BÖYLE YIKIM GÖRÜLMEDİ

ÖZEL HABER (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 28.08.2018 - 09:48, Güncelleme: 28.08.2018 - 09:48
 

BÖYLE YIKIM GÖRÜLMEDİ

Manisa’da bulunan eski polis lojmanlarının yıkımına başlandı. 9 günlük Kurban Bayramı dönüşü sonrası evlerinin yakınındaki yıkım manzarasıyla karşılaşan vatandaşlar,  can ve mal güvenliği için korkuya kapıldılar. Çevre sakinleri “yıkıma binanın aşağı kısmından başladılar, ev başımıza yıkılacak” diye şikayette bulundular.
–Özlem ŞAHİN ÖZEL Manisa Ticaret Lisesi civarında bulunan eski polis lojmanlarının yıkımına geçtiğimiz günlerde başlandı. Yıkımın başlamasıyla çevre binalarda yaşayan mahalle sakinleri, oluşan toz, duman ve gürültüden şikayet ederken diğer yandan da yıkılan binanın herhangi bir durumda kendi üstlerine yıkılmasından korktuklarını belirterek gazetemize ulaştılar. 9 günlük Kurban Bayram tatili dönüşü yıkım manzarasıyla karşılaşan çevre sakinleri, yıkım yapan ekibin gerekli güvenlik önlemlerini almadıklarını iddia etti. Yıkıma binanın alt kısmından başlanıldığını, bu yüzden can ve mal kaybı oluşması ihtimalinin doğduğunu ve endişeye kapıldıklarını söyleyen mahalleliler, gerekli önlemlerin alınmasını için yetkililere seslendi. “HER AN EVİMİZ BAŞIMIZA YIKILACAK KORKUSUYLA YAŞIYORUZ” Yıkılan binanın çevresinde yaşayan bir mahalleli, her an evleri başlarına yıkılacak korkusu içinde olduklarını dile getirerek, “ Yıkıma binanın aşağı kısmından başlandı. Can ve mal kaybımız yok. Tozu toprağı geçtim de ya bu bina bizim üstümüze yıkılırsa. O zaman bunun hesabını kim verecek. Kaç gündür her an evimiz başımıza yıkılacak korkusuyla yaşıyoruz. Bu zamanda böyle bir şey olabilir mi? Yetkililere sesleniyorum. Bu işe bir çare bulsunlar.” dedi. “NEYE UĞRADIĞIMIZI ŞAŞIRDIK” Bir başka mahalle sakini ise “Kurban Bayramı için tatile gitmiştik. Dönüşte bu manzarayla karşılaşınca neye uğradığımızı şaşırdık. Çocuklarımız, canımız ve evimiz için endişeleniyoruz. Bir an önce bu yıkımın daha doğru yapılması için harekete geçilmeli” diye konuştu. “ZARAR GÖRECEK BİR BİNA OLUŞUM YOK” Yıkımı gerçekleştiren firmanın sahibi Haşim Angi ise vatandaşlarda oluşan korkunun gereksiz olduğunu dile getirerek, yıkım esnasında oluşabilecek tüm handikaplara karşı gerekli bütün önlemleri aldıklarını söyledi. Haşim Angi, yaptıkları yıkım şeklini; “Bu çevrede zarar görecek bir bina yok. Vatandaşlarımızdan sadece yoldan geçerken dikkatli olmalarını istiyoruz.  Yıkıma mecburen binanın aşağı kısmından başlamak zorundayız. Eğer üstten yıkıma başlarsak, yıkılan binanın sağa, sola yan kısımlara doğru yıkılma ihtimali yüzde 90. Oysa alt kısımdan yıkmaya başladığımız zaman, en azından üstteki kütle aşağıya çökecektir. Yani vatandaşların şikayet ettiği gibi alttan başlamasaydık ta üstten başlasaydık bu bina çevredeki binalara zarar verirdi.” sözleriyle savundu.  
Manisa’da bulunan eski polis lojmanlarının yıkımına başlandı. 9 günlük Kurban Bayramı dönüşü sonrası evlerinin yakınındaki yıkım manzarasıyla karşılaşan vatandaşlar,  can ve mal güvenliği için korkuya kapıldılar. Çevre sakinleri “yıkıma binanın aşağı kısmından başladılar, ev başımıza yıkılacak” diye şikayette bulundular.
–Özlem ŞAHİN ÖZEL

