BOŞ BULDULAR YAĞMALIYORLAR

ÖZEL HABER (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 10.11.2016 - 10:08, Güncelleme: 10.11.2016 - 10:08
 

BOŞ BULDULAR YAĞMALIYORLAR

Şehzadeler İlçesi İshak Çelebi Mahallesinde bulunan Tarihi Darphanenin ahşap kapılarından sonra demir kapılarını da çaldılar.
Şehzadeler İlçesi İshak Çelebi Mahallesinde bulunan Tarihi Darphane, kimliği belirsiz kişi veya kişilerce yağmalanmaya devam ediyor. Şehzadeler Belediyesi tarafından yüklü miktarda para harcanıp, yenileme yapılarak aslına uygun hale getirilen Tarihi Darphane ilgisiz ve bakımsız kalınca kaderine terk edildi. Önce içerisini tahrip ettiler, tüm elektrik tesisatlarını söktüler, camlarını kırdılar, içerisinde ateşler yaktılar, ahşap kapılarını çaldılar, bunlar yetmiyormuş gibi şimdi de demir kapılarını tek tek sökerek götürdüler.   DENGE SÜREKLİ GÜNDEME GETİRDİ Tarihi Darphaneye yapılan saldırı, gazetemiz tarafından gündeme getirilerek, başta ilgili belediye olmak üzere ilgili kurumların önlem almaları ve bu tarihi eserin ayakta kalması için kullanılır duruma tutulması konusunda defalarca çağrı yapılmıştı. Ancak milyarlar harcanarak yapılan bu tarihi eserle ilgilenilmediği için, bugünkü durumunu görenlerin içini sızlatıyor. İçler acısı durumu gören vatandaşlar kendilerini “Yazıklar olsun! Geçmişimize sahip çıkamıyoruz.” demekten de alıkoyamıyor.    
Şehzadeler İlçesi İshak Çelebi Mahallesinde bulunan Tarihi Darphanenin ahşap kapılarından sonra demir kapılarını da çaldılar.
Şehzadeler İlçesi İshak Çelebi Mahallesinde bulunan Tarihi Darphane, kimliği belirsiz kişi veya kişilerce yağmalanmaya devam ediyor. Şehzadeler Belediyesi tarafından yüklü miktarda para harcanıp, yenileme yapılarak aslına uygun hale getirilen Tarihi Darphane ilgisiz ve bakımsız kalınca kaderine terk edildi. Önce içerisini tahrip ettiler, tüm elektrik tesisatlarını söktüler, camlarını kırdılar, içerisinde ateşler yaktılar, ahşap kapılarını çaldılar, bunlar yetmiyormuş gibi şimdi de demir kapılarını tek tek sökerek götürdüler.
 
DENGE SÜREKLİ GÜNDEME GETİRDİ
Tarihi Darphaneye yapılan saldırı, gazetemiz tarafından gündeme getirilerek, başta ilgili belediye olmak üzere ilgili kurumların önlem almaları ve bu tarihi eserin ayakta kalması için kullanılır duruma tutulması konusunda defalarca çağrı yapılmıştı. Ancak milyarlar harcanarak yapılan bu tarihi eserle ilgilenilmediği için, bugünkü durumunu görenlerin içini sızlatıyor. İçler acısı durumu gören vatandaşlar kendilerini “Yazıklar olsun! Geçmişimize sahip çıkamıyoruz.” demekten de alıkoyamıyor.  
 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.