadar çok fazla fiyatlarda bir hareketlenme olmadı. Zaten daha önce altın 130 TL’yi, Dolar ise 3.907’yi görmüştü. O nedenle kaoslu bir ortam yok diye biliyorum.” dedi.   OHAL PİYASAYI ETKİLEMEZ Dün itibariyle uygulamaya konulan Olağanüstü Hal (OHAL) sürecinin ekonomi piyasasını çok fazla etkilemeyeceğini belirten Hasacar; “Türkiye’de Olağanüstü Hal ilan edildi. Sonuçta bu bir sıkıyönetim değil.  OHAL insanların sadece biraz daha dikkatli olması babındadır. Bu durum piyasayı çok fazla etkileyecek bir olay olacağını sanmıyorum” diye konuştu.    
15 Temmuz 2016 tarihinde Türk Silahlı Kuvvetleri içinde bir grup tarafından gerçekleşen darbe girişimi, altın piyasasını çok fazla etkilemedi. Darbe girişiminden sonra Dolar, Altın ve Euro’da cumartesi günü artış oldu. Önceki güne kadar Dolar, Altın ve Euro’da eski haline yakın olmasa da, düşüş yaşandı.
Caner KILIÇ- Altın fiyatları ülkede yaşanan gelişmeler ile yükselişe geçti. Altın fiyatlarının yükselmesi yatırım yapan vatandaşı sürekli fiyatları takip etmeye yöneltti. Peki,  altın fiyatlarında son durum ne oldu?
 
Çeyrek altın dün itibariyle 215 TL’yi buldu. Manisa Kuyumcular Derneği Başkanı Hüseyin Hasacar, darbe piyasada bir tedirginlik yaşatsa da çok büyük dalgalanmalar yaşanmadığını belirtti. Başkan Hasacar; “İlk tepki fiyatı olarak 15 Temmuz sürecinden sonra altın bizim beklediğimizden daha aşağı bir tepki verdi. Altın zaten TL bazından daha önce 130’lu rakamları görmüştü. Daha sonra Merkez Bankası faiz indiriminden kaynaklı olarak, fiyatlar dün ve bu gün olmak üzere tekrardan yukarıya doğru hareketlendi. Türkiye’de bu kadar karışık olduğu bir süreçte, beklediğimiz kadar çok fazla fiyatlarda bir hareketlenme olmadı. Zaten daha önce altın 130 TL’yi, Dolar ise 3.907’yi görmüştü. O nedenle kaoslu bir ortam yok diye biliyorum.” dedi.
 
OHAL PİYASAYI ETKİLEMEZ
Dün itibariyle uygulamaya konulan Olağanüstü Hal (OHAL) sürecinin ekonomi piyasasını çok fazla etkilemeyeceğini belirten Hasacar; “Türkiye’de Olağanüstü Hal ilan edildi. Sonuçta bu bir sıkıyönetim değil.  OHAL insanların sadece biraz daha dikkatli olması babındadır. Bu durum piyasayı çok fazla etkileyecek bir olay olacağını sanmıyorum” diye konuştu.
 
 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.