Manisa Ticaret Lisesi civarında bulunan eski polis lojmanlarının yıkımına geçtiğimiz günlerde başlandı. Yıkımın başlamasıyla çevre binalarda yaşayan mahalle sakinleri, oluşan toz, duman ve gürültüden şikayet ederken diğer yandan da yıkılan binanın herhangi bir durumda kendi üstlerine yıkılmasından korktuklarını belirterek gazetemize ulaştılar. 9 günlük Kurban Bayram tatili dönüşü yıkım manzarasıyla karşılaşan çevre sakinleri, yıkım yapan ekibin gerekli güvenlik önlemlerini almadıklarını iddia etti. Yıkıma binanın alt kısmından başlanıldığını, bu yüzden can ve mal kaybı oluşması ihtimalinin doğduğunu ve endişeye kapıldıklarını söyleyen mahalleliler, gerekli önlemlerin alınmasını için yetkililere seslendi.
“HER AN EVİMİZ BAŞIMIZA YIKILACAK KORKUSUYLA YAŞIYORUZ”
Yıkılan binanın çevresinde yaşayan bir mahalleli, her an evleri başlarına yıkılacak korkusu içinde olduklarını dile getirerek, “ Yıkıma binanın aşağı kısmından başlandı. Can ve mal kaybımız yok. Tozu toprağı geçtim de ya bu bina bizim üstümüze yıkılırsa. O zaman bunun hesabını kim verecek. Kaç gündür her an evimiz başımıza yıkılacak korkusuyla yaşıyoruz. Bu zamanda böyle bir şey olabilir mi? Yetkililere sesleniyorum. Bu işe bir çare bulsunlar.” dedi.
“NEYE UĞRADIĞIMIZI ŞAŞIRDIK”
Bir başka mahalle sakini ise “Kurban Bayramı için tatile gitmiştik. Dönüşte bu manzarayla karşılaşınca neye uğradığımızı şaşırdık. Çocuklarımız, canımız ve evimiz için endişeleniyoruz. Bir an önce bu yıkımın daha doğru yapılması için harekete geçilmeli” diye konuştu.
“ZARAR GÖRECEK BİR BİNA OLUŞUM YOK”
Yıkımı gerçekleştiren firmanın sahibi Haşim Angi ise vatandaşlarda oluşan korkunun gereksiz olduğunu dile getirerek, yıkım esnasında oluşabilecek tüm handikaplara karşı gerekli bütün önlemleri aldıklarını söyledi. Haşim Angi, yaptıkları yıkım şeklini; “Bu çevrede zarar görecek bir bina yok. Vatandaşlarımızdan sadece yoldan geçerken dikkatli olmalarını istiyoruz.  Yıkıma mecburen binanın aşağı kısmından başlamak zorundayız. Eğer üstten yıkıma başlarsak, yıkılan binanın sağa, sola yan kısımlara doğru yıkılma ihtimali yüzde 90. Oysa alt kısımdan yıkmaya başladığımız zaman, en azından üstteki kütle aşağıya çökecektir. Yani vatandaşların şikayet ettiği gibi alttan başlamasaydık ta üstten başlasaydık bu bina çevredeki binalara zarar verirdi.” sözleriyle savundu.

 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (1 )

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Maltalı
(31.08.2018 20:45 - #1151)
Yerine ne yapılacak ve yıkım ne zaman sona erecek?
Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
(0) (0)
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.