BEY DEYİRMEN PROJESİNDE HUMMALI ÇALIŞMA

ÖZEL HABER (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 11.07.2018 - 07:37, Güncelleme: 11.07.2018 - 07:37
 

BEY DEYİRMEN PROJESİNDE HUMMALI ÇALIŞMA

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü’nün, Manisa’nın Yunusemre ilçesinde yaptığı Beydeğirmen Göleti’nde havza açma ve aks çalışmaları hummalı şekilde sürdürülüyor.
HABER TURAN IŞIK Orman ve Su İşleri Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından, 2015 yılında Manisa’da çalışmaları başlatılan Yunusemre Beydere Göleti ve Sulaması Projesi’nde havza çalışmaları nihayet başlatıldı. Şamar ve Yağcılar Mahallesi arasındaki Kızıl Dere üzerine yapılacak olan göletin inşaat sahasında açıklamalarda bulunan Şamar Mahalle Muhtarı Mehmet Kara “Bu göletin yapılması için uzun süredir uğraşıyorduk.Yağcılar, Şamar, Sarınasuflar, Telekler, Beydere muhtarları olarak girişimlerde bulunduk. Dönemin Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’na kendi ellerimizle dilekçeleri verdik. Bakanımız da duyarlılığını göstererek bu göletin yapılması için çalışmaları hızlandırdı. 2017 yılı sonlarına doğru çalışmalar başladı. Kışın ara verilmişti, şimdi ise yoğun  çalışma var” dedi. BÜYÜK BİR YÜKTEN KURTULACAĞIZ Yağcılar Mahallesi sakinlerinden Osman Yağcılar ise şu sözlere yer verdi; “Çiftçiler olarak büyük yükün altından kurtulmuş olacağız. Artık damlama sulama ile arazilerimiz sulanacak. Böylelikle başta akaryakıttan kurtulacağız. Maddi olarak önemli kazancımız olacak. Sulaması yapılamayan araziler, sulanarak verimli hale getirilecek” dedi. GÖLETTEN 540 BİN METREKÜP İÇME SUYU TEMİN EDİLECEK Orman ve Su İşleri Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü Manisa’da tesis edeceği Yunusemre Beydeğirmeni Göleti ve Sulaması tamamlanmasıyla, yılda toplam 3 bin 200 dekar zirai saha sulanacak ve 540 bin metreküp içme suyu temin edilecek.   MİLLİ GELİRE YILDA 517 BİN TL KATKI Bölgede tesis edilecek göletteki su basınçlı boru sistemi ile zirai arazilere nakledilecek. Yunusemre Beydeğirmeni Göleti ve Sulaması tamamlandığında, Projenin milli gelire katkısı ise yılda 517 bin TL olacak. Kızıl Dere üzerine yapılacak Yunusemre Beydere Göleti ve Sulaması Projesi ile brüt 520 dekar zirai sahanın su problemi çözülecek. Ayrıca projeyle Manisa Yağcılar Mahallesi ve Celal Bayar Üniversitesi’ne yılda 540 bin metreküp içme-kullanma suyu sağlanacak
Orman ve Su İşleri Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü’nün, Manisa’nın Yunusemre ilçesinde yaptığı Beydeğirmen Göleti’nde havza açma ve aks çalışmaları hummalı şekilde sürdürülüyor.

HABER
TURAN IŞIK


Orman ve Su İşleri Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından, 2015 yılında Manisa’da çalışmaları başlatılan Yunusemre Beydere Göleti ve Sulaması Projesi’nde havza çalışmaları nihayet başlatıldı. Şamar ve Yağcılar Mahallesi arasındaki Kızıl Dere üzerine yapılacak olan göletin inşaat sahasında açıklamalarda bulunan Şamar Mahalle Muhtarı Mehmet Kara “Bu göletin yapılması için uzun süredir uğraşıyorduk.Yağcılar, Şamar, Sarınasuflar, Telekler, Beydere muhtarları olarak girişimlerde bulunduk. Dönemin Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’na kendi ellerimizle dilekçeleri verdik. Bakanımız da duyarlılığını göstererek bu göletin yapılması için çalışmaları hızlandırdı. 2017 yılı sonlarına doğru çalışmalar başladı. Kışın ara verilmişti, şimdi ise yoğun  çalışma var” dedi.


BÜYÜK BİR YÜKTEN KURTULACAĞIZ
Yağcılar Mahallesi sakinlerinden Osman Yağcılar ise şu sözlere yer verdi; “Çiftçiler olarak büyük yükün altından kurtulmuş olacağız. Artık damlama sulama ile arazilerimiz sulanacak. Böylelikle başta akaryakıttan kurtulacağız. Maddi olarak önemli kazancımız olacak. Sulaması yapılamayan araziler, sulanarak verimli hale getirilecek” dedi.

GÖLETTEN 540 BİN METREKÜP İÇME SUYU TEMİN EDİLECEK
Orman ve Su İşleri Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü Manisa’da tesis edeceği Yunusemre Beydeğirmeni Göleti ve Sulaması tamamlanmasıyla, yılda toplam 3 bin 200 dekar zirai saha sulanacak ve 540 bin metreküp içme suyu temin edilecek.

 
MİLLİ GELİRE YILDA 517 BİN TL KATKI
Bölgede tesis edilecek göletteki su basınçlı boru sistemi ile zirai arazilere nakledilecek. Yunusemre Beydeğirmeni Göleti ve Sulaması tamamlandığında, Projenin milli gelire katkısı ise yılda 517 bin TL olacak. Kızıl Dere üzerine yapılacak Yunusemre Beydere Göleti ve Sulaması Projesi ile brüt 520 dekar zirai sahanın su problemi çözülecek. Ayrıca projeyle Manisa Yağcılar Mahallesi ve Celal Bayar Üniversitesi’ne yılda 540 bin metreküp içme-kullanma suyu sağlanacak

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.