BEYAZFİL SUSUZ BIRAKILDI

ÖZEL HABER (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 18.08.2016 - 12:25, Güncelleme: 18.08.2016 - 12:25
 

BEYAZFİL SUSUZ BIRAKILDI

Beyazfil esnafının çilesi her gecen gün devam ediyor. Geçtiğimiz aylarda mahkemeye taşınan yüzde 500’e varan yüksek kira zamları sonrası beklenmedik sonuçla karşılaşan esnafların şimdi de suları kesildi.
Caner KILIÇ- Manisa’da 2014 yılında 30 milyon 450 bin liraya satılan şehrin simge eserlerinden 50 yıllık Beyazfil binası yeniden şehrin gündemine geldi. Beyazfil binasında hizmet veren Sosyal Güvenlik Kurumu’nun (SGK) yeni hizmet binasına taşınması ile geriye kalan esnafın suyu kesildi. Sabahın erken saatlerinde işyerlerini açan esnaflar şok yaşadı. Sularının kesildiğini fark edenler çare aramaya koştu. Suların kesilmesi, lokanta, çay ocağı, pastane gibi işyerlerini kazançtan etti. Şoku üstünden atamayan esnaflar ise tepkilerini dile getirdi.   GEÇTİĞİMİZ AYLARDA YİNE ŞOK YAŞADILAR Beyazfil binası satıldıktan sonra esnaflara uygulanan yüzde 500’e varan yüksek kira zamları mahkemeye taşınmıştı. Devam eden 19 aylık süreçte Beyazfil esnafı büyük bir şok yaşamıştı. Esnaflardan edinilen bilgilere göre, mahkeme sonrası, bazı esnaflara yüzde 100 kira zammı uygulanmıştı. Bunun yanı sıra yapılan zamma geçen 19 ay da dahil edilmişti. Yani böylelikle mahkeme sürecini bekleyip Beyazfil’i boşaltmayan bazı esnaflar bundan sonra uygulanacak olan yüzde 100 kira zammının yanı sıra ortalama 70-80 Bin TL geriye dönük kira ödemek zorunda kalmıştı.   30 ESNAF TEL TEL DÖKÜLÜYOR Manisa’nın simgesi haline gelen Beyazfil binasının satılmasından sonra, işletmeler bir bir bavulunu eline almıştı. Beyazfil satılmadan önce 30’un üzerinde bulunan işletme sayısı geçen yaklaşık 19 aylık zaman diliminde, tahliye için açılmış davalar sonrası 14’e düşmüştü. Son mahkeme kararından sonra büyük bir şok yaşayan bazı esnaflar da Beyazfil’i boşaltma kararı almıştı.  
Beyazfil esnafının çilesi her gecen gün devam ediyor. Geçtiğimiz aylarda mahkemeye taşınan yüzde 500’e varan yüksek kira zamları sonrası beklenmedik sonuçla karşılaşan esnafların şimdi de suları kesildi.
Caner KILIÇ- Manisa’da 2014 yılında 30 milyon 450 bin liraya satılan şehrin simge eserlerinden 50 yıllık Beyazfil binası yeniden şehrin gündemine geldi. Beyazfil binasında hizmet veren Sosyal Güvenlik Kurumu’nun (SGK) yeni hizmet binasına taşınması ile geriye kalan esnafın suyu kesildi. Sabahın erken saatlerinde işyerlerini açan esnaflar şok yaşadı. Sularının kesildiğini fark edenler çare aramaya koştu. Suların kesilmesi, lokanta, çay ocağı, pastane gibi işyerlerini kazançtan etti. Şoku üstünden atamayan esnaflar ise tepkilerini dile getirdi.
 
GEÇTİĞİMİZ AYLARDA YİNE ŞOK YAŞADILAR
Beyazfil binası satıldıktan sonra esnaflara uygulanan yüzde 500’e varan yüksek kira zamları mahkemeye taşınmıştı. Devam eden 19 aylık süreçte Beyazfil esnafı büyük bir şok yaşamıştı. Esnaflardan edinilen bilgilere göre, mahkeme sonrası, bazı esnaflara yüzde 100 kira zammı uygulanmıştı. Bunun yanı sıra yapılan zamma geçen 19 ay da dahil edilmişti. Yani böylelikle mahkeme sürecini bekleyip Beyazfil’i boşaltmayan bazı esnaflar bundan sonra uygulanacak olan yüzde 100 kira zammının yanı sıra ortalama 70-80 Bin TL geriye dönük kira ödemek zorunda kalmıştı.
 
30 ESNAF TEL TEL DÖKÜLÜYOR
Manisa’nın simgesi haline gelen Beyazfil binasının satılmasından sonra, işletmeler bir bir bavulunu eline almıştı. Beyazfil satılmadan önce 30’un üzerinde bulunan işletme sayısı geçen yaklaşık 19 aylık zaman diliminde, tahliye için açılmış davalar sonrası 14’e düşmüştü. Son mahkeme kararından sonra büyük bir şok yaşayan bazı esnaflar da Beyazfil’i boşaltma kararı almıştı.
 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.