ANTİKALARA FISILDAYAN ADAM

ÖZEL HABER (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 15.02.2017 - 09:12, Güncelleme: 15.02.2017 - 09:12
 

ANTİKALARA FISILDAYAN ADAM

Manisa’da bir giyim mağazası sahibi, uzun yıllardan beri biriktirdiği antika malzemeler sayesinde, dükkanını adeta müze haline getirdi.
HABER MUSTAFA ATADİL  Manisa’nın Şehzadeler ilçesinde bir giyim mağazası sahibi, uzun yıllar boyunca hobi amaçlı olarak biriktirdiği antika ürünleri şimdilerde dekor amaçlı olarak dükkanında sergilemeye başladı. Çocukluk yıllarından beri eski eşyalara ve antika ürünlere merak duyan 35 yaşındaki mağaza sahibi Mesut Tuna, dükkanına gelen müşterilerin adeta büyülendiğini görmekten mutlu olduğunu söyledi. 20 YILDIR BİRİKTİRİYOR Yaklaşık 20 yıllık bir birikimi gün yüzüne çıkardığını belirten Tuna şöyle konuştu; “20 yıldır moda ve giyim sektöründe hizmet veriyorum. Gerek vitrin gerekse mağaza içerisinde dekor, obje ve konsept işlerine fazla önem veren biriyim. 20 yıldan bu yana nerede bir tarihi değeri olan eşya varsa satın aldım. Yurt dışı seyahatlerimde, ya da yurt içi seyahatlerimde gördüğüm ne kadar antika değerinde bir ürün varsa toplarım. Manisa’da Bit Pazarı benim en uğrak mekanlarımdandır. İstanbul Feriköy’de bulunan Antika Pazarı, İzmir’de bulunan Antika Pazarı sürekli antika satın aldığım yerlerin başında gelir. Mağazamda sergilemeye başladığım bu eşyaları gören müşteriler adeta maziye yolculuk ettiklerini söylüyorlar. Bende onların büyülendiğini görünce çok mutlu oluyorum.” 800 PARÇA ANTİKA ESER VAR Koleksiyonunda Anadolu’da ve Avrupa’da kullanılmış birçok antika eşya bulunduğunu söyleyen Tuna sözlerine şöyle devam etti; “Koleksiyonlarım arasında özellikle sektörümle ilgili birçok antika obje yer alıyor. 800 parça eşyadan oluşan koleksiyonumun içerisinde çok eski zamanlarda kullanılmış terzi malzemeleri, paslanmış makaslar, makaralar, ipler, mezureler, kömürlü ütüler, çengelli iğneler, seyahat valizleri, doktor çantaları, eski tarihlere ait meşrubat şişeleri, üflemeli müzik enstrümanları, kürkler, 2’nci dünya savaşı dönemine ait benzin ve yakıt tankları, Osmanlı, Türk, Fransız, İtalyan ve Yunan ordularında kullanılmış rozetler, miğfer başlıklar, su mataraları gibi birçok askeri ve sivil malzeme var. 16.YY AİT ESERLER MEVCUT Antika koleksiyonumun tarihi yelpazesi ise son 500 yıla ait. 16.yy ait Osmanlı döneminden kalma terzi makası, 18.yy ait kömürlü ütü ve askeri mareşal rütbe rozetleri, sikkeler, paralar, yine 1800’lü yıllara ait İtalyan askeri üniforması ve İsviçre yapımı köstekli saatler elimde mevcut.” İLERİDE SERGİ AÇMAK İSTİYOR Hedefinin ilerleyen yıllarda biriktirdiği bu antika eşyalarla Manisa’da tarihi bir sergi açmak olduğunu kaydeden mağaza sahibi Tuna, son olarak; “ Ben biliyorum ki Manisa’da benim gibi antika eşyaya ve tarihe çok meraklı insan var. İnşallah ilerleyen zamanlarda bu birikimlerimi sayı olarak daha da fazlalaştırıp Manisa’da bir antika sergisi oluştururum. Amacım insanların geçmiş dönemlerde ne şartlarda hangi malzemeleri kullanarak hayatlarını ne şekilde idame ettirdiklerini günümüz insanlarına göstermek.” diye konuştu.  
Manisa’da bir giyim mağazası sahibi, uzun yıllardan beri biriktirdiği antika malzemeler sayesinde, dükkanını adeta müze haline getirdi.
HABER
MUSTAFA ATADİL 

