BAYRAM SONRASI HASTANELER DOLDU TAŞTI

ÖZEL HABER (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 31.08.2018 - 06:53, Güncelleme: 31.08.2018 - 06:53
 

BAYRAM SONRASI HASTANELER DOLDU TAŞTI

Kurban Bayramı tatilinde hastanelerin acil bölümlerinde yaşanan yoğunluk ardından tatil sonrası Manisa’daki hastaneler doldu taştı.  Bayramda artan et tüketimi ve kurban kesimi sırasında yaşanan kazalar sonucu en çok dahiliye ve ortopedi bölümlerine başvurulduğu gözlemlendi. 9 günlük tatil boyunca toplamda 46 Bin 493 hasta acil başvururken ilk mesai günü yaklaşık 20 bin 900 hasta muayene olmak için Manisa merkezde bulunan hastanelere başvuru yaptı.
–Özlem ŞAHİN ÖZEL 9 günlük Kurban Bayramı ardından Manisa’daki hastanelerde büyük bir yoğunluk yaşandığı gözlemlendi. 18 Ağustos’ta başlayan 27 Ağustos’ta sone eren tatil boyunca da hastanelerde acil servislerin yoğun bir şekilde çalışması ardından ilk mesai günü de poliklinikler doldu taştı. Manisa İl Sağlık Müdürlüğü tarafından açıklanan bilgiye göre 9 günlük tatil süresi boyunca Manisa merkezdeki hastanelere acil bölümüne toplamda 46 Bin 493 hasta başvururken 1. Mesai günü ise 4 bin 458 hastanın acile başvurdu. Polikliniklere ise ilk mesai gününde yaklaşık 20 bin 900 hasta muayene olmak için başvurdu. Bayram sonrası özellikle dahiliye ve ortopedi bölümüne başvurular yapıldığını kaydeden Merkezefendi Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı Uzman Doktor Vesile Tuba Balaban Eraz,  hastanelerinde yaşanan yoğunluk hakkında bilgiler verdi. İLK GÜN 4 BİN 500 HASTA BAŞVURDU Bayram sonrasındaki ilk haftada gözle görülür bir yoğunluk yaşandığını belirten Başhekim Yardımcısı Vesile Tuba Balaban Eraz, hastaların en çok da artan et tüketimi ve kurban kesiminde yaşanan kazalar sonucu oluşan şikayetlerle kendilerine başvurduklarını kaydetti. Eraz, “Bayram boyunca acil servisimizde toplam 11.381 hasta tedavi edildi. Tatilin sona ermesiyle birlikte mesai ilk günü olan 27 Ağustos’ta hastane polikliniğinde yaklaşık 4 bin 500 hasta başvurdu. Özellikle dahiliye ve ortopedi polikliniklerinde başvuru sayısında artış yaşandığı gözlemlendi. Bu artışın nedeni olarak Kurban Bayramı ile beraber artan et tüketimi ve kurban kesimi sırasında yaşanan kazalarla açıklanabilir.” dedi. OLAĞANÜSTÜ BAŞVURUYA RAĞMEN HİZMET AKSAMADI Hastanede normalin üstünde olan başvuru sayısına rağmen hizmet açısından hiçbir sıkıntı yaşamadıklarını kaydeden Merkezefendi Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcı Vesile Tuba Balaban Eraz, “ Tüm sağlık personellerimize gayretli çalışmalarından ve özverilerinden dolayı hastane yönetimi olarak teşekkür ediyoruz” diye konuştu.
Kurban Bayramı tatilinde hastanelerin acil bölümlerinde yaşanan yoğunluk ardından tatil sonrası Manisa’daki hastaneler doldu taştı.  Bayramda artan et tüketimi ve kurban kesimi sırasında yaşanan kazalar sonucu en çok dahiliye ve ortopedi bölümlerine başvurulduğu gözlemlendi. 9 günlük tatil boyunca toplamda 46 Bin 493 hasta acil başvururken ilk mesai günü yaklaşık 20 bin 900 hasta muayene olmak için Manisa merkezde bulunan hastanelere başvuru yaptı.
–Özlem ŞAHİN ÖZEL

9 günlük Kurban Bayramı ardından Manisa’daki hastanelerde büyük bir yoğunluk yaşandığı gözlemlendi. 18 Ağustos’ta başlayan 27 Ağustos’ta sone eren tatil boyunca da hastanelerde acil servislerin yoğun bir şekilde çalışması ardından ilk mesai günü de poliklinikler doldu taştı. Manisa İl Sağlık Müdürlüğü tarafından açıklanan bilgiye göre 9 günlük tatil süresi boyunca Manisa merkezdeki hastanelere acil bölümüne toplamda 46 Bin 493 hasta başvururken 1. Mesai günü ise 4 bin 458 hastanın acile başvurdu. Polikliniklere ise ilk mesai gününde yaklaşık 20 bin 900 hasta muayene olmak için başvurdu. Bayram sonrası özellikle dahiliye ve ortopedi bölümüne başvurular yapıldığını kaydeden Merkezefendi Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı Uzman Doktor Vesile Tuba Balaban Eraz,  hastanelerinde yaşanan yoğunluk hakkında bilgiler verdi.
İLK GÜN 4 BİN 500 HASTA BAŞVURDU
Bayram sonrasındaki ilk haftada gözle görülür bir yoğunluk yaşandığını belirten Başhekim Yardımcısı Vesile Tuba Balaban Eraz, hastaların en çok da artan et tüketimi ve kurban kesiminde yaşanan kazalar sonucu oluşan şikayetlerle kendilerine başvurduklarını kaydetti. Eraz, “Bayram boyunca acil servisimizde toplam 11.381 hasta tedavi edildi. Tatilin sona ermesiyle birlikte mesai ilk günü olan 27 Ağustos’ta hastane polikliniğinde yaklaşık 4 bin 500 hasta başvurdu. Özellikle dahiliye ve ortopedi polikliniklerinde başvuru sayısında artış yaşandığı gözlemlendi. Bu artışın nedeni olarak Kurban Bayramı ile beraber artan et tüketimi ve kurban kesimi sırasında yaşanan kazalarla açıklanabilir.” dedi.
OLAĞANÜSTÜ BAŞVURUYA RAĞMEN HİZMET AKSAMADI
Hastanede normalin üstünde olan başvuru sayısına rağmen hizmet açısından hiçbir sıkıntı yaşamadıklarını kaydeden Merkezefendi Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcı Vesile Tuba Balaban Eraz, “ Tüm sağlık personellerimize gayretli çalışmalarından ve özverilerinden dolayı hastane yönetimi olarak teşekkür ediyoruz” diye konuştu.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.