“BEYAZFİL YIKILMASIN” DİYE 1 AYDA 4 BİNE YAKIN İMZA

ÖZEL HABER (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 23.04.2018 - 11:46, Güncelleme: 23.04.2018 - 11:46
 

“BEYAZFİL YIKILMASIN” DİYE 1 AYDA 4 BİNE YAKIN İMZA

“Beyazfil Yıkılmasın” imza kampanyası kapsamında 1 ayda 10’uncu kez kurulan standa4 bine yakın imza toplandı. Kampanyaya Manisalı vatandaşın ilgisi büyük oldu.
Bir süre önce kurulan Beyazfil Yıkılmasın Platformu’nun üyeleri, Beyazfil binası önünde 1 aydır 10’uncu kez stantaçtı. Standa gelen vatandaşlar “Beyazfil Yıkılımasın” diye 1 ayda 4 bine yakın imza attı. Konuyla ilgili Beyazfil Yıkılmasın Plartform üyesi Semiha Hasgör; “1 ay içerisinde 10 gün stant açtık, 4 bine yaklaştı imza sayımız. Beyazfil’in yıkılma ihtimalini unutturmamak ve insanları bu konuda mücadeleye çağırmak için biz yine sürekli, bu dava sonuçlanıncaya kadar uygun olduğumuz günlerde bu standı açmaya devam edeceğiz. İnsanların kampanyamıza ilgisi büyük.” dedi. ŞİMDİYE KADAR RESTORE EDİLİP HALKA KULLANIMA AÇILIRDI Beyazfil’i şimdiki yıpranmış haliyle kendilerinin de istemediklerini ama Manisa’nın bir değeri olduğu için; yıkmak yerine restore etmek gerektiğini belirten Hasgör; “Bina satılırken tescilliydi. 3 yıl boyunca tescilinin kaldırılması için çalışıldı. 3 yıl tescilini kaldırmakla uğraşmak yerine binanın restore edilip şuanda kullanıma sokulması gerekiyordu ama yapılmadı. Beyazfil kaderine terk edilmiş gibi bir şey oldu. Bizde bir an önce tescilinin kaldırılması kararının iptal edilmesi ve restore edilip halka kullanıma açılmasını istiyoruz.” diye konuştu. Beyazfil Yıkılmasın Platformu’nun bir diğer üyesi Zuhal Güneş, imza kampanyasına olan ilgiyi şöyle ifade etti; “İnsanların tarihlerine burada sahip çıkıyorlar. Biz onları cesaretlendiriyoruz. Onlarda bize destek veriyor.”     Gün boyu Beyazfil önünden geçerken standa imza veren vatandaşlarda Beyazfil hakkında görüşlerini aktardı. “ANILARIMIZI YIKMASINLAR” Hasan Bal;“Biz küçükken harçlıklarımızı toplardık, Beyazfil’e sinemaya gelirdik. Bu bina bizim çocukluğumuzun hatırası.Yetkililere rica ediyorum bizim anılarımızı yıkmasınlar. Bu bina restore edilsin, yine halka kazandırılsın.” “TARİHİ ESER GİBİ” Atilla Kurt; “Beyazfil çok eski bir yapıt. Tarihi eser gibi. Burayı neden yıkıyorlar bilmiyoruz.Yıkılmasın.” İMZA ATANLAR ARASINDA ÇOKÇA GENÇ DE VAR Beyazfil yıkılmasın diye imza atanlar, sadece eski anıları olduğu için yaşlılar olmuyor. Standa uğrayarak imza atanlar arasında çokça genç de var. İmza atmak için gelen gençlerden biri olan Serhat Çetin “Ben burayıseviyorum. Doğduğumdan beri burası var. Bizim buluşma noktamız burası. Mesela,kızlarla buluşurken Beyazfil’in önündeyim diyorum, buraya geliyorlar.” dedi.    
“Beyazfil Yıkılmasın” imza kampanyası kapsamında 1 ayda 10’uncu kez kurulan standa4 bine yakın imza toplandı. Kampanyaya Manisalı vatandaşın ilgisi büyük oldu.
Bir süre önce kurulan Beyazfil Yıkılmasın Platformu’nun üyeleri, Beyazfil binası önünde 1 aydır 10’uncu kez stantaçtı. Standa gelen vatandaşlar “Beyazfil Yıkılımasın” diye 1 ayda 4 bine yakın imza attı. Konuyla ilgili Beyazfil Yıkılmasın Plartform üyesi Semiha Hasgör; “1 ay içerisinde 10 gün stant açtık, 4 bine yaklaştı imza sayımız. Beyazfil’in yıkılma ihtimalini unutturmamak ve insanları bu konuda mücadeleye çağırmak için biz yine sürekli, bu dava sonuçlanıncaya kadar uygun olduğumuz günlerde bu standı açmaya devam edeceğiz. İnsanların kampanyamıza ilgisi büyük.” dedi.

ŞİMDİYE KADAR RESTORE EDİLİP HALKA KULLANIMA AÇILIRDI
Beyazfil’i şimdiki yıpranmış haliyle kendilerinin de istemediklerini ama Manisa’nın bir değeri olduğu için; yıkmak yerine restore etmek gerektiğini belirten Hasgör; “Bina satılırken tescilliydi. 3 yıl boyunca tescilinin kaldırılması için çalışıldı. 3 yıl tescilini kaldırmakla uğraşmak yerine binanın restore edilip şuanda kullanıma sokulması gerekiyordu ama yapılmadı. Beyazfil kaderine terk edilmiş gibi bir şey oldu. Bizde bir an önce tescilinin kaldırılması kararının iptal edilmesi ve restore edilip halka kullanıma açılmasını istiyoruz.” diye konuştu. Beyazfil Yıkılmasın Platformu’nun bir diğer üyesi Zuhal Güneş, imza kampanyasına olan ilgiyi şöyle ifade etti; “İnsanların tarihlerine burada sahip çıkıyorlar. Biz onları cesaretlendiriyoruz. Onlarda bize destek veriyor.”
 
 
Gün boyu Beyazfil önünden geçerken standa imza veren vatandaşlarda Beyazfil hakkında görüşlerini aktardı.



“ANILARIMIZI YIKMASINLAR”
Hasan Bal;“Biz küçükken harçlıklarımızı toplardık, Beyazfil’e sinemaya gelirdik. Bu bina bizim çocukluğumuzun hatırası.Yetkililere rica ediyorum bizim anılarımızı yıkmasınlar. Bu bina restore edilsin, yine halka kazandırılsın.”



“TARİHİ ESER GİBİ”
Atilla Kurt; “Beyazfil çok eski bir yapıt. Tarihi eser gibi. Burayı neden yıkıyorlar bilmiyoruz.Yıkılmasın.”



İMZA ATANLAR ARASINDA ÇOKÇA GENÇ DE VAR
Beyazfil yıkılmasın diye imza atanlar, sadece eski anıları olduğu için yaşlılar olmuyor. Standa uğrayarak imza atanlar arasında çokça genç de var. İmza atmak için gelen gençlerden biri olan Serhat Çetin “Ben burayıseviyorum. Doğduğumdan beri burası var. Bizim buluşma noktamız burası. Mesela,kızlarla buluşurken Beyazfil’in önündeyim diyorum, buraya geliyorlar.” dedi.
 
 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (1 )

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
.
(24.04.2018 13:18 - #977)
Hatirdir cokmu lazim gerekli orta yerde duran taş yıgıni estetik yok içi zaten berbat bence biran evvel yikilsin yerine guzel bi proje yapilsin
Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
(0) (0)
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.