Manisa’nın Şehzadeler ilçesinde bir giyim mağazası sahibi, uzun yıllar boyunca hobi amaçlı olarak biriktirdiği antika ürünleri şimdilerde dekor amaçlı olarak dükkanında sergilemeye başladı. Çocukluk yıllarından beri eski eşyalara ve antika ürünlere merak duyan 35 yaşındaki mağaza sahibi Mesut Tuna, dükkanına gelen müşterilerin adeta büyülendiğini görmekten mutlu olduğunu söyledi.


20 YILDIR BİRİKTİRİYOR
Yaklaşık 20 yıllık bir birikimi gün yüzüne çıkardığını belirten Tuna şöyle konuştu; “20 yıldır moda ve giyim sektöründe hizmet veriyorum. Gerek vitrin gerekse mağaza içerisinde dekor, obje ve konsept işlerine fazla önem veren biriyim. 20 yıldan bu yana nerede bir tarihi değeri olan eşya varsa satın aldım. Yurt dışı seyahatlerimde, ya da yurt içi seyahatlerimde gördüğüm ne kadar antika değerinde bir ürün varsa toplarım. Manisa’da Bit Pazarı benim en uğrak mekanlarımdandır. İstanbul Feriköy’de bulunan Antika Pazarı, İzmir’de bulunan Antika Pazarı sürekli antika satın aldığım yerlerin başında gelir. Mağazamda sergilemeye başladığım bu eşyaları gören müşteriler adeta maziye yolculuk ettiklerini söylüyorlar. Bende onların büyülendiğini görünce çok mutlu oluyorum.”



800 PARÇA ANTİKA ESER VAR
Koleksiyonunda Anadolu’da ve Avrupa’da kullanılmış birçok antika eşya bulunduğunu söyleyen Tuna sözlerine şöyle devam etti; “Koleksiyonlarım arasında özellikle sektörümle ilgili birçok antika obje yer alıyor. 800 parça eşyadan oluşan koleksiyonumun içerisinde çok eski zamanlarda kullanılmış terzi malzemeleri, paslanmış makaslar, makaralar, ipler, mezureler, kömürlü ütüler, çengelli iğneler, seyahat valizleri, doktor çantaları, eski tarihlere ait meşrubat şişeleri, üflemeli müzik enstrümanları, kürkler, 2’nci dünya savaşı dönemine ait benzin ve yakıt tankları, Osmanlı, Türk, Fransız, İtalyan ve Yunan ordularında kullanılmış rozetler, miğfer başlıklar, su mataraları gibi birçok askeri ve sivil malzeme var.



16.YY AİT ESERLER MEVCUT
Antika koleksiyonumun tarihi yelpazesi ise son 500 yıla ait. 16.yy ait Osmanlı döneminden kalma terzi makası, 18.yy ait kömürlü ütü ve askeri mareşal rütbe rozetleri, sikkeler, paralar, yine 1800’lü yıllara ait İtalyan askeri üniforması ve İsviçre yapımı köstekli saatler elimde mevcut.”

İLERİDE SERGİ AÇMAK İSTİYOR
Hedefinin ilerleyen yıllarda biriktirdiği bu antika eşyalarla Manisa’da tarihi bir sergi açmak olduğunu kaydeden mağaza sahibi Tuna, son olarak; “ Ben biliyorum ki Manisa’da benim gibi antika eşyaya ve tarihe çok meraklı insan var. İnşallah ilerleyen zamanlarda bu birikimlerimi sayı olarak daha da fazlalaştırıp Manisa’da bir antika sergisi oluştururum. Amacım insanların geçmiş dönemlerde ne şartlarda hangi malzemeleri kullanarak hayatlarını ne şekilde idame ettirdiklerini günümüz insanlarına göstermek.” diye konuştu.
 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.